Cryptomeria japonica 'Jindai'

Cryptomeria japonica

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cryptomeria japonica 'Jindai' is een langzaam groeiende conifeer met een compacte kegelvormige groei. De naalden zijn blauw-groen van kleur en geven de plant een sierlijke uitstraling. Deze variëteit heeft een opvallende verticale groei, wat zorgt voor een elegant uiterlijk in de tuin. 'Jindai' is winterhard en kan goed gedijen in de volle zon tot halfschaduw. Het is een mooie toevoeging aan een Japanse tuin of als solitaire plant in een border.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, 'Jindai' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een winterharde tuinplant die zijn groene kleur behoudt in alle seizoenen.

  De Cryptomeria japonica 'Jindai' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Het is aan te raden om de plant bij extreme kou te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek.

  Ja, de Cryptomeria japonica 'Jindai' is een gemakkelijk te onderhouden tuinplant. Het heeft weinig verzorging nodig, groeit goed in verschillende bodemsoorten en is winterhard. Het enige waar u op moet letten is regelmatige snoei om de vorm te behouden.

  De Cryptomeria japonica 'Jindai' heeft ruimte nodig om uit te groeien tot een volwassen boom. Zorg voor voldoende afstand tot andere planten en structuren, zodat de boom zich optimaal kan ontwikkelen. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de boom en geef hem voldoende ruimte om te groeien.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het gedijt goed in zowel volle zon als gedeeltelijke schaduw. Het is een veelzijdige plant die goed kan groeien in verschillende lichtomstandigheden.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. In perioden van extreme hitte kan het nodig zijn om de plant vaker water te geven.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de kleur en geur van de bloemen die insecten aantrekken. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor het aantrekken van nuttige bestuivers.

  Ja, Cryptomeria japonica 'Jindai' is goed voor biodiversiteit omdat het een groenblijvende boom is die vogels aantrekt en beschutting biedt aan andere dieren. De plant zorgt ook voor een gevarieerde habitat voor insecten en andere kleine organismen. Het biedt ook structuur en diversiteit aan de tuin, wat bijdraagt aan een gezond ecosysteem.

  De Cryptomeria japonica 'Jindai' bloeit in de maanden april en mei. De bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, vooral tijdens warme zomerdagen. De plant gedijt goed in een zonnige standplaats.

  Nee, de Cryptomeria japonica 'Jindai' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet gebruikt als voedsel. Het wordt aanbevolen om de plant niet te consumeren.

  Ja, de Cryptomeria japonica 'Jindai' heeft geluidsdempende eigenschappen door zijn dichte takken en naalden. De plant kan helpen om geluiden te absorberen en de omgeving rustiger te maken. Het is een goede keuze voor tuinen als geluidsdempende beplanting.

 • Cryptomeria japonica 'Jindai' kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei indien nodig om de vorm van de plant te behouden. Zorg ervoor dat de snoeiwonden goed genezen door ze niet te dicht bij de stam af te knippen.

  De Cryptomeria japonica 'Jindai' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet drassig. Geef water aan de basis van de plant om schimmel en rot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor tuinplanten.

  Cryptomeria japonica 'Jindai' groeit het beste in een goed doorlatende bodem die licht zuur tot neutraal is. De bodem moet vochtig, maar niet te nat zijn. Zorg voor voldoende humusrijk materiaal in de bodem voor goede groei en gezondheid van de plant.

  De Plant heeft een standplaats nodig met volle zon tot halfschaduw en beschut tegen harde wind. Zorg voor een vochtige, goed doorlatende grond voor optimale groei en gezondheid. Het is ideaal om de plant te plaatsen in een tuin met een gematigd klimaat.

  Om de winter goed door te komen, is het belangrijk dat de plant goed beschermd wordt tegen vorst. Dit kan door de plant af te dekken met een dikke laag mulch of bladeren. Ook is het aan te raden om de plant te beschermen tegen harde wind en droge lucht.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het beste op een vochtige, goed doorlatende grond. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar voor een gezonde groei en uitstraling. Geef de plant regelmatig water tijdens droge periodes om uitdroging te voorkomen.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij bemesting met een langzaamwerkende meststof in het voorjaar. Het is belangrijk om de juiste verhouding van voedingsstoffen te bieden om de groei en gezondheid van de plant te bevorderen. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht in de grond en onderdrukt onkruidgroei rondom deze plant. Het aanbrengen van een laag mulch in het voorjaar kan de wortels beschermen tegen extreme temperaturen. Gebruik organisch materiaal zoals schors, bladafval of compost als mulch voor deze tuinplant.

  De Cryptomeria japonica 'Jindai' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0 wordt aanbevolen voor optimale groei en gezondheid van de plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig.

  Voor ongediertebestrijding bij tuinplanten kunnen natuurlijke methoden zoals het gebruik van lieveheersbeestjes, roofmijten of nematoden worden toegepast om bijvoorbeeld bladluizen en spint te bestrijden. Het regelmatig inspecteren van de planten en het verwijderen van aangetaste delen kan ook helpen om plaaginsecten onder controle te houden. Het inzetten van chemicaliën wordt afgeraden vanwege de schadelijke impact op het milieu en andere nuttige insecten.

 • Omschrijving

  Cryptomeria japonica 'Jindai' is een langzaam groeiende conifeer met een compacte kegelvormige groei. De naalden zijn blauw-groen van kleur en geven de plant een sierlijke uitstraling. Deze variëteit heeft een opvallende verticale groei, wat zorgt voor een elegant uiterlijk in de tuin. 'Jindai' is winterhard en kan goed gedijen in de volle zon tot halfschaduw. Het is een mooie toevoeging aan een Japanse tuin of als solitaire plant in een border.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.