Cryptomeria japonica 'Monstrosa Nana'

Cryptomeria japonica

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cryptomeria japonica 'Monstrosa Nana' is een dwergvariëteit van de Japanse ceder met een compacte en bolvormige groeiwijze. De naalden van deze plant zijn groen van kleur en voelen zacht aan. Het is een langzaam groeiende plant die uiteindelijk een hoogte van ongeveer 1,5 meter kan bereiken. 'Monstrosa Nana' is goed winterhard en kan goed gedijen in zowel volle zon als halfschaduw. Deze plant is geschikt voor kleine tuinen, rotstuinen en als containerplant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie aanvulling in de tuin, vooral tijdens de wintermaanden wanneer veel planten hun bladeren verliezen.

  De plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij temperaturen die lager zijn dan -15 graden Celsius. Deze plant kan het beste op een beschutte plek in de tuin geplaatst worden tijdens koude winters.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig snoei nodig en gedijt goed in de meeste bodemsoorten en standplaatsen. Regelmatig water geven en bemesten is voldoende voor een gezonde groei.

  De plant heeft genoeg ruimte nodig om tot volledige groei te komen, ongeveer 2,5 meter in de breedte en hoogte. Plant ze op minstens één meter afstand van andere planten en structuren om voldoende luchtcirculatie te garanderen. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de grootte en vorm van de plant te beheersen.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is belangrijk om te zorgen voor een vochtige en goed doorlatende bodem. In de schaduw kan deze plant zijn unieke vorm en kleur behouden.

  Je hebt ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Geef in droge periodes extra water.

  Ja, Cryptomeria japonica 'Monstrosa Nana' is vlinder- en bijenlokkend met zijn aantrekkelijke bloemen en nectar. Dit maakt de plant een waardevolle toevoeging aan de tuin voor bestuivers.

  Ja, als groenblijvende conifeer biedt deze plant beschutting en voedsel voor vogels en insecten. De plant draagt bij aan de variatie in de tuin en kan dienen als schuilplaats voor verschillende diersoorten. Het toevoegen van deze plant kan de biodiversiteit in de tuin verhogen.

  Cryptomeria japonica 'Monstrosa Nana' bloeit in de maanden september tot november. De bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is.

  Nee, Cryptomeria japonica 'Monstrosa Nana' is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is een decoratieve tuinplant en wordt voornamelijk gebruikt voor de esthetische waarde in tuinen. Het sap van de plant kan huidirritatie veroorzaken bij sommige mensen.

  Ja, deze plant kan helpen bij het dempen van geluid door het absorberen van geluidsgolven met zijn dichte bladeren. Het plaatsen van deze plant in de tuin kan dus een positief effect hebben op het verminderen van omgevingsgeluiden.

 • Cryptomeria japonica 'Monstrosa Nana' kan het best gesnoeid worden in het voorjaar. Verwijder dode of beschadigde takken en houd een compacte vorm aan door te snoeien. Overmatig snoeien kan de groei belemmeren, dus wees voorzichtig met het trimmen van de plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens hete, droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef water aan de basis van de plant en vermijd dat de bladeren nat worden.

  Voor deze plant is een goed doorlatende potgrond ideaal. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar vermijd stilstaand water. Het is belangrijk om de plant regelmatig te voeden met plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige en voedzame grond. Een licht zure tot neutrale pH is ideaal voor optimale groei. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal voor een gezonde ontwikkeling van de plant.

  De Cryptomeria japonica 'Monstrosa Nana' gedijt het beste op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. Deze tuinplant kan goed groeien in zowel een border als in een grote pot op het terras.

  Zorg ervoor dat de plant goed water heeft gekregen voordat de winter begint en mulch rond de basis van de plant om de wortels te beschermen tegen vorst. Bescherm de plant tegen harde wind en overmatig vocht tijdens de wintermaanden om schade te voorkomen. Het is ook aan te raden om vorstgevoelige planten in potten naar binnen te verplaatsen of te beschermen met een fleecehoes.

  De plant vraagt weinig onderhoud en hoeft niet vaak gesnoeid te worden. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Verder is het raadzaam om de plant te bemesten in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om één keer per jaar te bemesten in het voorjaar, bij voorkeur met een langzaam werkende organische meststof. Gebruik geen meststoffen die te rijk zijn aan stikstof, want dit kan de groei belemmeren. Overbemesting kan leiden tot te veel softgroei en verhoogde gevoeligheid voor ziekten.

  Mulch kan nuttig zijn voor deze plant om vocht vast te houden en onkruid onderdrukken. Het kan ook de grondtemperatuur stabiel houden en de wortels beschermen tegen vorst. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of bladeren als mulch.

  De Cryptomeria japonica 'Monstrosa Nana' groeit het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7,5 is ideaal voor deze tuinplant. Zorg voor een goede drainage om wateroverlast te voorkomen.

  Voor de bestrijding van ongedierte op Tuinplanten zoals de Cryptomeria japonica 'Monstrosa Nana' kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen worden ingezet. Daarnaast kunnen neemolie of zeepwater worden gebruikt om ongedierte zoals bladluizen en spint te bestrijden. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte en het verwijderen van aangetaste delen kan ook helpen om de plant gezond te houden.

 • Omschrijving

  Cryptomeria japonica 'Monstrosa Nana' is een dwergvariëteit van de Japanse ceder met een compacte en bolvormige groeiwijze. De naalden van deze plant zijn groen van kleur en voelen zacht aan. Het is een langzaam groeiende plant die uiteindelijk een hoogte van ongeveer 1,5 meter kan bereiken. 'Monstrosa Nana' is goed winterhard en kan goed gedijen in zowel volle zon als halfschaduw. Deze plant is geschikt voor kleine tuinen, rotstuinen en als containerplant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.