Chamaecyparis obtusa

Chamaecyparis overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Chamaecyparis obtusa, også kendt som den Japanske Hinoki-cypres, er en langsomtvoksende nåletræ, der danner en kegleformet, kompakt krone. Bladene er lysegrønne, skællede og giver planten en fin tekstur. Denne plante kan blive op til 20 meter høj og har et elegant udseende både i formelle og uformelle haver. Chamaecyparis obtusa trives bedst i fugtig, veldrænet jord og foretrækker en plads i halvskygge. Det er en vinterhårdfør plante, der kræver lidt vedligeholdelse og kan tåle tørke godt.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn og bevarer derfor sine blade hele året. Dette giver en konstant grøn accent i haven.

  Planten er vinterhårdfør til cirka -15 til -20 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt ved kraftig frost. Det anbefales at tilføje ekstra isolering om vinteren.

  Ja, denne plante er let at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og sørge for tilstrækkeligt sollys. Beskæring kan hjælpe med at bevare plantens form og størrelse.

  Chamaecyparis obtusa kræver en plads på cirka 2 til 4 meter i bredden og højden. Sørg for, at planten har tilstrækkelig luftcirkulation og ikke står for tæt på andre planter for optimal vækst. Det anbefales at beskære planten regelmæssigt for at holde størrelsen og formen under kontrol.

  Denne plante trives bedst i fuld sol eller halvskygge, men den kan også vokse ganske godt i skyggen. Det anbefales dog at kontrollere planten regelmæssigt for tegn på stress eller nedsat vækst i skyggen. Generelt kan planten tilpasse sig godt til forskellige lysforhold.

  Chamaecyparis obtusa har brug for vand ca. en gang om ugen i gennemsnit. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men denne plante kan ikke lide for meget vand. Kontroller jævnligt jorden, før du giver mere vand.

  Ja, planten tiltrækker sommerfugle med sin duft og nektarfyldte blomster. Den tiltrækker dog ikke bier, fordi plantens blomster ikke er velegnede til bestøvning af bier.

  Ja, planten bidrager til biodiversiteten ved at tilbyde et habitat og en fødekilde til forskellige insekt- og fuglearter. Planten skaber et varieret økologisk miljø i haven.

  Chamaecyparis obtusa blomstrer i april og maj måneder, og blomstringen varer cirka 4 til 6 uger.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol og trives bedst på en solrig placering. Det er dog også vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand, især under tørre perioder. Det anbefales at kontrollere planten regelmæssigt for udtørring.

  Nej, planten Chamaecyparis obtusa er ikke spiselig og er giftig at indtage. Det anbefales ikke at indtage dele af denne plante, da det kan være skadeligt for helbredet. Det er bedst at bruge denne plante kun til dekorative formål.

  Ja, denne plante har egenskaben at dæmpe lyd ved at absorbere lydvibrationer gennem bladene og dermed have en lyddæmpende effekt. Placering af denne plante kan hjælpe med at reducere støjgener i haven eller på terrassen. Bemærk, at en enkelt plante ikke vil dæmpe al lyd, men det kan bidrage til at reducere omgivende støj.

 • Planten bør bedst beskæres om foråret, før ny vækst begynder. Fjern døde grene og beskær eventuelt for at bevare plantens form. Beskær ikke for dybt for at undgå skaldethed i bunden.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i varme og tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Det er vigtigt at give planten mindre vand om vinteren.

  Haveplanter som disse vil have gavn af godt drænet pottemuld, der er rig på næringsstoffer. Sørg for, at pottemulden ikke er for våd for at undgå rodsygdomme. Vælg en pottemuld specielt til haveplanter for det bedste resultat.

  Haveplanter (inklusive Chamaecyparis obtusa) trives generelt godt i veldrænet, fugtig jord med en god struktur og tilstrækkelige næringsstoffer. Det er vigtigt at sikre en jord pH-værdi, der er passende for de specifikke plantearter i haven. For optimal vækst og sundhed af planten er det vigtigt regelmæssigt at kontrollere jorden og om nødvendigt tilføre ekstra næring.

  Denne plante trives bedst et sted i fuld sol til halvskygge. Sørg for en veldrænet jord og beskyt planten mod hård frost og kraftig vind. Undgå for fugtige jordbunde for at forhindre rod råd.

  For at undgå frostskade anbefales det at beskytte planten mod kold vind og frost om vinteren. Dette kan gøres ved at pakke planten ind med fx fiberdug eller halm. Det er også vigtigt at sørge for, at planten får tilstrækkeligt med vand inden frostperioden begynder.

  Planten kræver regelmæssig beskæring for at bevare formen og fremme væksten. Sørg for tilstrækkelig vand og sollys, men undgå for meget direkte sollys. Fjern døde eller beskadigede grene og undersøg regelmæssigt for skadedyr.

  Haveplanter har generelt brug for lidt gødning. En let gødning om foråret kan være tilstrækkelig for at fremme væksten. Brug en universal gødning til haveplanter i henhold til instruktionerne på emballagen.

  At mulche rundt om roden vil hjælpe med at opretholde en konstant fugtighed og reducere ukrudtsvækst. Brug organisk materiale såsom træflis eller kompost. Sørg for, at muldlaget ikke ligger direkte op ad plantens stamme for at forhindre råd.

  Chamaecyparis obtusa trives bedst i en sur jord med en pH-værdi mellem 5,0 og 6,5. En for høj surhedsgrad kan føre til næringsstofmangel, mens en for lav surhedsgrad kan hæmme optagelsen af næringsstoffer. Derfor er det vigtigt at kontrollere pH-værdien regelmæssigt og justere den om nødvendigt.

  For at bekæmpe skadedyr på denne haveplante anbefales det at regelmæssigt inspicere bladene og stammen for tegn på insekter. Hvis skadedyr påvises, kan naturlige bekæmpelsesmidler som neemolie eller rovmider anvendes. Derudover er det vigtigt at pleje planten godt og sørge for en sund vækstmiljø for at minimere risikoen for skadedyrsangreb.

 • Beskrivelse

  Chamaecyparis obtusa, også kendt som den Japanske Hinoki-cypres, er en langsomtvoksende nåletræ, der danner en kegleformet, kompakt krone. Bladene er lysegrønne, skællede og giver planten en fin tekstur. Denne plante kan blive op til 20 meter høj og har et elegant udseende både i formelle og uformelle haver. Chamaecyparis obtusa trives bedst i fugtig, veldrænet jord og foretrækker en plads i halvskygge. Det er en vinterhårdfør plante, der kræver lidt vedligeholdelse og kan tåle tørke godt.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.