Myosotis sylvatica Laura White

Myosotis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een bladverliezende plant die in het voorjaar weer nieuwe bladeren zal krijgen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij lagere temperaturen. Deze plant kan goed in de tuin groeien en bloeien.

  Deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant te bemesten voor optimale groei. Deze plant gedijt goed in een vochtige en goed doorlatende bodem.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Zorg voor een afstand van ongeveer 20 cm tussen elke plant om ze voldoende licht en lucht te geven. Plant ze in goed doorlatende grond en op een plek met halfschaduw.

  Deze plant groeit het best op een plek met halfschaduw of volle schaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt, maar direct zonlicht kan schadelijk zijn. Zorg voor een beschutte, schaduwrijke omgeving voor optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond en geef water als de bovenste laag droog aanvoelt. Het is belangrijk om te voorkomen dat de grond te drassig wordt.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen en heldere kleuren die hen aantrekken. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin om deze belangrijke bestuivers aan te trekken.

  Ja, deze plant is goed voor de biodiversiteit omdat hij bijen en andere bestuivers aantrekt met zijn witte bloemen. Daarnaast biedt hij ook schuil- en nestelmogelijkheden voor kleine dieren. Het toevoegen van deze plant aan de tuin draagt bij aan het vergroten van de variatie aan flora en fauna.

  Deze plant bloeit in de maanden mei, juni en juli en de bloei duurt ongeveer 4-6 weken.

  Deze plant staat het liefst in de halfschaduw tot schaduw. De volle zon kan te intens zijn voor deze plant en kan leiden tot verbranding van de bladeren. Het is daarom verstandig om de plant op een plek te zetten waar hij beschermd is tegen direct zonlicht.

  Nee, "Myosotis sylvatica Laura White" is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren, omdat het giftige stoffen kan bevatten. Het is het beste om deze plant te beschouwen als decoratieve tuinplant.

  Ja, deze plant is geluidsdempend vanwege de dichte begroeiing en bladeren die geluidsgolven absorberen. Het kan helpen om het geluid in de tuin of omgeving te verminderen.

 • Deze plant hoeft over het algemeen niet gesnoeid te worden, behalve om dode of beschadigde bladeren en bloemen te verwijderen. Als de plant te groot wordt, kan deze in het voorjaar worden teruggesnoeid tot gewenste hoogte. Het is belangrijk om regelmatig te controleren op ongewenste uitlopers om de plant gezond te houden.

  Deze plant houdt van vochtige grond, dus zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Vermijd echter dat de grond te nat wordt, omdat dit wortelrot kan veroorzaken.

  De Tuinplant Myosotis sylvatica Laura White groeit het beste in vochtige, goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, maar vermijd hierbij dat de grond te nat wordt. Daarnaast is het aan te raden om af en toe voeding toe te voegen aan de potgrond voor een gezonde groei van de plant.

  De plant gedijt het best in een vochtige, goed doorlatende bodem met veel organische stof. Een neutrale tot licht zure pH-waarde is ideaal voor optimale groei. Zorg voor voldoende voedingsstoffen in de bodem om een gezonde groei te bevorderen.

  Deze plant houdt van een standplaats in de halfschaduw tot volle zon. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte plekken. Geschikt voor borders of in potten op het terras.

  Deze plant heeft geen winterbescherming nodig, aangezien het een winterharde tuinplant is. Bij extreme vorst kan het echter helpen om de plant af te dekken met bladeren of stro om de wortels te beschermen. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om vorstschade te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Geef de plant af en toe voeding voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om te zorgen voor een regelmatige bemesting met organische meststoffen in het voorjaar. Dit draagt bij aan een gezonde groei en bloei van de plant. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de wortels te voorkomen.

  Het is aan te raden om de bodem rondom deze plant te mulchen met organisch materiaal, zoals compost of boomschors. Mulch helpt vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodem te voeden. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant ligt om schimmel- en rotproblemen te voorkomen.

  De Tuinplanten groeien het best in een neutrale tot licht zure grond met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Het is raadzaam om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met kalk of compost.

  De plant kan vatbaar zijn voor bladluizen, trips en slakken. Gebruik natuurlijke methoden zoals het besproeien met water of het inzetten van roofdieren om deze insectenplagen te bestrijden. Ook het plaatsen van kopertape rond de pot kan helpen tegen slakken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.