Chamaecyparis lawsoniana 'Green Pillar'

Chamaecyparis lawsoniana

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Chamaecyparis lawsoniana 'Green Pillar' is een slanke, opgaande conifeer met een smalle piramidale vorm. De bladeren zijn donkergroen en schubvormig, en geven de plant een elegante uitstraling. De 'Green Pillar' kan tot wel 6 meter hoog worden en groeit het beste in vochtige, goed doorlatende grond. Deze conifeer is winterhard en kan zowel in de volle zon als in halfschaduw geplant worden. Het is een prachtige plant voor het creëren van privacy in de tuin of als eyecatcher in een border.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Chamaecyparis lawsoniana 'Green Pillar' is een groenblijvende plant. Dit betekent dat de plant zijn bladeren het hele jaar door behoudt. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral in de wintermaanden.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Green Pillar' is goed winterhard en kan temperaturen tot -15 graden Celsius verdragen. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst extra te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek. In de winterperiode is het belangrijk dat de grond rondom de plant goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  De plant is over het algemeen makkelijk te onderhouden en heeft weinig speciale verzorging nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en regelmatig te bemesten. Snoei indien nodig in het voorjaar om de vorm te behouden.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Green Pillar' heeft een smalle groeiwijze, dus heeft niet veel horizontale ruimte nodig. Zorg ervoor dat er genoeg verticale ruimte is voor de plant om te groeien en zich goed te ontwikkelen. Houd bij het planten rekening met eventuele buren of andere planten in de omgeving.

  Chamaecyparis lawsoniana 'Green Pillar' groeit het best in volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei minder goed zijn en kan de plant minder compact worden. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Green Pillar' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Houd de grond vochtig, maar zorg ervoor dat er geen wateroverlast ontstaat. In de winter kan de plant minder water nodig hebben dan in de zomer.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Green Pillar' trekt geen vlinders en bijen aan. Het is een decoratieve conifeer die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn smalle en opgaande groeiwijze. Het is daarom niet erg aantrekkelijk voor bestuivende insecten.

  Ja, de plant zorgt voor biodiversiteit door het bieden van schuilplaatsen en voedsel voor insecten, vogels en andere dieren. Het schept een gevarieerde leefomgeving in de tuin en draagt bij aan het ecosysteem. Het is belangrijk om een diversiteit aan plantensoorten te hebben voor een gezonde biodiversiteit.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Green Pillar' bloeit van maart tot april en de bloei kan enkele weken duren.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Green Pillar' kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die het beste gedijt op een zonnige plek. Zorg er wel voor dat de grond voldoende vochtig blijft.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is belangrijk om geen delen van deze plant te consumeren omdat het giftig kan zijn. Het wordt alleen gebruikt als sierplant in de tuin.

  Ja, deze plant heeft de eigenschap om geluid te dempen vanwege zijn dichte bladerdek en houtstructuur. Het kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen en een rustigere tuinomgeving te creëren.

 • Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en te voorkomen dat de onderste takken kaal worden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de toppen bij om de groei te stimuleren. Houd de plant regelmatig in vorm door lichtjes te snoeien wanneer nodig.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Green Pillar' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant, niet op het blad.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Green Pillar' gedijt goed in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de pot groot genoeg is en dat er voldoende drainagegaten zijn om wateroverlast te voorkomen. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal ontwikkeld voor tuinplanten voor optimale groei.

  De bodem moet goed gedraineerd zijn en bij voorkeur licht zuur tot neutraal. Zorg voor een vruchtbare bodem met voldoende vocht maar vermijd wateroverlast. Voeg organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Green Pillar' gedijt het beste op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. Deze tuinplant is geschikt voor zowel een border als een pot op het terras.

  Om te voorkomen dat deze plant in de winter beschadigd raakt, is het belangrijk om hem te beschermen tegen extreme koude temperaturen en harde wind. Dit kan worden gedaan door hem in te pakken met vliesdoek of jute en door de wortels te bedekken met een laag mulch. Het is ook handig om de plant op een beschutte plek te planten om hem te beschermen tegen de elementen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei indien nodig om de gewenste vorm te behouden en mest de plant in het voorjaar voor een gezonde groei. Plaats de plant op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in goed doorlatende grond.

  Tuinplanten zoals de Chamaecyparis lawsoniana 'Green Pillar' kunnen het beste bemest worden in het voorjaar voordat de groeiperiode begint. Gebruik een meststof speciaal voor coniferen en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest die je gebruikt.

  Het is aan te raden om een laag mulch aan te brengen rondom de basis van deze plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals houtsnippers, bladeren of boomschors. Verspreid de mulch gelijkmatig rondom de plant en zorg ervoor dat het niet tegen de stam aan ligt om rotting te voorkomen.

  Chamaecyparis lawsoniana 'Green Pillar' gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot voedingsstoffentekorten en groeiproblemen. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen.

  Om ongedierte te voorkomen bij deze tuinplant is het belangrijk om regelmatig inspecties uit te voeren en aangetaste bladeren of takken te verwijderen. Het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie kan helpen om plagen zoals spintmijten of bladluizen te bestrijden. Ook kan het planten van bepaalde kruiden en bloemen in de buurt van de Chamaecyparis lawsoniana 'Green Pillar' helpen om ongedierte af te weren.

 • Omschrijving

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Green Pillar' is een slanke, opgaande conifeer met een smalle piramidale vorm. De bladeren zijn donkergroen en schubvormig, en geven de plant een elegante uitstraling. De 'Green Pillar' kan tot wel 6 meter hoog worden en groeit het beste in vochtige, goed doorlatende grond. Deze conifeer is winterhard en kan zowel in de volle zon als in halfschaduw geplant worden. Het is een prachtige plant voor het creëren van privacy in de tuin of als eyecatcher in een border.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.