Euonymus japonicus Silver Simon

Euonymus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor een mooie en volle uitstraling in de tuin, zelfs in de wintermaanden.

  De plant Euonymus japonicus Silver Simon is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst. Euonymus japonicus Silver Simon is geschikt voor in de tuin als tuinplant.

  Ja, de Euonymus japonicus Silver Simon is relatief makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft niet veel verzorging nodig, houdt van een vochtige grond en is goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Het is een sterke en winterharde plant die weinig speciale zorg vereist.

  De Euonymus japonicus Silver Simon heeft ongeveer 80 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende afstand te houden tussen deze plant en andere beplanting, zodat hij voldoende licht en voedingsstoffen kan krijgen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zijn wortels goed te kunnen verspreiden.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduw en kan zelfs gedijen in lichte schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef regelmatig water om de groei te bevorderen. Het is een uitstekende keuze voor schaduwrijke tuinen.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels constant in natte grond staan. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, Euonymus japonicus Silver Simon is vlinder- en bijenlokkend. De plant heeft bloemen die deze insecten aantrekken vanwege hun nectar en pollen. Dit maakt het een waardevolle toevoeging aan de tuin voor bestuiving.

  De Euonymus japonicus Silver Simon is een waardevolle toevoeging aan de biodiversiteit in tuinen door de hoeveelheid insecten die worden aangetrokken. De plant biedt voedsel en beschutting voor verschillende soorten dieren. Het helpt bij het creëren van een gezonde en evenwichtige omgeving voor flora en fauna.

  De plant bloeit in de lente en produceert kleine witte bloemen. De bloei kan enkele weken tot een maand duren, afhankelijk van de omstandigheden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft.

  Nee, de Euonymus japonicus Silver Simon is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om delen van deze plant te consumeren, omdat het giftig kan zijn voor mensen en dieren. Het is bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, zoals de meeste planten heeft ook de Euonymus japonicus Silver Simon enige geluidsdempende eigenschappen. Door zijn dense bladerdek kan hij omgevingsgeluid absorberen en verminderen. Het effect is echter minimaal in vergelijking met speciaal ontworpen geluidsdempende materialen.

 • De plant kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar of najaar om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de takken terug tot de gewenste lengte. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaar gebruikt om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water tijdens droge periodes, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Zorg ervoor dat de grond goed doorlaatbaar is en laat de bovenste laag drogen tussen de gietbeurten door. Maak gebruik van regenwater of ontkalkt water voor een optimale groei en gezondheid van de plant.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om te gedijen in een pot of plantenbak. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te drassig wordt. Een lichtzure potgrond is ideaal voor deze tuinplant.

  De Euonymus japonicus Silver Simon gedijt het beste in goed doorlatende grond. Zorg voor een gemiddelde tot vruchtbare bodem met een neutrale pH-waarde. Vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen.

  De Euonymus japonicus Silver Simon houdt van een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. Het is een winterharde plant die het beste gedijt in een gematigd klimaat.

  In de winter kan het nodig zijn om de wortels van de plant te beschermen met mulch of een dikke laag bladeren. Ook kan het gebruik van een beschermhoes of -doek helpen tegen vorstschade. Zorg ervoor dat de plant voldoende water heeft gekregen voordat de vorst intreedt.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en is gemakkelijk te verzorgen. Zorg voor regelmatige bewatering en geef indien nodig voeding. Snoei de plant indien nodig, bijvoorbeeld om de vorm te behouden.

  Tuinplanten zoals Euonymus japonicus Silver Simon hebben jaarlijks bemesting nodig van maart tot september. Gebruik een algemene meststof voor groenblijvende planten om de groei en gezondheid te bevorderen. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen.

  Het is aan te raden om een laag mulch aan te brengen rond de plant om het vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost. Pas op dat de mulch niet tegen de stam van de plant aan wordt gelegd om rotting te voorkomen.

  Euonymus japonicus Silver Simon gedijt het best in neutrale tot licht zure bodemcondities. Een pH-waarde van ongeveer 6 tot 7 is ideaal voor deze tuinplant. Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is om problemen met wateroverlast te voorkomen.

  Om ongedierte op Tuinplanten te bestrijden, is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stengels van de plant te controleren op tekenen van plagen. Mogelijke ongedierte zoals luizen, spintmijten en trips kunnen worden bestreden met behulp van natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes of roofmijten. Daarnaast kan ook een milieuvriendelijke insecticiden worden gebruikt als de plaag te groot wordt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.