Chamaecyparis lawsoniana 'Kelleriis Gold'

Chamaecyparis lawsoniana

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Chamaecyparis lawsoniana 'Kelleriis Gold' er en dværgcypres med en kompakt vækst og en pyramideform. Bladene på denne sort er gyldne og meget iøjnefaldende i haven. Det er en langsomt voksende plante, der til sidst kan nå en højde på cirka 1 meter. Denne dværgcypres er vintergrøn og beholder derfor sine blade hele året rundt. 'Kelleriis Gold' er velegnet til både enkeltstående beplantning og i grupper og kan trives godt i både sol og halvskygge.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn og beholder sine blade hele året rundt. Det betyder, at planten også forbliver grøn om vinteren.

  Planten er meget vinterhårdfør og kan tåle temperaturer ned til -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten mod streng frost om vinteren for at undgå skader. Denne haveplante er velegnet til vores klima og kan trives godt i hollandske haver.

  Chamaecyparis lawsoniana 'Kelleriis Gold' er en let at vedligeholde haveplante, der kræver lidt pleje. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og lejlighedsvis beskære den for at opretholde formen. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt sollys for optimal vækst.

  Chamaecyparis lawsoniana 'Kelleriis Gold' har brug for plads til at vokse og udvikle sig. Planten kan vokse op til en højde og bredde på omkring 2 til 3 meter. Tag dette i betragtning, når du bestemmer plantens placering.

  Chamaecyparis lawsoniana 'Kelleriis Gold' trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I fuld skygge kan væksten være begrænset, og farven på nålene kan blive mindre intens. Derfor er det tilrådeligt at placere planten et sted, hvor den får tilstrækkeligt med lys.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det anbefales at holde jorden let fugtig, men undgå at lade den drukne. Kontroller regelmæssigt, om jorden stadig er fugtig, inden du giver mere vand.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de tiltalende blomster, der producerer nektar. Den tiltrækker disse bestøvere med deres farve og duft. Det vil være et smukt bidrag til en have, der ønsker at tiltrække disse insekter.

  Haveplanter som disse kan bidrage til biodiversitet ved at tiltrække insekter og fugle. Det giver ly og mad til forskellige dyr i haven. Det er vigtigt at have en mangfoldighed af planter i haven for at sikre et sundt miljø for dyrelivet.

  Chamaecyparis lawsoniana 'Kelleriis Gold' blomstrer ikke og producerer ikke blomster. Planten har dekorative gule-grønne blade, der er til stede hele året. Den er især elsket for sin farve og form.

  Chamaecyparis lawsoniana 'Kelleriis Gold' trives godt i fuld sol.

  Nej, denne plante er ikke spiselig og kan forårsage maveproblemer, hvis den indtages. Det anbefales ikke at inkludere denne plante i din kost.

  Ja, denne plante har nåleformede blade, der kan absorbere lyd. Dette kan hjælpe med at dæmpe lyden lidt. Effekten vil dog være begrænset.

 • Beskæring af denne plante bør helst udføres tidligt om foråret, inden den nye vækst begynder. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær planten efter ønske. Undgå at beskære for dybt ind i gammelt træ for at bevare plantens sundhed.

  Planten har brug for regelmæssig vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er godt fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Vand helst ved plantens base og ikke på bladene for at undgå svampesygdomme.

  For Chamaecyparis lawsoniana 'Kelleriis Gold', det er vigtigt at bruge godt drænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke alt for gennemblødt. Det anbefales at regelmæssigt tilføje gødning til pottemulden for at holde planten sund.

  Denne plante trives bedst i veldrænet jord med en gennemsnitlig til fugtig jordkvalitet. Sørg for, at jorden er let sur og rig på organisk materiale for optimal vækst. Undgå våd eller tør jord, da det kan skade plantens sundhed.

  Denne plante trives bedst på et sted med fuld sol eller halvskygge. Sørg for, at jorden er godt drænet, og giv regelmæssigt vand i tørre perioder. Beskyt planten mod kraftig vind for at undgå skader.

  For at sikre, at denne plante kommer godt igennem vinteren, er det vigtigt at beskytte den mod streng frost. Du kan gøre dette ved at lægge muld rundt om plantens base og eventuelt lægge et beskyttende klæde over grenene. Sørg også for, at jorden er godt drænet for at undgå rodrod.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Beskær døde eller beskadigede grene om foråret. Tilføj organisk gødning for at fremme væksten.

  For haveplanter som disse er det vigtigt at tilføje organisk gødning om foråret for at fremme væksten. Brug en gødning med et højt kvælstofindhold for at holde bladene grønne og sunde. Sørg for at fordele gødningen jævnt over plantens rodzone og vand godt efter gødskning.

  Mulching er en god måde at holde på fugt og undertrykke ukrudt ved denne haveplante. Sørg dog for, at mulchen ikke påføres tæt på stammen for at forhindre råd. Brug organiske mulchmaterialer såsom barkflis eller kompost for de bedste resultater.

  Den ideelle jordens surhedsgrad for denne plantesort er let syrlig til neutral (pH 5,5-7,0). En sur jord er ikke egnet til denne plante, men en let syrlig jord fremmer sund vækst og udvikling. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere og justere jordens surhedsgrad efter behov.

  For at bekæmpe skadedyr på haveplanter som denne nåletræ, kan du tage forebyggende foranstaltninger såsom regelmæssig kontrol af lus, spindemider og bladlus. Om nødvendigt kan du bruge biologiske bekæmpelsesmidler som insekticider. En god jordtilstand og tilstrækkelig ventilation kan også hjælpe med at forebygge skadedyr.

 • Beskrivelse

  Chamaecyparis lawsoniana 'Kelleriis Gold' er en dværgcypres med en kompakt vækst og en pyramideform. Bladene på denne sort er gyldne og meget iøjnefaldende i haven. Det er en langsomt voksende plante, der til sidst kan nå en højde på cirka 1 meter. Denne dværgcypres er vintergrøn og beholder derfor sine blade hele året rundt. 'Kelleriis Gold' er velegnet til både enkeltstående beplantning og i grupper og kan trives godt i både sol og halvskygge.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.