Chamaecyparis lawsoniana 'Minima Glauca'

Chamaecyparis lawsoniana

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Chamaecyparis lawsoniana 'Minima Glauca' er en dværg-cypres med en kompakt vækstform og en blågrå farve. Nålene er bløde og fine og beholder deres farve året rundt. Denne plante trives godt både i fuld sol og halvskygge og er ideel til små haver eller som kantplante. 'Minima Glauca' er vinterhårdfør og kræver lidt vedligeholdelse, hvilket gør den til et smukt og nemt tilskud til enhver have. Denne plante tiltrækker også fugle og tilføjer et strejf af elegance til enhver have.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn og beholder sine blade hele året. Dette giver et konstant grønt udseende i haven og skaber struktur og farve, selv i vintermånederne.

  Denne plante er hårdfør til omkring -15 grader Celsius. Det anbefales dog at give ekstra beskyttelse ved meget hård frost. Denne haveplante kan derfor godt tåle køligere temperaturer.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Minima Glauca' er generelt nem at vedligeholde. Sørg for tilstrækkeligt med vand og sollys, og beskær om nødvendigt for at bevare formen. Derudover kræver planten ikke meget særlig pleje.

  Chamaecyparis lawsoniana 'Minima Glauca' skal have tilstrækkelig plads til at udvikle sig godt. Sørg for tilstrækkelig afstand mellem andre planter og buske, så Chamaecyparis lawsoniana 'Minima Glauca' får tilstrækkeligt med sollys og luftcirkulation. Tag højde for plantens endelige højde og bredde, når du bestemmer plantelokationen.

  Ja, Chamaecyparis lawsoniana 'Minima Glauca' trives godt i skygge. Det er en plante, der trives godt i delvis til fuld skyggefulde miljøer. Sørg for, at jorden er godt drænet for optimal vækst.

  Chamaecyparis lawsoniana 'Minima Glauca' har brug for vand ca. to til tre gange om ugen, afhængigt af vejret og jordfugtigheden. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke gennemblødt. Det er vigtigt at kontrollere regelmæssigt, om planten har brug for vand.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren, som de producerer. Det er derfor et godt valg, hvis du også vil tiltrække disse insekter i din have. Dog kan graden af tiltrækning variere afhængigt af miljøet og plantearterne i nærheden.

  Haveplanter kan bidrage til biodiversitet ved at tilbyde fødevarer og skjulesteder for insekter, fugle og andre dyr. Det er vigtigt at have en mangfoldighed af planter i haven for at fremme biodiversiteten. Vælg derfor planter, der er attraktive for forskellige dyrearter og som bidrager til et sundt økosystem.

  Chamaecyparis lawsoniana 'Minima Glauca' blomstrer i april og maj måneder, med små og ubemærkede blomster, der vises i enderne af grenene. Blomstringen varer normalt omkring 2 til 3 uger.

  Ja, planten kan godt tåle direkte sollys. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varmt vejr. Ellers har planten ikke brug for særlig beskyttelse mod solen.

  Nej, denne plante er ikke spiselig og kan have skadelige virkninger, hvis den forbruges. Det er derfor vigtigt ikke at bruge denne plante som føde.

  Ja, Chamaecyparis lawsoniana 'Minima Glauca' har egenskaben at være lyddæmpende på grund af dens tætte nåleskov og høje densitet. Dette gør den til et godt valg for at reducere omgivende støj i haven.

 • Denne plante skal beskæres for at holde formen og størrelsen under kontrol. Beskær døde eller beskadigede grene om foråret. Vær forsigtig med beskæring for at bevare plantens form og sundhed.

  Planten har brug for regelmæssigt vand, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er fugtig, men ikke gennemblødt. Begræns vanding om vinteren for at undgå rodsygdomme.

  For planten foretrækkes det at blive plantet i godt drænende pottemuld, der er rig på organisk materiale. Det er vigtigt at give regelmæssigt vand, så jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Tilføj eventuelt lidt gødning i vækstsæsonen for optimal vækst og sundhed for planten.

  Chamaecyparis lawsoniana 'Minima Glauca' har brug for fugtig, veldrænet jord. Jordkvaliteten skal være neutral til let sur. Sørg for god dræning for at undgå rådne rødder.

  Denne plante trives bedst på en placering i fuld sol til halvskygge. Sørg for veldrænet jord og undgå for våd eller for tør jord. Ideel til haven eller i en plantebakke på terrassen.

  Om vinteren har denne plante brug for beskyttelse mod hård frost og vind. Dette kan gøres ved at dække rødderne med et lag mulch og indpakke grenene med jute eller fiberdug. Sørg også for, at planten får tilstrækkeligt med vand under frostperioder.

  Denne plante kræver regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det er vigtigt at beskære planten årligt for at opretholde en kompakt form. Tilføj regelmæssigt gødning for at fremme god vækst og sund udseende.

  Chamaecyparis lawsoniana 'Minima Glauca' har brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen for at forblive sund. Brug en afbalanceret gødning, der er specielt sammensat til nåletræer. Overgødning kan føre til skade på planten.

  Mulching er vigtig for haveplanter, fordi det holder jorden fugtig, undertrykker ukrudtsvækst og kan tilføje næringsstoffer. Brug organisk materiale som kompost, træflis eller halm som mulchlag rundt om planten, men sørg for, at stammen ikke er dækket for at undgå råd. Forny mulchlaget årligt for optimal vækst og sundhed af planten.

  Jorden, hvori denne plante vokser, skal være let sur til neutral for optimal vækst. Det er vigtigt, at jordens pH-værdi ligger mellem 5,5 og 7. En for sur eller for basisk jord kan skabe problemer for planten.

  Neem olie er en effektiv måde at bekæmpe skadedyr som spindemider og uldlus. Derudover kan regelmæssig sprøjtning med en blanding af vand og sæbe hjælpe med at holde skadedyr under kontrol. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys og luft for at øge modstanden mod skadedyr.

 • Beskrivelse

  Chamaecyparis lawsoniana 'Minima Glauca' er en dværg-cypres med en kompakt vækstform og en blågrå farve. Nålene er bløde og fine og beholder deres farve året rundt. Denne plante trives godt både i fuld sol og halvskygge og er ideel til små haver eller som kantplante. 'Minima Glauca' er vinterhårdfør og kræver lidt vedligeholdelse, hvilket gør den til et smukt og nemt tilskud til enhver have. Denne plante tiltrækker også fugle og tilføjer et strejf af elegance til enhver have.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.