Chamaecyparis lawsoniana 'Olbrichii'

Chamaecyparis lawsoniana

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Chamaecyparis lawsoniana 'Olbrichii' er en konifer med en slank pyramidal vækstform og tætte grene. Bladene er gulgrønne og har en fin tekstur. Denne plante kan blive op til 10 meter høj og er godt vinterhårdfør. Den trives bedst på en solrig til halvskyggefuld placering i fugtig, veldrænet jord. 'Olbrichii' er et smukt tilskud til en have med en afslappet, naturlig udstråling.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn og beholder sine blade hele året. Det er et smukt tilføjelse til haven, selv om vinteren.

  Denne plante er hårdfør ned til cirka -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten under streng frost. Det er en passende haveplante til vores klima.

  Ja, denne plante er generelt let at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og beskære den for at bevare formen. Sørg også for, at planten får tilstrækkeligt med sollys.

  Chamaecyparis lawsoniana 'Olbrichii' har brug for meget plads til at vokse på grund af dens høje og brede vækstform. Sørg for tilstrækkelig afstand mellem andre planter for at fremme luftcirkulationen. Plant Chamaecyparis lawsoniana 'Olbrichii' mindst 2 meter væk fra andre planter for optimale vækstbetingelser.

  Ja, Chamaecyparis lawsoniana 'Olbrichii' trives godt i skyggen. Det er en haveplante, der trives godt i delvis til fuld skygge. Sørg for tilstrækkelig fugtig, veldrænet jord for optimal vækst.

  Haveplanter som disse har generelt brug for vand en gang om ugen, især i varme sommermåneder. Det er vigtigt at lade jorden tørre lidt mellem vanding for at undgå rodrot. Når jorden føles tør, er det tid til at give vand igen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af duften og blomsterne, der producerer nektar. Det er en værdifuld tilføjelse til haven for at tiltrække disse nyttige bestøvere.

  Ja, denne plante er god for biodiversitet, da den tiltrækker fugle med sine tætte blade og giver ly for små dyr. Derudover kan det hjælpe med at øge biodiversiteten i haven ved at tiltrække forskellige insektarter.

  Denne plante blomstrer typisk i april og maj måned, og blomstringen varer ca. 2 til 3 uger.

  Ja, Chamaecyparis lawsoniana 'Olbrichii' kan godt lide fuld sol og trives bedst på en solrig placering i haven. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys til en sund vækst og blomstring. Sørg for, at jorden er veldrænet, og giv regelmæssigt vand i tørre perioder.

  Nej, Chamaecyparis lawsoniana 'Olbrichii' er ikke spiseligt. Det anbefales kun at spise planter, der er specifikt dyrket til forbrug. Det er vigtigt at anerkende giftigheden af planter, før de indtages.

  Ja, denne plante har en lyddæmpende virkning på grund af det tætte bladekasse. Det kan hjælpe med at absorbere og dæmpe lyde i miljøet. Det er derfor et godt valg til haven for at skabe en rolig atmosfære.

 • Chamaecyparis lawsoniana 'Olbrichii' bør beskæres bedst om foråret eller sommeren for at bevare formen. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær let for at stimulere væksten. Undgå at beskære for dybt ind i det gamle træ, da dette kan hæmme væksten.

  Chamaecyparis lawsoniana 'Olbrichii' har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå, at rødderne står for længe i våd jord. Giv helst vand ved plantens base for at undgå skimmelinfectioner.

  Chamaecyparis lawsoniana 'Olbrichii' trives bedst i fugtig pottemuld med en god dræning. Brug en blanding af tørv, bark og sand for optimal vækst. Sørg for, at potten har tilstrækkeligt med huller til at dræne overskydende vand.

  Chamaecyparis lawsoniana 'Olbrichii' trives bedst i en veldrænet jord af gennemsnitlig til god kvalitet. Jorden bør være fugtig, men ikke alt for våd. Sørg for, at jorden indeholder tilstrækkeligt med næringsstoffer for optimal vækst.

  Denne plante trives bedst på en placering i fuld sol til halvskygge. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke for våd. Beskyt planten mod stærk vind.

  Det anbefales at beskytte planten mod frost om vinteren, især hvis det er en ung plante. Dette kan gøres ved at lægge muld omkring plantens base og dække planten med jute eller en særlig frostsikringspose. Sørg også for, at planten får tilstrækkeligt med vand, inden frosten begynder.

  Planten kræver regelmæssig beskæring for at bevare formen og fjerne døde grene. Hold jorden fugtig, men ikke for våd, og sørg for tilstrækkelig ernæring om foråret. Kontroller regelmæssigt for skadedyr og sygdomme og behandle om nødvendigt.

  For haveplanter er det vigtigt at vælge en gødning, der er specielt sammensat til prydplanter. Giv gødningen om foråret og om sommeren i henhold til anvisningerne på emballagen. Overgødning kan føre til skade på planten, så hold dig til den anbefalede dosis.

  Barken sikrer, at jorden omkring planten holder på fugten, og at ukrudtvækst bliver bekæmpet. Barken beskytter også plantens rødder mod frost om vinteren. Det er vigtigt at fylde barklaget op årligt.

  Planten trives bedst i en let sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 7,5. Det er vigtigt, at jorden er godt drænet for at undgå rod råd. Tilsætning af organisk materiale kan hjælpe med at holde jordens surhedsgrad i balance.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante er det vigtigt regelmæssigt at inspicere bladene og grenene for tegn på insekter. Ved en mild infektion kan insekterne fjernes manuelt, mens miljøvenlige insektmidler kan anvendes ved alvorlige infektioner. Det er vigtigt at pleje planten godt og sørge for en sund vækstomgivelse for at minimere risikoen for skadedyr.

 • Beskrivelse

  Chamaecyparis lawsoniana 'Olbrichii' er en konifer med en slank pyramidal vækstform og tætte grene. Bladene er gulgrønne og har en fin tekstur. Denne plante kan blive op til 10 meter høj og er godt vinterhårdfør. Den trives bedst på en solrig til halvskyggefuld placering i fugtig, veldrænet jord. 'Olbrichii' er et smukt tilskud til en have med en afslappet, naturlig udstråling.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.