Chamaecyparis lawsoniana 'Broomhill Gold'

Chamaecyparis lawsoniana

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Chamaecyparis lawsoniana 'Broomhill Gold' is een conifeer met opvallend goudgele naalden die het hele jaar door kleurrijk blijven. Deze sierlijke plant heeft een compacte groeiwijze en kan uiteindelijk een hoogte bereiken van ongeveer 2 meter. De 'Broomhill Gold' gedijt het beste op een zonnige tot halfbeschaduwde standplaats in goed doorlatende grond. Deze plant is ideaal voor het creëren van een kleurrijke en levendige uitstraling in de tuin of als eyecatcher in een border. Regelmatig snoeien helpt de vorm en dichtheid te behouden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Chamaecyparis lawsoniana 'Broomhill Gold' is groenblijvend en behoudt zijn bladkleur gedurende het hele jaar. Hierdoor blijft de plant ook in de winter zijn decoratieve uitstraling behouden. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral in de koude maanden.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Het is een geschikte plant voor de Nederlandse tuin.

  Deze plant is over het algemeen makkelijk te onderhouden en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om hem regelmatig water te geven en hem te snoeien om zijn vorm te behouden. Verder gedijt hij goed in de meeste bodemsoorten en is hij winterhard.

  De plant heeft ruimte nodig om uit te groeien tot een volwassen formaat, meestal tussen de 3 en 6 meter hoog en 1,5 meter breed. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen en niet te dicht op andere planten staat. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het planten ervan in de tuin.

  Chamaecyparis lawsoniana 'Broomhill Gold' groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw kan de groei beperkt zijn en kan de kleur van de bladeren minder intens zijn. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor een optimale groei en kleur.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Broomhill Gold' heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin hij groeit. Het is belangrijk dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Het beste is om de plant in de ochtend water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan dankzij de bloemen en geur. Het is een goede keuze voor een tuin om de biodiversiteit te stimuleren.

  Chamaecyparis lawsoniana 'Broomhill Gold' draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin door verschillende insecten aan te trekken met zijn geurende hars en beschutting te bieden aan vogels. Het is belangrijk om een gevarieerde beplanting in de tuin te hebben om de biodiversiteit te bevorderen. Deze plant kan een waardevolle toevoeging zijn aan een biodiverse tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden maart tot april en de bloeiperiode duurt ongeveer twee weken.

  Chamaecyparis lawsoniana 'Broomhill Gold' kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed bestand is tegen zonlicht. Over het algemeen heeft deze plant veel zonlicht nodig om optimaal te groeien en te bloeien.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is belangrijk om alleen voedsel te eten dat specifiek gekweekt is voor menselijke consumptie.

  Ja, deze plant heeft een dichte structuur die geluid kan absorberen en kan daarom helpen om geluid te dempen in een tuin of buitenruimte.

 • Je kunt deze plant in het voorjaar snoeien om de vorm te behouden en de groei te bevorderen. Verwijder dode takken en knip indien nodig de takken tot de gewenste lengte. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaar gebruikt om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar niet doorweekt. Laat de grond tussen de gietbeurten een beetje opdrogen om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig maar niet drassig is. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor tuinplanten.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vochtigheid. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei. Vermijd te natte of te zure grond, dit kan de plant beschadigen.

  Deze plant gedijt het best in de volle zon of halfschaduw. Zorg dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water om uitdroging te voorkomen. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen harde wind.

  Om de plant te beschermen tegen vorst in de winter, kan je de wortels bedekken met een dikke laag mulch. Ook kan je de plant beschermen met een speciale winterhoes of vliesdoek. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt voordat de vorst begint.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Knip dode of beschadigde takken regelmatig af voor een gezonde groei. Geef de plant jaarlijks wat meststoffen voor een goede ontwikkeling.

  Tuinplanten zoals deze hebben in het voorjaar behoefte aan een organische meststof met een langzame afgifte van voedingsstoffen. Deze meststof zorgt voor een gezonde groei en bevordert de kleur en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant niet te overbemesten, volg daarom de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Het is aan te raden om een laag mulch aan te brengen rondom de voet van deze tuinplant. Mulch helpt de grond vochtig te houden, voorkomt onkruidgroei en beschermt de wortels tegen vorst. Kies voor organische mulch zoals compost, boomschors of houtsnippers voor het beste resultaat.

  Deze plant gedijt het beste op een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede drainage van de grond om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen van de zuurgraad van de bodem kan helpen bij het behouden van een gezonde groei van de plant.

  Gebruik natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of insecticidale zeep om ongedierte zoals spintmijten en bladluizen te bestrijden. Zorg voor een goede luchtcirculatie en vermijd te veel vocht om schimmelziekten te voorkomen. Controleer regelmatig op tekenen van ongedierte en neem indien nodig passende maatregelen.

 • Omschrijving

  Chamaecyparis lawsoniana 'Broomhill Gold' is een conifeer met opvallend goudgele naalden die het hele jaar door kleurrijk blijven. Deze sierlijke plant heeft een compacte groeiwijze en kan uiteindelijk een hoogte bereiken van ongeveer 2 meter. De 'Broomhill Gold' gedijt het beste op een zonnige tot halfbeschaduwde standplaats in goed doorlatende grond. Deze plant is ideaal voor het creëren van een kleurrijke en levendige uitstraling in de tuin of als eyecatcher in een border. Regelmatig snoeien helpt de vorm en dichtheid te behouden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.