Chamaecyparis lawsoniana 'Erecta Aurea'

Chamaecyparis lawsoniana

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Chamaecyparis lawsoniana 'Erecta Aurea' is een bladhoudende conifeer met een smalle, rechtopstaande groeivorm. De naalden zijn helder geelgroen van kleur en geven de plant een opvallende uitstraling. De 'Erecta Aurea' is goed bestand tegen ziektes en plagen en gedijt goed in zowel zon als halfschaduw. De plant kan uiteindelijk een hoogte bereiken van 5-8 meter en wordt vaak gebruikt als solitair in de tuin of als haagplant. Het is een makkelijk te onderhouden en decoratieve plant die het hele jaar door structuur en kleur in de tuin brengt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral in de winter wanneer andere planten hun bladeren verliezen. Het zorgt voor structuur en kleur, zelfs tijdens de koudere maanden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om bij strenge vorst extra bescherming te bieden. Overwintering in een kas of serre kan ook helpen om de plant te beschermen tegen koude temperaturen.

  Chamaecyparis lawsoniana 'Erecta Aurea' vereist weinig onderhoud en is goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Regelmatig snoeien om zijn vorm te behouden en in de lente bemesten is voldoende voor een gezonde groei. Goede bodemdrainage en regelmatig water geven zijn belangrijk voor het welzijn van deze plant.

  De plant heeft een ruimte nodig van ongeveer 2 meter in de breedte en 4 meter in de hoogte. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen en niet te dicht op andere planten staat. Houd ook rekening met de grootte van de wortels bij het planten.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Erecta Aurea' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei van de plant mogelijk wat achterblijven en kan de kleur van de bladeren minder intens zijn. Het is dus aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij voldoende zonlicht kan krijgen.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Erecta Aurea' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig, maar niet doorweekt te houden. Over het algemeen heeft de plant ongeveer 1-2 keer per week water nodig.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen en nectar die het produceert. Het is een goede keuze voor het aantrekken van bestuivers in de tuin.

  Ja, deze plant is een waardevolle toevoeging voor biodiversiteit in de tuin, omdat het verschillende insecten aantrekt en beschutting biedt aan kleine dieren. Door zijn bijdrage aan het ecosysteem draagt deze plant bij aan het behoud van de natuurlijke balans en diversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit niet en heeft geen bloeiperiode. Het is een conifeer die voornamelijk bekend staat om zijn opvallende gele kleur. De plant kan het hele jaar door groen blijven.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Erecta Aurea' kan goed tegen volle zonlicht en gedijt goed in een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de plant Chamaecyparis lawsoniana 'Erecta Aurea' is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren, aangezien het giftige stoffen kan bevatten. Het is het beste om deze plant enkel als decoratieve tuinplant te gebruiken.

  Ja, deze plant heeft naaldvormige bladeren die geluid kunnen absorberen en daardoor geluidsdempend kunnen werken. Het planten van deze tuinplant kan dus helpen bij het verminderen van omgevingsgeluid in de tuin.

 • Je kunt deze plant het beste snoeien in het voorjaar voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode of beschadigde takken en zorg ervoor dat het een mooie vorm behoudt. Overmatig snoeien kan de gezondheid van de plant schaden.

  Geef regelmatig water aan deze plant en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd echter dat de wortels in water blijven staan, dit kan leiden tot wortelrot. Geef vooral extra water tijdens warme periodes en in de zomermaanden.

  Deze plant groeit het best in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Gebruik eventueel een meststof geschikt voor tuinplanten om de groei te bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond met een neutrale tot zure pH. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en goed water vasthoudt. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende drainage om wateroverlast te voorkomen.

  Chamaecyparis lawsoniana 'Erecta Aurea' gedijt het beste op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef de plant regelmatig water. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  In de winter is het belangrijk om deze tuinplant goed te beschermen tegen vorst. Je kunt de plant beschermen door een dikke laag mulch rond de basis aan te brengen en eventueel een winterbeschermingshoes te gebruiken. Zorg er daarnaast voor dat de plant goed water krijgt voordat de vorstperiode begint.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een goede afwatering om wortelrot te voorkomen. Geef de plant jaarlijks een bemesting in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij een meststof met een hoog stikstofgehalte om de groei te stimuleren. Het is aan te raden om in het voorjaar en zomer maanden regelmatig te bemesten voor gezonde en groene bladeren. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus houd u aan de aanbevolen dosering.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grond te beschermen tegen extreme temperaturen. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers als mulch rond de plant. Breng een laag van 5-10 cm aan in het voorjaar voor het beste resultaat.

  De zuurgraad van de bodem waar de plant wordt geplaatst, moet bij voorkeur licht zuur tot neutraal zijn. Dit zorgt voor een optimale groei en gezondheid van de plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op mogelijke plagen en deze indien nodig handmatig te verwijderen. Daarnaast kan regelmatig besproeien met een biologisch bestrijdingsmiddel helpen om ongedierte onder controle te houden. Het is ook aan te raden om de plant op een gezonde manier te laten groeien door te zorgen voor voldoende licht, water en voedingsstoffen.

 • Omschrijving

  Chamaecyparis lawsoniana 'Erecta Aurea' is een bladhoudende conifeer met een smalle, rechtopstaande groeivorm. De naalden zijn helder geelgroen van kleur en geven de plant een opvallende uitstraling. De 'Erecta Aurea' is goed bestand tegen ziektes en plagen en gedijt goed in zowel zon als halfschaduw. De plant kan uiteindelijk een hoogte bereiken van 5-8 meter en wordt vaak gebruikt als solitair in de tuin of als haagplant. Het is een makkelijk te onderhouden en decoratieve plant die het hele jaar door structuur en kleur in de tuin brengt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.