Chamaecyparis lawsoniana 'Aurea'

Chamaecyparis lawsoniana

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Chamaecyparis lawsoniana 'Aurea' is een conifeer met een opvallende goudgele kleur die het hele jaar door aanhoudt. Het is een langzaam groeiende struik die compact en kegelvormig van vorm is. Deze plant is een mooie toevoeging aan de tuin vanwege zijn heldere kleur en elegante uitstraling. 'Aurea' gedijt het best in een vochtige, goed doorlatende grond en een plek in de volle zon tot halfschaduw. Het is een winterharde plant die weinig onderhoud nodig heeft en daarom geschikt is voor zowel ervaren als beginnende tuiniers.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het zal niet zijn bladeren verliezen in de herfst. Het behoudt zijn groene kleur, zelfs tijdens de wintermaanden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij extreme kou om schade te voorkomen. In de winter kan het nodig zijn om extra bescherming te bieden.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water. Snoei indien nodig in het voorjaar om de vorm te behouden.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Aurea' heeft ruimte nodig om zich volledig te ontwikkelen en uit te groeien tot een volwassen plant. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te vertakken. Houd ook rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de ruimte die nodig is.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is een zeer schaduwtolerante plant die goed gedijt in minder zonnige omstandigheden. Het kan echter wat langzamer groeien dan wanneer het in de volle zon zou staan.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Controleer altijd eerst of de grond al vochtig is voordat je water geeft. Geef liever af en toe een grote hoeveelheid water dan regelmatig kleine beetjes.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de geur en nectar die het produceert. Het kan helpen bij het aantrekken van bestuivers naar uw tuin en bijdragen aan de biodiversiteit. Het is een waardevolle toevoeging voor elke tuin die vlinders en bijen wil aantrekken.

  Ja, de Chamaecyparis lawsoniana 'Aurea' is goed voor biodiversiteit, omdat het een schuilplaats biedt voor kleine dieren en insecten. Daarnaast kan het zorgen voor beschutting en voedselbronnen in de tuin. Het helpt bij het bevorderen van een gezonde leefomgeving voor verschillende soorten flora en fauna.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Aurea' bloeit in de maanden april en mei met kleine bloemen die niet opvallend zijn. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om hem regelmatig water te geven tijdens warme periodes. Zorg er ook voor dat de bodem goed doorlatend is.

  Nee, Chamaecyparis lawsoniana 'Aurea' is niet eetbaar. Het is een boom die voornamelijk wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in de tuin. Het consumeren ervan kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, tuinplanten kunnen geluid dempen door hun bladeren en takken geluidsgolven te absorberen en te blokkeren. Het kan helpen om geluidshinder te verminderen, vooral in een tuin of op het balkon.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste in het voorjaar worden uitgevoerd om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei indien nodig om de gewenste grootte en vorm te behouden. Gebruik scherpe snoeischaren om een nette snede te maken en voorkom overmatig snoeien, aangezien dit de gezondheid van de plant kan schaden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet te nat. Geef water aan de basis van de plant en vermijd dat de bladeren nat worden.

  De plant gedijt goed in vochtige, goed doorlatende potgrond. Het liefst in een pot met drainagegaten om wortelrot te voorkomen. Regelmatig water geven en bemesten in het groeiseizoen is belangrijk voor een gezonde groei.

  De plant gedijt het best in goed doorlatende, vochtige grond met een lichte zuurtegraad. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te controleren op vochtigheid en de pH-waarde indien nodig aan te passen. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemstructuur verbeteren en de plant helpen groeien.

  De plant gedijt het best op een standplaats in de volle zon tot lichte schaduw. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en de grond vochtig blijft. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  De plant vereist winterbescherming door mulch of een beschermlaag aan de basis van de stam. Daarnaast kan het helpen om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met een doek of vliesdoek. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, vooral in droge wintermaanden.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het beste in goed doorlatende grond. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Snoei indien nodig in het voorjaar om de vorm te behouden.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Aurea' heeft weinig bemesting nodig, aangezien het een sterke plant is. Gebruik een meststof speciaal voor coniferen in het voorjaar en eventueel nogmaals in de zomer. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant.

  Mulch kan helpen bij het vasthouden van vocht in de grond en het onderdrukken van onkruid rondom de plant. Zorg ervoor dat de mulch niet te dicht bij de stam wordt aangebracht om wortelrot te voorkomen. Gebruik organische materialen zoals boomschors, compost of houtsnippers als mulch.

  Deze plant groeit het best in een bodem met een zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7 is ideaal voor een goede groei en gezondheid van de plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld tuinturf.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, kunnen verschillende methoden worden toegepast, zoals het regelmatig controleren op luizen, spint en andere insecten. Het gebruik van natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen, kan ook helpen bij het bestrijden van ongedierte. Daarnaast kan het verwijderen van aangetaste delen van de plant en het schoonhouden van de omgeving ook bijdragen aan het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Aurea' is een conifeer met een opvallende goudgele kleur die het hele jaar door aanhoudt. Het is een langzaam groeiende struik die compact en kegelvormig van vorm is. Deze plant is een mooie toevoeging aan de tuin vanwege zijn heldere kleur en elegante uitstraling. 'Aurea' gedijt het best in een vochtige, goed doorlatende grond en een plek in de volle zon tot halfschaduw. Het is een winterharde plant die weinig onderhoud nodig heeft en daarom geschikt is voor zowel ervaren als beginnende tuiniers.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.