Chamaecyparis pisifera 'Filifera'

Chamaecyparis pisifera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Chamaecyparis pisifera 'Filifera' is een conifeer die bekend staat om zijn fijne, draadachtige bladeren die zacht aanvoelen. De plant heeft een opvallende blauwgroene kleur en een pyramidevormige groeiwijze. Het is een langzaam groeiende plant die uiteindelijk een hoogte van 3 tot 5 meter kan bereiken. De 'Filifera' is geschikt voor zowel solitaire aanplant als in groepen en kan goed gedijen in zowel zonlicht als halfschaduw. Het is een decoratieve en onderhoudsvriendelijke plant die een mooie toevoeging kan zijn aan elke tuin of landschap.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend. Dit betekent dat hij zijn bladeren het hele jaar door behoudt en niet zijn bladeren verliest in de winter. Dit zorgt voor een constant groene uitstraling in de tuin.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij lagere temperaturen om vorstschade te voorkomen. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek.

  Ja, de Chamaecyparis pisifera 'Filifera' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft niet veel speciale zorg nodig en kan goed gedijen in verschillende omstandigheden. Regelmatig water geven en snoeien kan helpen om de plant gezond te houden.

  De Chamaecyparis pisifera 'Filifera' heeft gemiddeld tussen de 150 en 200 cm ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Houd rekening met voldoende ruimte voor de wortels en takken om te groeien en te ademen. Zorg voor een locatie waar de plant voldoende licht en lucht krijgt om gezond te blijven.

  "Chamaecyparis pisifera 'Filifera' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei minder optimaal zijn en kan de plant minder goed ontwikkelen."

  De Chamaecyparis pisifera 'Filifera' heeft gemiddeld één keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodem waarin hij groeit. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die insecten aantrekken met hun nectar en pollen. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin omdat het bijdraagt aan de biodiversiteit en bestuiving van andere planten. Maak je tuin dus extra aantrekkelijk voor vlinders en bijen door deze plant toe te voegen.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat het een groenblijvende plant is die bescherming biedt aan kleine dieren en insecten. Daarnaast kan de plant een bijdrage leveren aan het aantrekken van vogels en andere nuttige beestjes. Tot slot draagt de plant bij aan de diversiteit van plantensoorten in de tuin.

  De plant bloeit van april tot mei en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  De Chamaecyparis pisifera 'Filifera' kan goed tegen volle zon en heeft weinig last van verbranding. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes om uitdroging te voorkomen. Deze tuinplant groeit het beste in goed doorlatende grond.

  Nee, de plant is niet eetbaar en kan schadelijk zijn bij consumptie. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te eten. Het is het beste om de plant alleen voor decoratieve doeleinden te gebruiken.

  Ja, deze plant heeft een geluidsdempende werking doordat de bladeren geluidsgolven absorberen. Het kan helpen om geluidshinder in de omgeving te verminderen. Het is echter geen volledige geluidsdemping maar kan wel bijdragen aan een rustige omgeving.

 • De "Filifera" moet licht worden gesnoeid in het voorjaar om de vorm te behouden en de groei te bevorderen. Verwijder dode takken en knip indien nodig takken die te dicht op elkaar groeien. Probeer de natuurlijke vorm van de plant zo veel mogelijk te behouden.

  De Chamaecyparis pisifera 'Filifera' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Geef de plant water bij de wortels en vermijd bladnat om schimmelziektes te voorkomen. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet drassig.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig, maar niet drassig is. Voeg indien nodig regelmatig meststoffen toe om de groei te bevorderen.

  De bodem moet goed doorlatend en licht zuur tot neutraal zijn voor deze plant. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg indien nodig organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst. Zorg voor voldoende ruimte om de plant vrij te laten groeien en de karakteristieke vorm te behouden.

  De Chamaecyparis pisifera 'Filifera' is winterhard en heeft over het algemeen geen extra winterbescherming nodig. In zeer koude streken kan het echter nuttig zijn om de plant te beschermen met bijvoorbeeld een laag stro of een jute zak. Het is belangrijk om de plant goed water te geven voordat de vorst begint, zodat deze niet uitdroogt tijdens de winterperiode.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar. Gebruik een algemene meststof in het voorjaar om de groei te stimuleren.

  Deze plant heeft in het voorjaar behoefte aan een bemesting met een langzaam werkende meststof om gezond te groeien. Het is belangrijk om de juiste dosering en meststof te kiezen om overbemesting te voorkomen. Bemesten kan het best tijdens de groeiperiode van de plant, vanaf het voorjaar tot aan het einde van de zomer.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht in de grond en voorkomt onkruidgroei. Door mulch te gebruiken, verbetert de bodemstructuur en bevordert het de gezondheid van de plant. Het is aan te raden om jaarlijks een laag mulch aan te brengen rond de basis van de plant.

  De Tuinplanten gedijt het beste in een gematigd zure tot neutrale bodem. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Het is aan te raden om de bodem pH tussen 5,5 en 7,5 te houden voor een gezonde groei en ontwikkeling van de plant.

  De plant kan gevoelig zijn voor spintmijten en bladluizen. Om deze plagen te bestrijden, kan gebruik gemaakt worden van biologische bestrijdingsmiddelen of het afspoelen van de plant met water en zeep. Regelmatig inspecteren en schoonhouden van de omgeving kan ook bijdragen aan het voorkomen van ongedierte.

 • Omschrijving

  De Chamaecyparis pisifera 'Filifera' is een conifeer die bekend staat om zijn fijne, draadachtige bladeren die zacht aanvoelen. De plant heeft een opvallende blauwgroene kleur en een pyramidevormige groeiwijze. Het is een langzaam groeiende plant die uiteindelijk een hoogte van 3 tot 5 meter kan bereiken. De 'Filifera' is geschikt voor zowel solitaire aanplant als in groepen en kan goed gedijen in zowel zonlicht als halfschaduw. Het is een decoratieve en onderhoudsvriendelijke plant die een mooie toevoeging kan zijn aan elke tuin of landschap.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.