Salvia Salgoon Lake Como

Salvia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend mits je hem op een beschutte plek zet. Hij zal zijn bladeren behouden gedurende de winter en blijft dus groen. Je kunt genieten van zijn kleurrijk blad in elk seizoen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst af te dekken met bijvoorbeeld mulch of bladeren. In het voorjaar zal de plant weer uitlopen en opnieuw gaan bloeien.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Het is een sterke tuinplant die weinig verzorging nodig heeft en goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig water geven en snoeien is voldoende.

  De Salvia Salgoon Lake Como heeft ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig om optimaal te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Houd ook rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het plaatsen in de tuin.

  De plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei waarschijnlijk minder optimaal zijn. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor een gezonde groei.

  De plant heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid in de omgeving. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. In de zomerperiode kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan door de bloemen die rijk zijn aan nectar en pollen. Het is een goede keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken.

  Ja, Salvia planten zijn goede planten voor biodiversiteit omdat ze vlinders en bijen aantrekken met hun nectarrijke bloemen. Ze helpen bij de bestuiving van andere planten en dragen zo bij aan de diversiteit van plantensoorten in de tuin. Daarnaast zijn ze winterhard en gemakkelijk te onderhouden.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme periodes. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is.

  "Salvia Salgoon Lake Como" is niet eetbaar. Het wordt aanbevolen om deze plant niet in voedsel te verwerken. Net als veel andere tuinplanten, is het niet veilig om deze plant te consumeren.

  Ja, salvia planten hebben de eigenschap om geluid te dempen door hun dichte bladeren en stengels. Dit kan helpen om het omgevingsgeluid in de tuin te verminderen. Planten zoals deze kunnen dus dienen als natuurlijke geluidsdempers.

 • Deze plant kan in het voorjaar worden teruggesnoeid om de vorm en gezondheid te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip bloemstelen na de bloei terug om nieuwe groei te stimuleren. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de plant compact en mooi te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar staat niet graag in een te natte grond. Laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Geef in de zomermaanden extra water bij warm weer.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond lichtvochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te bemesten voor een goede groei en bloei.

  Deze plant vereist een goed doorlatende bodem van gemiddelde kwaliteit met een neutrale zuurgraad. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Voeg eventueel compost of organische meststof toe voor een betere groei en bloei.

  De standplaats voor deze plant is in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd natte voeten. Deze plant gedijt goed in borders, plantenbakken of als solitair in de tuin.

  Om de winter goed door te komen is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld af te dekken met stro of bladeren. Ook is het aan te raden om de plant op een beschutte plek te plaatsen en deze te mulchen om de wortels te beschermen. Water geven in de winter is over het algemeen niet nodig, tenzij de grond extreem droog is.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals de Salvia Salgoon Lake Como hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te kunnen groeien. Gebruik bij voorkeur een organische meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Bemest de plant volgens de instructies op de verpakking, meestal is dit in het voorjaar en de zomer.

  Mulchen is voor tuinplanten, zoals Salvia Salgoon Lake Como, erg belangrijk. Het helpt de grond vochtig te houden, onderdrukt onkruidgroei en beschermt de wortels tegen vorst. Gebruik organisch materiaal zoals compost, bladeren of houtsnippers als mulch voor een gezonde groei van de plant.

  Tuinplanten zoals Salvia Salgoon Lake Como gedijen het best in een bodem met een neutrale tot lichtzure pH-waarde. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond niet te zuur is voor een optimale groei en bloei van de plant. Het is aan te raden om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De plant moet regelmatig gecontroleerd worden op insecten zoals bladluizen en spint. Gebruik indien nodig insecticiden of een milieuvriendelijke zeepoplossing om het ongedierte te bestrijden. Het is belangrijk om ook de omgeving van de plant schoon te houden om plagen te voorkomen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.