Chamaecyparis lawsoniana 'Stardust'

Chamaecyparis lawsoniana

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Chamaecyparis lawsoniana 'Stardust' is een langzaam groeiende conifeer met een opgaande groeiwijze en een kegelvormige kroon. De naalden van deze cultivar zijn helder geelgroen van kleur en hebben een opvallende glinstering, waardoor de plant een opvallende toevoeging is aan de tuin. Deze conifeer kan een hoogte bereiken van 1 tot 2 meter en is goed winterhard. De 'Stardust' gedijt het best in een goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Deze cultivar kan zowel solitair geplant worden als in een groepje voor een spectaculair effect in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor een mooie en kleurrijke toevoeging aan je tuin, zelfs in de wintermaanden. Het is een populaire keuze onder tuiniers vanwege zijn blijvende aantrekkingskracht.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant goed beschermd wordt tegen extreme kou. Het is aan te raden om de plant in de wintermaanden te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Stardust' is een makkelijke plant in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en een jaarlijkse snoeibeurt. Zorg ervoor dat de plant op een zonnige tot halfschaduwrijke plek staat.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Stardust' heeft ruimte nodig om te groeien en zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is rondom de plant zodat de takken niet in de knel komen te zitten. Houd rekening met de volwassen hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de plantlocatie.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Stardust' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei vertragen en kan de plant minder goed ontwikkelen. Het is daarom aan te raden om de plant in een zonnige of halfschaduwrijke plek te planten.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Stardust' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet drassig. In de zomerperiode kan het nodig zijn om vaker water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen. Het trekt ook andere bestuivers aan, zoals hommels en zweefvliegen. Dit maakt het een waardevolle toevoeging aan de tuin.

  Ja, de plant Chamaecyparis lawsoniana 'Stardust' kan bijdragen aan biodiversiteit in de tuin door vogels en insecten aan te trekken met zijn dichte bladeren en schuilplekken. Bovendien zorgt de plant voor variatie in hoogte en structuur, wat gunstig is voor verschillende diersoorten. Het is belangrijk om een diversiteit aan planten aan te planten om de biodiversiteit te bevorderen.

  Chamaecyparis lawsoniana 'Stardust' bloeit niet en produceert geen bloemen.

  De plant kan goed tegen de volle zon en verdraagt ook schaduwrijke plekken. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes. De plant groeit het best in goed doorlatende grond.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om delen van deze plant te consumeren, aangezien het giftige stoffen kan bevatten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het is dus belangrijk om deze plant niet als voedselbron te gebruiken.

  Ja, door zijn dichte groei en dikke naalden heeft deze plant een geluidsdempend effect. Het kan helpen om geluid te absorberen en te verminderen in de omgeving waar het geplant is.

 • Chamaecyparis lawsoniana 'Stardust' kan in het voorjaar licht gesnoeid worden om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip eventueel te lange scheuten terug. Zorg ervoor dat je niet te diep snoeit, omdat dit de plant kan beschadigen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar vermijd dat de wortels in natte grond staan. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur universele potgrond voor tuinplanten voor optimale groei.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend en lichtvochtig zijn voor optimale groei. Zorg voor een pH-waarde tussen neutraal en licht zuur. Mest de plant regelmatig met organische meststoffen voor een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het best op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Zorg voor voldoende ruimte om te groeien en plaats de plant op een beschutte plek tegen harde wind.

  De plant heeft winterbescherming nodig in de vorm van mulch of een beschermende kap tijdens koudere maanden. Zorg ervoor dat de plant goed wordt beschermd tegen vorst en harde wind. Controleer regelmatig op mogelijke schade en pas indien nodig de bescherming aan.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het beste in goed doorlatende grond. Regelmatig water geven is belangrijk, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode takken in het voorjaar om de plant gezond te houden.

  Tuinplanten hebben over het algemeen regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Het is aan te raden om in het voorjaar en de zomer meststoffen te geven die speciaal zijn ontwikkeld voor tuinplanten. Zorg ervoor dat de meststof goed wordt verdeeld rond de wortelzone van de plant.

  Het is aan te raden om een laagje mulch rondom de plant aan te brengen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost als mulch. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  De voorkeur gaat uit naar een zure bodem met een pH tussen 5,5 en 6,5. De zuurgraad van de bodem kan worden gemeten met een pH-meter of testkit. Zorg voor voldoende voedingsstoffen en een goede drainage om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te controleren op mogelijke plagen zoals luizen, spintmijten en bladluizen. Deze kunnen bestreden worden met biologische bestrijdingsmiddelen of door ze met de hand te verwijderen. Het is ook nuttig om de plant regelmatig te inspecteren op tekenen van infecties en ziekten.

 • Omschrijving

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Stardust' is een langzaam groeiende conifeer met een opgaande groeiwijze en een kegelvormige kroon. De naalden van deze cultivar zijn helder geelgroen van kleur en hebben een opvallende glinstering, waardoor de plant een opvallende toevoeging is aan de tuin. Deze conifeer kan een hoogte bereiken van 1 tot 2 meter en is goed winterhard. De 'Stardust' gedijt het best in een goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Deze cultivar kan zowel solitair geplant worden als in een groepje voor een spectaculair effect in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.