Chamaecyparis pisifera 'Filifera Aurea'

Chamaecyparis pisifera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Chamaecyparis pisifera 'Filifera Aurea' is een langzaam groeiende conifeer met een opvallende goudgele kleur. De naalden zijn fijn en draadachtig, waardoor de plant een sierlijke uitstraling heeft. Deze cultivar staat het liefst op een zonnige plek in goed doorlatende grond. Het kan uitgroeien tot een compacte kegelvormige struik of boom met een hoogte van ongeveer 4-5 meter. De 'Filifera Aurea' is een prachtige en opvallende toevoeging aan de tuin vanwege zijn kleur en vorm.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, zelfs in de wintermaanden.

  De plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij extreme vorst.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en snoeien is voldoende om de plant gezond te houden. Het is een sterke en duurzame plant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden.

  De plant heeft ongeveer 3 tot 5 meter ruimte nodig om volledig te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat deze optimaal kan groeien en gezond blijft. Zorg ervoor dat er geen andere planten te dichtbij staan die de groei van de plant kunnen belemmeren.

  Ja, Chamaecyparis pisifera 'Filifera Aurea' groeit goed in de schaduw, maar zal ook gedijen in de volle zon. Het is een veelzijdige tuinplant die verschillende groeiomstandigheden aankan. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is voor optimale groei.

  De Chamaecyparis pisifera 'Filifera Aurea' heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de decoratieve bladeren en de aantrekkelijke geur. Het kan helpen om biodiversiteit en nuttige bestuivers aan te trekken in de tuin.

  Ja, als tuinplant draag je bij aan biodiversiteit door beschutting en voedsel te bieden aan kleine dieren zoals insecten en vogels. Je verrijkt de bodem met organisch materiaal en ondersteunt een gezond ecosysteem. Je bloeit en groeit in harmonie met andere planten in de tuin.

  Deze plant bloeit niet en vormt geen bloemen. Het is een conifeer met geelgroen blad dat het hele jaar door kleur geeft. De bloeiperiode is dus niet van toepassing.

  De plant kan goed tegen de volle zon, maar een lichte schaduw kan ook worden verdragen. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes.

  Nee, de plant Chamaecyparis pisifera 'Filifera Aurea' is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren, aangezien het giftige stoffen kan bevatten. Het is bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, de Chamaecyparis pisifera 'Filifera Aurea' kan geluidsdempend werken, vooral wanneer deze is geplant in grotere groepen dicht bij een bron van geluid. De dichte naaldstructuur en volwassen hoogte van 5 tot 10 meter kunnen helpen bij het absorberen van geluid. Het is echter belangrijk op te merken dat de mate van geluidsdemping afhankelijk is van verschillende factoren, waaronder de omgeving en de groeicondities van de plant.

 • Deze plant kan het beste gesnoeid worden in de lente of herfst om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en knip eventuele uitstekende takken terug tot aan de hoofdtak. Wees voorzichtig met het snoeien van takken met geel blad, omdat dit de uitstraling van de plant kan verminderen.

  De Chamaecyparis pisifera 'Filifera Aurea' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te verminderen.

  De beste potgrond voor deze plant is een goed doorlatende grond, bij voorkeur een mengsel van turf en zand. Vermijd zware kleigrond, omdat dit de drainage kan belemmeren en wortelrot kan veroorzaken. Zorg voor regelmatige bemesting om de plant gezond te houden.

  Chamaecyparis pisifera 'Filifera Aurea' gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond met een licht zure tot neutrale pH-waarde. De bodemkwaliteit moet vruchtbaar zijn en rijk aan organisch materiaal. Het is belangrijk dat de grond niet te droog wordt, vooral tijdens warme zomers.

  De Chamaecyparis pisifera 'Filifera Aurea' gedijt het beste op een zonnige tot licht beschaduwde standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat blijft staan. Deze tuinplanten kunnen in verschillende soorten bodem gedijen, van zanderig tot kleiachtig.

  In de winter is het belangrijk om deze plant te beschermen tegen vorst en harde wind. Je kunt de plant beschermen door de wortels te bedekken met een laag mulch en de takken in te binden om breuk te voorkomen. Een beschermende doek of vlies kan ook worden gebruikt om de plant extra te beschermen tegen de kou.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar om de groei te stimuleren.

  De Chamaecyparis pisifera 'Filifera Aurea' heeft een voorkeur voor organische bemesting in het voorjaar. Gebruik een meststof met een hoger stikstofgehalte om de groei te stimuleren. Vermijd overbemesting, dit kan schade aan de wortels veroorzaken.

  Mulchen helpt de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals houtsnippers of compost om de wortels van de plant te beschermen. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5-10 cm dik rond de plant, maar zorg ervoor dat de stam niet bedekt is om schimmelvorming te voorkomen.

  De Chamaecyparis pisifera 'Filifera Aurea' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7,5 is ideaal voor deze plantensoort. Een te zure of te basische bodem kan de groei en gezondheid van de plant belemmeren.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kan je regelmatig controleren op bladluizen, spint en wolluis. Door de plant goed te verzorgen en te zorgen voor een optimale groeicondities, kan je de kans op ongedierte verminderen. Indien nodig kan je natuurlijke bestrijdingsmiddelen gebruiken.

 • Omschrijving

  Chamaecyparis pisifera 'Filifera Aurea' is een langzaam groeiende conifeer met een opvallende goudgele kleur. De naalden zijn fijn en draadachtig, waardoor de plant een sierlijke uitstraling heeft. Deze cultivar staat het liefst op een zonnige plek in goed doorlatende grond. Het kan uitgroeien tot een compacte kegelvormige struik of boom met een hoogte van ongeveer 4-5 meter. De 'Filifera Aurea' is een prachtige en opvallende toevoeging aan de tuin vanwege zijn kleur en vorm.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.