Abies procera 'Glauca'

Abies

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Abies procera 'Glauca' er en imponerende nåletræ med en kegleformet vækstform og sølvblå nåle. Denne træ kan nå en imponerende højde på op til 50 meter. Nålene på 'Glauca'-varianten er længere og bredere end dem på den almindelige Abies procera og har en smuk blågrå farve. Dette træ er vinterhårdført og trives bedst i veldrænet, fugtig jord og en solrig placering. Abies procera 'Glauca' bliver ofte brugt som en enkeltstående blikfang i store haver og parker.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Abies procera 'Glauca' er stedsegrøn og beholder sine blade hele året. Dette giver en smuk og fyldig udseende i haven. Det er et populært valg for at skabe privatliv og tilføje struktur til haven.

  Planten er meget vinterhårdfør og kan tåle temperaturer ned til -20 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten mod stærk vind og frost i vintermånederne. Med den rette pleje kan planten overleve i haven i mange år.

  Ja, denne plante er generelt let at vedligeholde og kræver lidt pleje. Det er vigtigt at give den tilstrækkeligt med vand og beskære den lejlighedsvis for at bevare dens form. Desuden trives den godt i de fleste jordtyper og kan stå både i fuld sol og halvskygge.

  Abies procera 'Glauca' har brug for cirka 10-15 meter plads for at kunne vokse ordentligt. Sørg for tilstrækkeligt lys og luft omkring planten, så den kan udvikle sig godt. Plant ikke træet for tæt på andre store træer eller bygninger.

  Ja, Abies procera 'Glauca' trives godt i skyggen. Det er et smukt og hårdført træ, der trives godt i fugtig og humusrig jord. Træet kan vokse til en imponerende højde og er et smukt tilføjelse til enhver have.

  Haveplanter har generelt brug for regelmæssig vanding, især under tørre perioder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemvædet. Generelt er det tilstrækkeligt at vande en gang om ugen, men dette kan afhænge af plantens specifikke forhold.

  Ja, planten Abies procera 'Glauca' tiltrækker sommerfugle og bier på grund af deres blomster og nektar. Det er en smuk tilføjelse til en have for at tiltrække disse nyttige insekter. Planter, der tiltrækker sommerfugle og bier, er vigtige for biodiversiteten i haven.

  Ja, denne plante er god for biodiversitet, fordi den tilbyder føde og ly til forskellige insekt- og fuglearter. Andre planter og blomster kan også drage fordel af skyggen, som dette træ giver. I en have med denne plante vil biodiversiteten derfor øges.

  Denne plante blomstrer ikke og producerer ikke blomster.

  Ja, Abies procera 'Glauca' kan godt lide fuld sol og trives godt i klart, direkte sollys. Det er vigtigt at sørge for, at planten får tilstrækkeligt med vand i varme perioder. Det anbefales at gøde planten regelmæssigt for optimal vækst og sundhed.

  Nej, Abies procera 'Glauca' er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante og ikke en fødekilde til forbrug. Det anbefales ikke at spise denne plante.

  Ja, denne plante er støjreducerende på grund af de tætte blade og grene. Det kan hjælpe med at absorbere og reducere lyde i miljøet, hvor den er plantet.

 • Denne plante behøver generelt set ikke beskæres, medmindre det er nødvendigt at fjerne døde eller beskadigede grene. Beskær helst om foråret, inden den nye vækst begynder. Sørg for at bruge rene og skarpe redskaber for at undgå infektioner.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante og sørg for, at jorden altid er let fugtig. Lad ikke jorden tørre ud, men undgå også, at planten står med rødderne i vand. Giv mere vand om sommeren end om vinteren.

  Denne plante har behov for veldrænet pottemuld, der er rig på næringsstoffer. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemvædet. Brug af en speciel pottemuld til nåletræer kan hjælpe med at bevare plantens sundhed.

  Abies procera 'Glauca' trives bedst i godt drænet, fugtig jord med en neutral til sur pH-værdi. Det er vigtigt, at jorden er rig på organisk materiale og næringsstoffer. Sørg for, at jorden ikke er for våd for at undgå rodrod.

  Abies procera 'Glauca' trives bedst i en let fugtig, veldrænet jord og har brug for en solrig placering. Undgå våd jord og for meget skygge for at holde planten sund. Denne haveplante trives godt i tempererede klimaer.

  Sørg for tilstrækkelig vinterbeskyttelse ved at pakke planten ind i jute eller fiberdug. Placer planten på et beskyttet sted og mulch jorden omkring rødderne for ekstra isolation. Undgå at bruge plastfolie, da det kan forårsage råd.

  Abies procera 'Glauca' kræver minimal vedligeholdelse. Sørg for, at jorden er veldrænet, og giv regelmæssigt vand i tørre perioder. Beskær døde grene om nødvendigt for at holde planten sund.

  Det er vigtigt at give haveplanter gødning hver måned om foråret og sommeren. Brug en speciel gødning til nåletræer for at fremme plantens vækst og sundhed. Sørg for, at planten får tilstrækkelige næringsstoffer for optimal vækst og farve.

  Mulch hjælper med at holde på fugt i jorden og forhindrer ukrudtsvækst. Det kan påføres omkring planterne i et lag på ca. 5-10 cm. Det er vigtigt at udskifte mulchen regelmæssigt for at forhindre udvikling af svampe og sygdomme.

  Abies procera 'Glauca' trives bedst i sur jord. Derfor er det vigtigt at sikre, at jorden har en lav pH-værdi. Sur jord sikrer, at planten kan optage tilstrækkelige næringsstoffer og vokse sundt.

  For at bekæmpe skadedyr i denne haveplante er det vigtigt regelmæssigt at inspicere bladene og stammen for tegn på insekter. Det anbefales at bruge naturlige bekæmpelsesmidler som neemolie eller rapsolie til at fjerne skadedyr. Det er også muligt at træffe forebyggende foranstaltninger såsom regelmæssig rengøring af omgivelserne omkring planten og undgåelse af overvanding.

 • Beskrivelse

  Abies procera 'Glauca' er en imponerende nåletræ med en kegleformet vækstform og sølvblå nåle. Denne træ kan nå en imponerende højde på op til 50 meter. Nålene på 'Glauca'-varianten er længere og bredere end dem på den almindelige Abies procera og har en smuk blågrå farve. Dette træ er vinterhårdført og trives bedst i veldrænet, fugtig jord og en solrig placering. Abies procera 'Glauca' bliver ofte brugt som en enkeltstående blikfang i store haver og parker.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.