Chamaecyparis lawsoniana 'Columnaris'

Chamaecyparis lawsoniana

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Chamaecyparis lawsoniana 'Columnaris' er en langsomt voksende konifer med en smal, søjleformet vækst. Nålene er skællignende og mørkegrønne. Denne sort kan nå en højde på cirka 4 til 6 meter. Det er et populært valg til smalle haver eller som accentplante i et landskab. 'Columnaris' er vinterhårdfør og trives godt i både fuld sol og let skygge.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Chamaecyparis lawsoniana 'Columnaris' er stedsegrøn og beholder sine blade hele året. Denne plante tilhører gruppen af stedsegrønne haveplanter og forbliver også grøn om vinteren.

  Planten er meget vinterhårdfør og kan tåle temperaturer ned til -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten med for eksempel et fiberdug under hård frost. I strenge vintre kan det være nødvendigt at give ekstra beskyttelse.

  Ja, denne plante er nem at vedligeholde. Den kræver minimal beskæring og trives godt i forskellige jordtyper. Det er vigtigt at holde jorden fugtig og gøde regelmæssigt for optimal vækst.

  Chamaecyparis lawsoniana 'Columnaris' har brug for cirka 1 til 1,5 meter plads for at kunne udvikle sig fuldt ud. Det er vigtigt at holde tilstrækkelig plads omkring planten fri, så den kan få tilstrækkelig lys og luft. Sørg for, at planten ikke står for tæt på andre planter, så den har nok plads til at vokse.

  Ja, Chamaecyparis lawsoniana 'Columnaris' trives godt i skyggen. Det er en plante, der trives godt i delvis skyggefulde forhold. Sørg for, at jorden er godt drænet og ikke for våd.

  Chamaecyparis lawsoniana 'Columnaris' har regelmæssigt brug for vand, især under tørre perioder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Tjek regelmæssigt jordens fugtighed og tilpas vandingen efter behov.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier og kan derfor bidrage til at tiltrække disse besøgende i haven.

  Ja, planten bidrager til biodiversiteten, da de giver ly og redepladser til små dyr og fugle og også øger diversiteten af plantearter i haven.

  Denne plante blomstrer i april og maj måneder og blomstringen varer cirka 2 til 3 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og vil trives godt på en solrig placering. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, især under varme og tørre perioder. Sørg også for, at jorden er veldrænet.

  Nej, planten Chamaecyparis lawsoniana 'Columnaris' (Opadgående Lawson-cypres) er ikke spiselige. Det er en dekorativ haveplante, der primært bruges til landskabsdesign. Spis ikke planter fra din have, hvis du ikke er sikker på, om de er sikre.

  Ja, denne plante har en tæt vækst og kan derfor absorbere lidt lyd. Dette kan hjælpe med at reducere støjgener i haven.

 • For at bevare en smuk form og sundhed er det godt at beskære planten årligt. Dette bør gøres bedst om foråret. Fjern døde grene og beskær eventuelt for lange skud.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver godt fugtig, men undgå at rødderne bliver for våde. Giv vand ved plantens base og undgå at sprøjte vand på bladene for at undgå skimmel.

  Jorden til denne haveplante skal være veldrænet og let sur. Undgå for våd jord, da dette kan føre til rodfræng. Det er en god idé at tilføje gødning lejlighedsvis i løbet af vækstsæsonen.

  Jordkvaliteten skal være god og veldrænet, med en præference for fugtig, sur jord. Sørg for tilstrækkelig dræning for at undgå rodødsel. Tilsæt eventuelt kompost eller tørv til jorden for optimal vækst.

  Denne plante trives bedst på en placering i fuld sol til halvskygge. Sørg for en veldrænet jord med tilstrækkelig fugtighed. Beskyt planten mod hård vind.

  Det anbefales at beskytte planten mod frost og kold vind ved at lægge muld eller halm omkring basen. Du kan også bruge en vinterhylster til at beskytte planten i de koldeste måneder. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand, inden frostperioden begynder.

  Denne plante kræver regelmæssig beskæring for at bevare dens smalle form. Sørg for, at jorden er veldrænet, og giv regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Gød planten om foråret for optimal vækst.

  Planten har ikke specifikke gødningsbehov, men kan gavne af en generel gødning til løvfældende planter i vækstsæsonen. Det anbefales at gøde planten om foråret og sommeren i henhold til instruktionerne på gødningspakken. For meget gødning kan føre til rodforbrænding, så vær forsigtig med mængden, der bruges.

  Dæk din have med et lag organisk materiale såsom træflis eller blade for at holde på fugtigheden og undertrykke ukrudt. Dette sikrer en sund vækst og udvikling af dine planter. Forny mulchlaget årligt for det bedste resultat.

  Planten trives bedst i en let sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 7,0. En god gennemtrængelighed af jorden er også vigtig for plantens sundhed.

  Det er vigtigt for denne plante at regelmæssigt kontrollere for skadedyr som spindemider, skjoldlus og bladlus. Det er muligt at bekæmpe disse skadeinsekter med naturlige fjender, insekticider eller ved manuelt at fjerne dem. Det anbefales at tage forebyggende foranstaltninger, såsom regelmæssig rengøring af planten og opretholdelse af en god luftfugtighed.

 • Beskrivelse

  Chamaecyparis lawsoniana 'Columnaris' er en langsomt voksende konifer med en smal, søjleformet vækst. Nålene er skællignende og mørkegrønne. Denne sort kan nå en højde på cirka 4 til 6 meter. Det er et populært valg til smalle haver eller som accentplante i et landskab. 'Columnaris' er vinterhårdfør og trives godt i både fuld sol og let skygge.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.