Cedrus libani 'Nana'

Cedrus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cedrus libani 'Nana' er en dværgform af Libanoncedertræet, der langsomt vokser og har en kompakt vækstform. Dens nåle er korte og tykke og bliver ofte blågrønne. Cedrus libani 'Nana' har en kegleformet krone og kan til sidst nå en højde på cirka 2-3 meter. Planten trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Cedrus libani 'Nana' er et smukt og elegant tilskud til haven, især i stenbede eller som en solitærattraktion.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Cedrus libani 'Nana'-planten er stedsegrønne og beholder deres blade hele året. Dette giver en konstant grøn udseende i haven.

  Cedrus libani 'Nana'-planten er hårdføre ned til omkring -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt under streng frost. Det anbefales at dække planten om vinteren med f.eks. et fiberdug.

  Planten er generelt lette at vedligeholde og kræver lidt pleje. Sørg for en solrig placering og veldrænet jord. Beskær om nødvendigt om foråret for at bevare formen.

  Planten har brug for plads til at vokse til en kompakt dværgform af Cederslægten. Det er vigtigt at give planten tilstrækkelig plads til at udvikle sig godt og vise sin fulde skønhed. Sørg for, at der er nok plads til rødderne at sprede sig og for grene at udfolde sig.

  Cedrus libani 'Nana' trives bedst i fuld sol til halvskygge. Det er ikke ideelt at vokse i skyggen, da planten har brug for mere sollys for at trives godt. Det anbefales derfor at plante planten på et solrigt sted.

  Cedrus libani 'Nana' har brug for vand cirka en gang om ugen. Det er vigtigt at holde jorden godt fugtig, men for meget vand kan føre til rod råd. Tjek regelmæssigt jordens fugtighed, før du vander.

  Ja, planten tiltrækker sommerfugle og bier på grund af deres attraktive duft og blomster. Det tiltrækker disse bestøvere og bidrager dermed til biodiversiteten i haven. Det er en værdifuld tilføjelse til haven for at tiltrække nyttige insekter.

  Planten bidrager til biodiversiteten ved at tilbyde skjulesteder og mad til insekter, fugle og små dyr. Planter i haven skaber et varieret og attraktivt miljø, der tiltrækker forskellige dyr. Det er vigtigt at have forskellige plantearter i haven for at fremme biodiversiteten.

  Denne plante blomstrer i månederne marts og april. Blomstringen kan vare op til 3 uger.

  Ja, Cedrus libani 'Nana' trives godt i fuld sol og trives bedst på et solrigt sted i haven. Det er en stærk haveplante, der tåler varme og sol godt. Sørg dog for tilstrækkeligt med vand i varmt vejr.

  Nej, Cedrus libani 'Nana' er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante og må ikke spises på grund af mulig giftighed. Det anbefales ikke at indtage nogen dele af planten.

  Ja, Cedrus libani 'Nana' har nåle, der kan absorbere lyd og dermed hjælpe med at dæmpe lyd i omgivelserne. Det tætte løvtag sikrer, at lydbølger absorberes og reduceres. At plante denne nåletræ i haven kan derfor reducere omgivelseslyde.

 • Beskær planten tidligt på foråret for at bevare formen og fjerne døde eller beskadigede grene. Du kan også foretage let beskæring om sommeren for at fremme væksten. Undgå dog tung beskæring, da dette kan beskadige planten.

  Cedrus Libani 'Nana' har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå, at rødderne står i vand. Giv helst vand ved plantens base og ikke på bladene for at undgå skimmelsygdomme.

  For Cedrus libani 'Nana' er det vigtigt at bruge godt drænet pottemuld, der er rig på næringsstoffer. Undgå kompakte jordarter, der holder på vandet for at forhindre rådne rødder. At regelmæssigt kontrollere jordens fugtighed og give passende gødning vil holde planten sund.

  Denne plante trives bedst i veldrænet og frugtbar jord. Sørg for, at jorden ikke er for våd for at undgå rodædel. En let sur til neutral pH-værdi anbefales til optimal vækst.

  Denne plante vokser bedst på en solrig placering med godt drænet jord. Beskyt planten mod hård vind og frost. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse og udvikle sig.

  For at beskytte planten mod frost om vinteren kan du lægge muld rundt om rødderne og lægge et beskyttende lag halm eller blade over planten. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand, inden frosten begynder. Hvis planten er i en potte, kan du overveje at flytte potten til et beskyttet sted i løbet af vintermånederne.

  For at holde planten sundt er det vigtigt at kontrollere regelmæssigt for skadedyr og sygdomme. Beskær døde eller beskadigede grene for at fremme plantens form og vækst. Sørg for at give planten tilstrækkeligt med vand, især i tørre perioder.

  Det anbefales at sprede organisk gødning omkring rodområdet om foråret til haveplanter. Vær opmærksom på, at gødningen ikke må komme i direkte kontakt med plantens stamme for at undgå forbrænding. Følg den anbefalede dosering ifølge gødningsproduktets emballage.

  Mulch hjælper med at holde jorden fugtig og begrænser ukrudtsvækst. Det beskytter rødderne mod ekstreme temperaturer og fremmer plantens sundhed. Mulch bør bedst påføres omkring planten om foråret.

  Cedre foretrækker en neutral til let sur jord med en pH mellem 6,0 og 7,5. Det er vigtigt at sikre, at jorden er godt drænet for at forhindre rodrot. Tilsætning af organisk materiale kan hjælpe med at regulere jordens surhedsgrad.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan brugen af naturlige fjender som marihøner eller snyltehvepse anvendes. Bladlus og spindemider kan også bekæmpes med et miljøvenligt bekæmpelsesmiddel som neemolie. Det er afgørende at regelmæssigt kontrollere planten for tegn på skadedyr for at kunne gribe ind rettidigt.

 • Beskrivelse

  De Cedrus libani 'Nana' er en dværgform af Libanoncedertræet, der langsomt vokser og har en kompakt vækstform. Dens nåle er korte og tykke og bliver ofte blågrønne. Cedrus libani 'Nana' har en kegleformet krone og kan til sidst nå en højde på cirka 2-3 meter. Planten trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Cedrus libani 'Nana' er et smukt og elegant tilskud til haven, især i stenbede eller som en solitærattraktion.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.