Cedrus atlantica 'Glauca Pendula'

Cedrus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cedrus atlantica 'Glauca Pendula' er en elegant, sølvgråt hængende cedertræ med bløde og velduftende nåle. Grenene hænger elegant nedad, hvilket giver træet et smukt kaskade-lignende udseende. Det er et langsomt voksende træ, der til sidst kan nå en højde på cirka 4-6 meter. 'Glauca Pendula' trives bedst i veldrænet jord og en solrig placering. Dette træ er et smukt supplement til en have på grund af dets unikke form og farve.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Cedrus atlantica 'Glauca Pendula' er en stedsegrøn plante. Dette betyder, at planten bevarer sine nåle hele året, også om vinteren. Dette giver en smuk grøn og stemningsfuld effekt i haven.

  Denne plante er vinterhårdfør ned til omkring -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt ved temperaturer under -10 grader Celsius. Planten bør plantes på et beskyttet sted i haven.

  Cedrus atlantica 'Glauca Pendula' kræver lidt vedligeholdelse og er en stærk og sund plante. Regelmæssig vanding og beskæring er tilstrækkeligt for at holde denne plante smuk. Det er en taknemmelig haveplante, der ikke kræver meget pleje.

  "Cedrus atlantica 'Glauca Pendula'" har brug for tilstrækkelig plads til at vokse. Det anbefales at give planten mindst 4 meter plads i bredden og højden. Det er vigtigt at sikre, at planten får tilstrækkeligt med lys og luftcirkulation.

  Cedrus atlantica 'Glauca Pendula' trives bedst i fuld sol, men kan også klare sig ganske godt i halvskygge. Dog kan væksten være langsommere, og bladfargen kan være mindre intens i skyggen. Det er vigtigt at regelmæssigt tjekke planten for tegn på stress og om nødvendigt tilføre gødning.

  Cedrus atlantica 'Glauca Pendula' har brug for vand omkring en gang om ugen om sommeren. Om vinteren kan planten klare sig med mindre vand. Det er vigtigt at lade jorden tørre let mellem vandingerne.

  Ja, planten tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de blomster, den producerer. Det er et godt valg for haver, der ønsker at fremme biodiversitet og tiltrække bestøvere. Planten kan bidrage til det naturlige økosystem i haven.

  Ja, planten er god for biodiversitet, fordi den tilbyder et naturligt habitat for insekter, fugle og små dyr. Planten kan også hjælpe med at forbedre luftkvaliteten og regulere omgivelsestemperaturen. At tilføje denne plante til haven kan øge mangfoldigheden af den lokale flora og fauna.

  Blomstringen af denne plante foregår normalt i marts og april måned. Blomstringen varer generelt et par uger. Efter blomstringen udvikler der sig kegler med frø.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol. Det er en stærk haveplante, der trives godt i solrige forhold. Sørg dog for tilstrækkeligt med vand i varmt vejr.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. Det er et prydbus, der primært dyrkes på grund af dens dekorative værdi i haven. Spiselighed anbefales ikke.

  Ja, "Cedrus atlantica 'Glauca Pendula'" har nåle, der kan absorbere lyd. Plantens tætte bladebeklædning giver en vis grad af lyddæmpning. Det kan derfor hjælpe med at reducere lyden i det område, hvor planten vokser.

 • Denne plante bør bedst beskæres sent på foråret eller tidligt på sommeren. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær eventuelle sidegrene lidt tilbage for at opretholde plantens form. Sørg for, at hækkeklipperen eller beskærersaksen er skarp for at undgå at beskadige planten.

  Planten elsker fugtig jord og skal have regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden ikke bliver for vandet, da det kan forårsage rådne rødder. Det er bedst at give planten vand om morgenen for at undgå skimmel.

  Denne plante trives godt i veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for våd for at undgå rodrod. Tilføj eventuelt lidt ekstra kompost for optimal vækst.

  Cedrus atlantica 'Glauca Pendula' foretrækker en godt drænet og fugtig jord. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd for at undgå rodrot. Planten trives godt i en jord med en neutral til sur pH-værdi.

  Sørg for en placering i fuld sol til halvskygge. Helst på et beskyttet sted mod vinden. En veldrænet jord er vigtig for væksten og plantens sundhed.

  Om vinteren er det vigtigt at beskytte planten mod frost og kold vind. Dette kan gøres ved at pakke planten ind i jute eller bobleplast og dække rødderne med muld. Sørg også for, at planten har fået tilstrækkeligt med vand, inden frosten begynder.

  Denne plante kræver minimal vedligeholdelse og trives bedst på en solrig placering med god drænet jord. Det er vigtigt at give regelmæssigt vand, især i tørre perioder, og fjerne døde grene og blade for at fremme plantens sundhed. En årlig beskæring om foråret sikrer, at planten forbliver smuk og sund.

  Haveplanter som disse har generelt behov for en årlig gødning om foråret. Brug en gødning specielt til nåletræer. Overgødskning kan skade planten.

  Mulch hjælper med at holde på fugtigheden og reducere ukrudtsvækst omkring planten. Det beskytter rødderne mod temperatursvingninger i jorden og tilføjer organisk materiale til jorden. Vær opmærksom på at mulchen ikke placeres direkte mod plantens stamme for at forhindre skimmeldannelse.

  Haveplanter trives godt i en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 7,5. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt foretage justeringer for at optimere plantens sundhed. Brug af organisk materiale kan hjælpe med at forbedre jordens pH-værdi.

  Til bekæmpelse af skadedyr på haveplanter kan naturlige metoder såsom plantning af afskrækningsplanter, brug af insektbekæmpende planter og regelmæssig inspektion af planterne for skadedyr hjælpe. Også manuel fjernelse af skadedyr kan være effektivt. Brug af miljøvenlige bekæmpelsesmidler kan være en sidste mulighed for at bekæmpe skadedyr.

 • Beskrivelse

  Cedrus atlantica 'Glauca Pendula' er en elegant, sølvgråt hængende cedertræ med bløde og velduftende nåle. Grenene hænger elegant nedad, hvilket giver træet et smukt kaskade-lignende udseende. Det er et langsomt voksende træ, der til sidst kan nå en højde på cirka 4-6 meter. 'Glauca Pendula' trives bedst i veldrænet jord og en solrig placering. Dette træ er et smukt supplement til en have på grund af dets unikke form og farve.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.