Cedrus deodara 'Golden Horizon'

Cedrus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cedrus deodara 'Golden Horizon' is een langzaam groeiende conifeer met prachtige goudgele naalden die een opvallend contrast vormen met de groenblauwe naalden van de moederplant. Het is een compacte cultivar met een piramidale vorm die elegantie toevoegt aan de tuin. Deze cultivar houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Het is een mooie toevoeging aan rotstuinen, als solitaire boom of in groepen geplant. 'Golden Horizon' is een winterharde en onderhoudsvriendelijke plant die een warme gloed aan de tuin geeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn blad gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor een mooie en levendige uitstraling in uw tuin, zelfs in de wintermaanden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is een sterke en goed bestand tegen kou. Het kan goed gedijen in ons klimaat.

  Deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant te snoeien om de vorm te behouden. Het is ook belangrijk om de plant op een zonnige plek te plaatsen.

  Deze plant heeft voldoende ruimte nodig om uit te groeien tot een volwassen exemplaar. Zorg voor voldoende afstand tot andere planten en houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant. Het is aan te raden om regelmatig te snoeien om de groei in toom te houden.

  De Cedrus deodara 'Golden Horizon' groeit het best in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in lichte schaduw. Zorg voor voldoende licht voor een optimale groei. In diepe schaduw zal de groei echter beperkt zijn.

  Tuinplanten hebben over het algemeen minimaal één keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken door te veel water. Het is aan te raden om regelmatig de grond te controleren en de plant pas water te geven als de grond droog aanvoelt.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de geurige bloemen en nectar die ze produceren. Het kan helpen bij het aantrekken van bestuivers naar de tuin. Het is belangrijk voor het behoud van biodiversiteit en de voortplanting van planten.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij bijen en andere bestuivers aantrekt met zijn geurende bloemen en vogels met zaden. Bovendien biedt hij beschutting en voedsel voor verschillende insecten en kleine dieren. Het toevoegen van deze plant aan je tuin kan de biodiversiteit bevorderen.

  De Cedrus deodara 'Golden Horizon' bloeit in de maanden maart en april. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  De plant Cedrus deodara 'Golden Horizon' kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige, warme omstandigheden. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij extreme hitte.

  Nee, de Cedrus deodara 'Golden Horizon' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die niet bedoeld is om gegeten te worden. Het is belangrijk om geen delen van de plant in te nemen, aangezien dit mogelijk schadelijk kan zijn.

  Ja, de Cedrus deodara 'Golden Horizon' heeft geluidsdempende eigenschappen vanwege het dichte bladerdek en de grote omvang van de plant. Het kan geluid absorberen en een rustige omgeving creëren. Het is daarom een goede keuze voor het verminderen van geluidsoverlast in de tuin.

 • De plant kan het beste licht worden gesnoeid in de late winter of vroege lente. Het is belangrijk om dode of beschadigde takken te verwijderen om de plant gezond te houden. Probeer de natuurlijke vorm van de plant te behouden tijdens het snoeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef water aan de basis van de plant en vermijd bladvocht om schimmelziekten te voorkomen.

  De Cedrus deodara 'Golden Horizon' groeit het best in goed doorlatende potgrond. Voeg wat extra zand toe om de afwatering te verbeteren. Geef regelmatig water, maar laat de grond tussen gietbeurten door drogen om wortelrot te voorkomen.

  Een goed doorlatende en voedzame grond is ideaal voor deze plant. Zorg voor een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5. Vermijd te natte of te zure grond.

  De Cedrus deodara 'Golden Horizon' gedijt het best op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd wordt tegen harde wind en vorst. Deze tuinplant doet het goed in zowel stadstuinen als landelijke tuinen.

  Bij vorst is het aan te raden om de plant extra te beschermen door bijvoorbeeld een laag mulch rond de wortels aan te brengen. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen sterke koude wind en vorst om schade te voorkomen. In strenge winters kan eventueel extra bescherming zoals vliesdoek of een jute zak worden gebruikt.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen.

  Deze plant profiteert van een regelmatige bemesting in het voorjaar en de zomer. Gebruik een algemene meststof voor groenblijvende planten voor een gezonde groei. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg de instructies op de verpakking.

  Mulch is gunstig voor tuinplanten omdat het helpt bij het vasthouden van vocht, het onderdrukken van onkruid en het verbeteren van de bodemkwaliteit. Het kan worden toegepast rond de planten en in borders voor een decoratief effect. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is om de groei van de planten niet te belemmeren.

  De Cedrus deodara 'Golden Horizon' heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze tuinplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld kalk of zwavel.

  Er zijn verschillende natuurlijke manieren om ongedierte te bestrijden bij deze plant, zoals het regelmatig controleren op plagen en handmatig verwijderen. Het gebruik van neemolie of insecticidale zeep kan ook helpen om ongedierte te bestrijden zonder schade aan de plant toe te brengen. Het is belangrijk om regelmatig de gezondheid van de plant in de gaten te houden om problemen met ongedierte snel aan te pakken.

 • Omschrijving

  Cedrus deodara 'Golden Horizon' is een langzaam groeiende conifeer met prachtige goudgele naalden die een opvallend contrast vormen met de groenblauwe naalden van de moederplant. Het is een compacte cultivar met een piramidale vorm die elegantie toevoegt aan de tuin. Deze cultivar houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Het is een mooie toevoeging aan rotstuinen, als solitaire boom of in groepen geplant. 'Golden Horizon' is een winterharde en onderhoudsvriendelijke plant die een warme gloed aan de tuin geeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.