Chamaecyparis lawsoniana 'Minima Aurea'

Chamaecyparis lawsoniana

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Chamaecyparis lawsoniana 'Minima Aurea' is een dwergcipres met een compacte groei en goudgele naalden. Deze conifeer kan een hoogte bereiken van ongeveer 1 meter en vormt een dichte, bolvormige struik. De 'Minima Aurea' heeft een mooie kleurvariatie tussen groen en geel, wat zorgt voor een opvallende uitstraling in de tuin. Deze plant gedijt goed in zonlicht en gedraineerde grond, en is goed bestand tegen droge omstandigheden. Een mooie toevoeging aan rotstuinen, borders of als solitaire plant in een container.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Chamaecyparis lawsoniana 'Minima Aurea' is groenblijvend. Dit betekent dat de plant zijn bladeren het hele jaar door behoudt. De plant zorgt dus voor kleur en structuur in de tuin, zelfs in de wintermaanden.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -12 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Het beste is om de plant op een beschutte plek te zetten.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende water en zonlicht. Af en toe snoeien bevordert de groei en vorm van de plant.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen, en groeit het best in een ruime tuin of border. Zorg voor voldoende afstand tot andere planten, zodat hij voldoende licht en lucht krijgt. Houd ook rekening met de hoogte en breedte die de plant kan bereiken.

  Ja, de Chamaecyparis lawsoniana 'Minima Aurea' groeit goed in de schaduw. Deze plant gedijt goed in halfschaduw tot schaduwrijke plekken. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is voor optimale groei.

  De Tuinplanten 'Minima Aurea' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en laat de bovenste laag van de grond drogen tussen de gietbeurten. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de geurige bloemen en de nectarrijke bron die ze bieden. Dit trekt verschillende soorten vlinders en bijen aan om de plant te bezoeken en te bestuiven. Het kan een mooie toevoeging zijn aan een tuin om het ecosysteem te ondersteunen.

  Chamaecyparis lawsoniana 'Minima Aurea' trekt insecten aan en biedt beschutting aan kleine dieren. De plant draagt bij aan de biodiversiteit in tuinen door zijn groeiwijze en kleurrijke bladeren. Het zorgt voor een gevarieerde en natuurlijke omgeving voor verschillende soorten flora en fauna.

  Deze plant bloeit niet en produceert geen bloemen.

  De plant is geschikt voor volle zon en kan goed gedijen in een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant tijdens warme periodes voldoende water te geven om uitdroging te voorkomen. Voordat hij wordt blootgesteld aan direct zonlicht, moet hij geleidelijk aan de omstandigheden wennen.

  Nee, de plant Chamaecyparis lawsoniana 'Minima Aurea' is niet eetbaar. Het eten van de plant kan tot maagpijn of andere gezondheidsproblemen leiden. Het wordt daarom afgeraden om deze plant te consumeren.

  Ja, deze plant heeft de eigenschap om geluid te dempen dankzij de dichte en compacte groei. Het zachte bladerdek absorbeert geluidstrillingen en vermindert zo het geluidsniveau in de omgeving. Dit maakt de plant een goede keuze voor het creëren van een rustige en stille tuin.

 • Deze plant kan gesnoeid worden om de vorm en grootte te behouden. Het beste moment om te snoeien is in het voorjaar. Verwijder dode of beschadigde takken en knip indien nodig lichtjes bij voor een compactere groei.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Minima Aurea' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet drassig. Vermijd dat de wortels van de plant in water blijven staan om wortelrot te voorkomen.

  De Tuinplanten Chamaecyparis lawsoniana 'Minima Aurea' gedijt het best in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te controleren en indien nodig water te geven.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend en vochtig zijn. Een lichtzure bodem met voldoende voedingsstoffen is ideaal. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren om de gezondheid van de plant te behouden.

  De plant groeit het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Tijdens de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst, vooral in strengere klimaten. Dit kan gedaan worden door de plant in te pakken met jute of vliesdoek en de wortels te mulchen met stro of bladeren. Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen koude wind en vorst.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de vorm en grootte van de plant te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te behouden.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan bemesting om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Het is belangrijk om de juiste meststof te kiezen die specifiek is afgestemd op de behoeften van de plant. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant, dus houd de hoeveelheid goed in de gaten.

  Mulchen is gunstig voor het behoud van vocht en het onderdrukken van onkruid in de tuin. Het helpt de wortels van de plant koel te houden en beschermt tegen extreme temperatuurschommelingen. Het gebruik van organisch materiaal als mulch, zoals boomschors of houtsnippers, zorgt voor extra voedingsstoffen naarmate het afbreekt.

  Deze plant gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met meststoffen of kalk. Een goede bodem zuurgraad helpt de plant om voedingsstoffen beter op te nemen en gezond te blijven.

  Voor preventie van ongedierte bij tuinplanten is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op tekenen van plagen zoals bladverkleuring of schade. Het is ook handig om de planten regelmatig te bemesten en te snoeien om ze gezond te houden. Als er toch ongedierte wordt geconstateerd, zijn er verschillende natuurlijke bestrijdingsmethoden beschikbaar zoals het gebruik van insecticidale zeep of neemolie.

 • Omschrijving

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Minima Aurea' is een dwergcipres met een compacte groei en goudgele naalden. Deze conifeer kan een hoogte bereiken van ongeveer 1 meter en vormt een dichte, bolvormige struik. De 'Minima Aurea' heeft een mooie kleurvariatie tussen groen en geel, wat zorgt voor een opvallende uitstraling in de tuin. Deze plant gedijt goed in zonlicht en gedraineerde grond, en is goed bestand tegen droge omstandigheden. Een mooie toevoeging aan rotstuinen, borders of als solitaire plant in een container.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.