Cedrus deodara 'Pendula'

Cedrus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cedrus deodara 'Pendula' is een treurige variant van de Himalaya ceder met hangende takken en een piramidale groeiwijze. De naalden zijn zilverblauw van kleur en geven de boom een elegante uitstraling. Deze ceder kan een hoogte bereiken van ongeveer 3-4 meter. Het is een langzaam groeiende boom die goed gedijt in een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Het is een prachtige sierboom die een tropische sfeer kan toevoegen aan de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, als tuinplant ben je groenblijvend.

  'Cedrus deodara 'Pendula' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij langdurige vorstperiodes. Zorg voor voldoende afwatering om vorstschade te voorkomen.'

  Ja, de Cedrus deodara 'Pendula' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Zolang de plant voldoende zonlicht en water krijgt, zal hij goed groeien. Snoeien is niet vaak nodig, en de plant is redelijk winterhard.

  Ceders hebben veel ruimte nodig om te groeien, vooral wanneer ze jong zijn. Zorg ervoor dat de omgeving voldoende ruimte biedt voor de wortels om zich te ontwikkelen en dat de kroon voldoende kan uitbreiden. Het is belangrijk om te voorkomen dat de planten te dicht op elkaar worden geplant, zodat ze voldoende ruimte hebben om gezond te groeien.

  De Cedrus deodara 'Pendula' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook wel gedijen in lichte schaduw. In de schaduw zal de groei echter wel langzamer zijn en kan de plant minder goed ontwikkelen. Het is aan te raden om de plant zoveel mogelijk in de zon te plaatsen voor een optimale groei.

  De Cedrus deodara 'Pendula' heeft gemiddeld eens per week water nodig, vooral tijdens drogere perioden. Het is belangrijk om de grond goed te laten drogen tussen de gietbeurten om wortelrot te voorkomen. Overmatig water geven kan schadelijk zijn voor deze plant.

  Ja, Cedrus deodara 'Pendula' is een vlinder- en bijenlokkende plant vanwege de geurige, hangende takken en de overvloedige bloemen. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit en het aantrekken van bestuivende insecten.

  Ja, deze plant trekt vogels aan en biedt nestgelegenheid in de takken. Daarnaast zorgt de plant voor schaduw en beschutting voor kleine dieren. Het helpt dus zeker bij het behoud van biodiversiteit in de tuin.

  De Cedrus deodara 'Pendula' bloeit in de maanden april en mei en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens droge periodes. Het is ook aan te raden de grond goed te bemesten om de groei en gezondheid van de plant te bevorderen.

  Nee, de Cedrus deodara 'Pendula' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet gebruikt voor consumptie. Het kan schadelijk zijn om delen van de plant te eten.

  Ja, deze plant heeft naaldblad dat geluid kan absorberen en dempen. Planten met dicht blad zoals deze kunnen helpen met geluidsdemping. Het kan helpen om geluiden te verzachten in de omgeving waar deze plant groeit.

 • Het snoeien van deze plant dient te gebeuren in het late voorjaar of vroege zomer. Verwijder beschadigde, dode of zieke takken en houd de vorm van de boom in de gaten tijdens het snoeien. Probeer het snoeien tot een minimum te beperken om de natuurlijke groei van de plant te behouden.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat blijft. Vermijd dat de wortels constant in het water staan.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik potgrond speciaal voor tuinplanten voor een optimale groei.

  De Cedrus deodara 'Pendula' gedijt het best in goed doorlatende, vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Vermijd zware kleigrond en kalkrijke grond voor optimale groei van deze tuinplant.

  De Cedrus deodara 'Pendula' gedijt het best op een zonnige standplaats. Deze boom groeit goed in goed doorlatende grond en kan ook goed tegen droge omstandigheden. Het is belangrijk dat de plant voldoende ruimte heeft om te kunnen groeien.

  In de winter kan het nodig zijn om gevoelige planten te beschermen tegen vorst door mulch of een winterhoes te gebruiken. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om bevriezing te voorkomen. Vermijd zout en verwijder sneeuw op een milde manier om schade aan de plant te voorkomen.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken voor de gezondheid van de plant. Geef de plant jaarlijks een organische meststof voor een optimale groei.

  De Cedrus deodara 'Pendula' heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een meststof met een evenwichtige verhouding van stikstof, fosfor en kalium. Bemest de plant in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer voor optimale groei.

  Om de grond rondom deze plant te beschermen, kunt u een laag mulch aanbrengen. Dit zal helpen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Zorg ervoor dat de mulch niet te dicht bij de stam van de plant wordt geplaatst om rotten te voorkomen.

  De zuurgraad van de bodem waar deze plant groeit, moet licht zuur tot neutraal zijn. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te waterrijk. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor de groei van deze plant.

  De plant is gevoelig voor aantasting door bladluizen, spintmijten en wol- en schildluizen. Het is belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren en bij een plaag tijdig in te grijpen. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen kunnen helpen bij de bestrijding van ongedierte.

 • Omschrijving

  Cedrus deodara 'Pendula' is een treurige variant van de Himalaya ceder met hangende takken en een piramidale groeiwijze. De naalden zijn zilverblauw van kleur en geven de boom een elegante uitstraling. Deze ceder kan een hoogte bereiken van ongeveer 3-4 meter. Het is een langzaam groeiende boom die goed gedijt in een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Het is een prachtige sierboom die een tropische sfeer kan toevoegen aan de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.