Chamaecyparis lawsoniana 'Triomf van Boskoop'

Chamaecyparis lawsoniana

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Chamaecyparis lawsoniana 'Triomf van Boskoop' er en langsomt voksende konifer med en pyramideformet form og opadgående grene. Nålene er grønne og giver planten et frodigt udseende. Denne plante kan nå en højde på 5 til 8 meter og har en kompakt vækstform. 'Triomf van Boskoop' er vinterhårdfør og trives godt i forskellige jordtyper og placeringer. Denne konifer er ideel som enkeltstående træ i haven eller som hækplante.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, "Triumph of Boskoop" er stedsegrøn og beholder sine smukke grønne blade hele året. Det er et ideelt valg for havefolk, der leder efter planter, der også tilføjer farve og form til haven om vinteren.

  Denne plante er hårdfør ned til omkring -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt ved lavere temperaturer. Det anbefales at beskytte frostfølsomme planter ekstra godt under strenge vintre.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Triomf van Boskoop' er generelt en let plante at vedligeholde. Sørg for, at jorden er godt drænet, og giv regelmæssigt vand, men undgå at jorden bliver for våd. Beskær om nødvendigt for at bevare formen.

  Planten har brug for plads til at vokse, sørg for tilstrækkelig afstand mellem andre planter. Tag højde for plantens endelige højde og bredde. Giv planten tilstrækkelig plads til at udvikle sig optimalt.

  Chamaecyparis lawsoniana 'Triomf van Boskoop' trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skygge kan væksten muligvis blive langsommere, og planten kan blive mindre fyldig og kompakt. Vælg derfor helst et sted i solen eller halvskyggen for optimal vækst.

  Planten har brug for vand cirka to gange om ugen, især i varme perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere planten for fugtighed og vande den efter behov.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de blomster, den producerer. Dette kan hjælpe med at fremme biodiversiteten i haven. Det er en værdifuld tilføjelse for insekter i haven.

  Planten bidrager til biodiversiteten ved at tilbyde skjulesteder og føde til forskellige dyr. Grenene og nålene kan fungere som rede materialer for fugle og små dyr. Ved at have denne plante til stede kan forskellige insektarter tiltrækkes.

  Blomstringen af denne plante finder sted i månederne marts til maj. Blomstringsperioden varer cirka 2 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle direkte sol. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand, især under varme perioder. Det er en robust haveplante, der trives godt under solrige forhold.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, der ikke er egnet til forbrug. Det kan endda være giftigt ved indtagelse.

  Ja, Chamaecyparis kan delvist dæmpe lyd på grund af træets tætte struktur og løvtaget, der kan absorbere lyd. Effekten vil dog være begrænset, især i forhold til specifikke lydisolerende materialer. Det er mere træets tætte struktur end dets lyddæmpende egenskaber, der bidrager til at reducere støjgener.

 • Beskæring af denne plante bør bedst udføres om foråret. Fjern døde eller syge grene og klip om nødvendigt formen til. Sørg for, at planten får tilstrækkelig plads til at vokse og udvikle sig.

  Denne plante har brug for regelmæssig vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Giv helst vand om morgenen for at undgå skimmeldannelse.

  Denne plante vokser bedst i veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver tilstrækkeligt fugtig, men ikke for våd. Giv planten regelmæssigt gødning for en sund vækst.

  Denne plante trives i en veldrænet jord med en gennemsnitlig til fugtig jord. Sørg for, at jorden er næringsrig og ikke for sur. Planten vokser bedst i en jord med en neutral pH-værdi.

  Denne plante trives bedst på en placering med tilstrækkeligt sollys og næringsrig, veldrænet jord. Beskyt planten mod hårde vinde og frost. Sørg for, at planten ikke står for vådt for at undgå rodrot.

  Planten har brug for beskyttelse mod streng frost og kold vind om vinteren. Dette kan opnås ved at pakke planten ind i specielt vinterdug eller jute. Sørg også for, at jorden er godt drænet for at forhindre rodømhed.

  Planten har brug for regelmæssig vand, især i tørre perioder. Det er vigtigt at fjerne døde eller beskadigede grene regelmæssigt og beskære planten for at bevare formen. Udover det kræver planten ingen særlige vedligeholdelsesinstruktioner.

  For haveplanter er det vigtigt at gøde om foråret med en langsomt frigivende gødning. Brug en gødning specielt til nåletræer og følg doseringsinstruktionerne på emballagen. Undgå overgødskning for at undgå skade på planten.

  Det anbefales at mulde denne plante med organisk materiale som blade eller kompost. Dette hjælper med at holde jorden fugtig og reducere ukrudt. Mulching er især vigtigt i tørre perioder og om vinteren for at beskytte rødderne mod frost.

  Denne plante trives bedst i en sur jord med en pH-værdi mellem 4,5 og 7. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med gødning med en lav pH-værdi. Planter, der vokser i sur jord, kan bedre optage næringsstoffer og trives generelt bedre.

  For at bekæmpe skadedyr på haveplanter som disse, kan du bruge biologiske bekæmpelsesmidler eller naturlige fjender til skadedyret. Det er også vigtigt regelmæssigt at inspicere planten for tegn på skadedyr og fjerne dem om nødvendigt. Derudover kan du tage forebyggende foranstaltninger såsom at holde jorden ren og undgå overvanding.

 • Beskrivelse

  Chamaecyparis lawsoniana 'Triomf van Boskoop' er en langsomt voksende konifer med en pyramideformet form og opadgående grene. Nålene er grønne og giver planten et frodigt udseende. Denne plante kan nå en højde på 5 til 8 meter og har en kompakt vækstform. 'Triomf van Boskoop' er vinterhårdfør og trives godt i forskellige jordtyper og placeringer. Denne konifer er ideel som enkeltstående træ i haven eller som hækplante.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.