Chamaecyparis lawsoniana 'Chilworth Silver'

Chamaecyparis lawsoniana

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Chamaecyparis lawsoniana 'Chilworth Silver' is een langzaam groeiende conifeer met zilverkleurige naalden die een prachtig contrast vormen met de donkere schors. Deze sierlijke plant heeft een piramidale vorm en kan uiteindelijk een hoogte van ongeveer 5 meter bereiken. 'Chilworth Silver' gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw en doet het goed in vochtige, goed doorlatende grond. Deze plant kan worden gebruikt als solitaire blikvanger in de tuin of als haagplant. Regelmatig snoeien helpt de vorm en dichtheid van de plant te behouden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor een continue esthetische uitstraling in de tuin.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius en kan dus goed tegen koude temperaturen. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed bestand is tegen winterse omstandigheden. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant goed beschermd wordt tijdens strenge vorst.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Chilworth Silver' is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft. Zolang de plant regelmatig water krijgt en op een geschikte plek staat, zal hij gezond groeien. Snoeien kan af en toe nodig zijn om de vorm te behouden.

  Voor deze tuinplant is het belangrijk om voldoende ruimte te hebben voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is om de plant vrij te laten groeien en zich volledig te ontwikkelen. Houd rekening met de grootte van de plant op volwassen leeftijd en plant deze op een plek met voldoende ruimte om uit te breiden.

  Chamaecyparis lawsoniana 'Chilworth Silver' groeit het beste in de zon of halfschaduw, maar kan ook redelijk goed groeien in de schaduw. Zorg wel dat de grond vochtig en goed gedraineerd is voor optimale groei. Het groeit langzamer in de schaduw, maar kan nog steeds gezond blijven.

  De Chilworth Silver heeft matig water nodig en moet regelmatig worden bewaterd, vooral tijdens droge periodes. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond en geef water wanneer de grond droog aanvoelt. Het is aan te raden om de plant 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan vanwege zijn aantrekkelijke bloemen en geurige gebladerte. Dit maakt het een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan het behoud van biodiversiteit. Het kan helpen om deze nuttige insecten naar uw tuin te lokken.

  Ja, deze plant draagt bij aan de biodiversiteit door insecten aan te trekken die zich voeden met de nectar en zaden. Ook biedt de plant beschutting en voedsel aan verschillende soorten vogels. Het is daarom een waardevolle toevoeging aan een tuin die biodiversiteit wil bevorderen.

  Deze plant bloeit niet en produceert geen bloemen. Het is een sierconifeer die voornamelijk bekend staat om zijn zilvergrijze bladeren. De plant is het hele jaar door groen en heeft geen specifieke bloeiperiode of bloeitijd.

  De Chilworth Silver kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens drogere periodes. Het is een sterke tuinplant die goed kan groeien in verschillende omstandigheden.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het consumeren van de bladeren of andere delen van deze plant kan leiden tot gezondheidsproblemen. Het is daarom belangrijk om deze plant niet in voedselbereiding te gebruiken.

  Ja, deze plant heeft de eigenschap geluid te dempen dankzij zijn dichte bladerdek. Dit kan helpen om een rustige omgeving te creëren in de tuin.

 • De Chilworth Silver kan gesnoeid worden om de vorm te behouden en om dode takken te verwijderen. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of in de zomer, maar vermijd het snoeien in de herfst. Zorg ervoor dat de snoeischaren scherp zijn om schade aan de plant te minimaliseren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water bij de wortels en vermijd dat het blad nat wordt.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Chilworth Silver' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig bemesten van de potgrond zorgt voor een gezonde groei van de plant.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te zuur is en voldoende vocht vasthoudt. Compost kan helpen bij het verbeteren van de bodemkwaliteit voor deze plant.

  Deze plant houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte plekken in de tuin. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Voor de winter is het aan te raden om jonge planten te beschermen met een laag mulch of stro rond de basis. Volwassen planten kunnen meestal zonder bescherming overleven, maar extra droge en winderige omstandigheden kunnen schade veroorzaken. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt in de herfst om uitdroging te voorkomen.

  De plant vereist regelmatig snoeien om zijn vorm te behouden. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef regelmatig water tijdens droge periodes. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor een gezonde groei.

  De plant heeft matige bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene tuinmeststof in het voorjaar en eventueel nog een keer halverwege de zomer. Overbemesting kan schade veroorzaken, dus houd de hoeveelheid in de gaten.

  Mulchen bevordert de groei van planten en beschermt de wortels tegen extreme temperaturen. Het kan worden aangebracht in het voorjaar of de herfst met organisch materiaal zoals boomschors of compost. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant wordt geplaatst om verstikking te voorkomen.

  Deze plant prefereert een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 5.5 en 7.5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met meststoffen of bodemverbeteraars. Een geschikte zuurgraad zorgt voor een gezonde groei van de plant en bevordert de opname van voedingsstoffen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kunt u regelmatig controleren op bladluizen, spint of wollige dopluis. Gebruik indien nodig biologische bestrijdingsmiddelen of een sterke waterstraal om het ongedierte te verwijderen. Het is belangrijk om de plant gezond te houden door deze regelmatig te bemesten en voldoende water te geven.

 • Omschrijving

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Chilworth Silver' is een langzaam groeiende conifeer met zilverkleurige naalden die een prachtig contrast vormen met de donkere schors. Deze sierlijke plant heeft een piramidale vorm en kan uiteindelijk een hoogte van ongeveer 5 meter bereiken. 'Chilworth Silver' gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw en doet het goed in vochtige, goed doorlatende grond. Deze plant kan worden gebruikt als solitaire blikvanger in de tuin of als haagplant. Regelmatig snoeien helpt de vorm en dichtheid van de plant te behouden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.