Cedrus deodara 'Feelin' Blue'

Cedrus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cedrus deodara 'Feelin' Blue' is een sierlijke conifeer met een opvallende blauwgrijze kleur. De boom heeft een piramidale vorm en groeit langzaam, waardoor het een geschikte plant is voor kleine tuinen. De naalden van de 'Feelin' Blue' zijn zacht en hebben een blauwgroene tint die het hele jaar door behouden blijft. Deze cederboom kan uiteindelijk een hoogte van 5-7 meter bereiken en heeft een decoratieve uitstraling. De Cedrus deodara 'Feelin' Blue' gedijt het beste in goed doorlatende grond en heeft een voorkeur voor een zonnige standplaats.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral in de winter wanneer veel andere planten hun bladeren verliezen. Het zorgt dus voor kleur en structuur in de tuin, zelfs tijdens de koudere maanden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 tot -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst goed te beschermen met bijvoorbeeld een winterhoes. Zorg er ook voor dat de grond goed waterdoorlatend is om vorstschade te voorkomen.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de grond goed te laten drogen tussen gietbeurten en regelmatig te snoeien om de vorm te behouden. Daarnaast kan de plant goed tegen droge omstandigheden en is winterhard.

  Voor een volwassen exemplaar van deze plant is minstens 5 meter ruimte nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Plant de boom op een zonnige locatie met goed doorlatende grond.

  De Cedrus deodara 'Feelin' Blue' groeit het best in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in lichte schaduw. Zorg er wel voor dat de plant voldoende zonlicht krijgt om zijn blauwe kleur te behouden. Te veel schaduw kan leiden tot een minder optimale groei en gezondheid van de plant.

  De plant heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de vochtigheid van de grond. Zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt, maar ook niet helemaal uitdroogt tussen de gietbeurten. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Deze plant trekt geen vlinders en bijen aan vanwege de eigenschappen van de bloemen en geur. Het is daarom niet geschikt als nectarbron voor deze insecten.

  Ceders dragen bij aan biodiversiteit door het bieden van voedsel en schuilplaatsen voor vogels en insecten. Ze kunnen helpen om de bodem te stabiliseren en waterbronnen te beschermen. Planten in de tuin zorgen voor een gevarieerde en gezonde leefomgeving voor verschillende soorten dieren.

  De bloei van de 'Feelin' Blue' vindt plaats in de maanden april en mei. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken. Het is een mooie toevoeging aan de tuin tijdens de lente.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef regelmatig water om uitdroging te voorkomen. Overmatige blootstelling aan direct zonlicht kan echter verbranding van de bladeren veroorzaken, dus enige bescherming tijdens de heetste uren van de dag kan gunstig zijn.

  Nee, Ceders zijn niet eetbaar en worden voornamelijk gebruikt voor houtproductie en als decoratieve plant in de tuin. Het consumeren van delen van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid en wordt daarom afgeraden.

  Tuinplanten in het algemeen hebben de eigenschap om geluid te dempen, maar de mate waarin dit gebeurt kan variëren afhankelijk van de soort plant en de omstandigheden. Planten met dicht bladerdek en stevige takken kunnen over het algemeen beter geluid absorberen en dempen. Het is echter niet zo dat alle planten even effectief geluid dempen.

 • Deze plant mag gesnoeid worden in het voorjaar om de vorm te behouden en te voorkomen dat hij te groot wordt. Verwijder dode of beschadigde takken en houd de snoei beperkt. Overmatig snoeien kan de gezondheid van de plant negatief beïnvloeden.

  Geef deze plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te nat worden. Besproei de plant bij voorkeur in de ochtend.

  Zorg voor goed doorlatende potgrond om de groei en gezondheid van deze tuinplant te bevorderen. Het gebruik van potgrond met toegevoegde voedingsstoffen kan ook helpen bij de ontwikkeling van de plant. Regelmatig water geven en bemesten is belangrijk voor een goede verzorging van deze tuinplant.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot vochtige bodemkwaliteit. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemstructuur verbeteren en voedingsstoffen leveren voor een gezonde groei.

  De plant geeft de voorkeur aan een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Om de plant 'Feelin' Blue' te beschermen in de winter, is het aan te raden om een mulchlaag aan te brengen rond de wortels. Ook kan een beschermende doek of jute gebruikt worden bij strenge vorst. Zorg ervoor dat de plant voldoende water heeft gekregen voordat de winter begint.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken indien nodig en bemest de plant in het voorjaar. Plaats de plant op een zonnige plek met goed doorlatende grond.

  Voor een gezonde groei en ontwikkeling van deze tuinplant is het belangrijk om jaarlijks organische meststoffen toe te dienen in het voorjaar. Kies voor een meststof met een lage stikstofgehalte om verbranding van de wortels te voorkomen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt na het bemesten.

  Het is belangrijk om de bodem van de plant te bedekken met een laag mulch om onkruidgroei te voorkomen en vocht vast te houden. Een organische mulch zoals boomschors of compost is een goede keuze voor deze tuinplant. Zorg ervoor dat de mulchlaag ongeveer 5-10 cm dik is voor optimale resultaten.

  De zuurgraad van de bodem voor de Cedrus deodara 'Feelin' Blue' moet neutraal tot licht basisch zijn. Een pH-waarde tussen de 6,5 en 7,5 is ideaal voor deze plant. Zorg voor een goed doorlatende bodem om wortelrot te voorkomen.

  De Tuinplanten zijn over het algemeen niet vatbaar voor veel voorkomende plagen. Als er toch sprake is van ongedierte, kunnen de bladeren besproeid worden met een oplossing van water en milde zeep of een speciale insecticide. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van plagen is belangrijk voor een gezonde groei.

 • Omschrijving

  De Cedrus deodara 'Feelin' Blue' is een sierlijke conifeer met een opvallende blauwgrijze kleur. De boom heeft een piramidale vorm en groeit langzaam, waardoor het een geschikte plant is voor kleine tuinen. De naalden van de 'Feelin' Blue' zijn zacht en hebben een blauwgroene tint die het hele jaar door behouden blijft. Deze cederboom kan uiteindelijk een hoogte van 5-7 meter bereiken en heeft een decoratieve uitstraling. De Cedrus deodara 'Feelin' Blue' gedijt het beste in goed doorlatende grond en heeft een voorkeur voor een zonnige standplaats.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.