xCupressocyparis leylandii

xCupressocyparis leylandii

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De xCupressocyparis leylandii is een snelgroeiende hybride conifeer die bekend staat om zijn dichte en zuilvormige groeiwijze. Deze plant heeft groenblijvende, schubachtige bladeren die een frisse geur verspreiden wanneer ze worden aangeraakt. xCupressocyparis leylandii wordt vaak gebruikt als haagplant vanwege zijn snelle groei en dichte takken, waardoor het een effectieve privacy-scherm biedt. Deze plant gedijt goed in zowel zon als halfschaduw en vereist regelmatig snoeien om zijn vorm te behouden. xCupressocyparis leylandii kan uiteindelijk tot wel 20 meter hoog worden en is een populaire keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een snelgroeiende en onderhoudsvriendelijke plant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze planten zijn groenblijvend en behouden hun bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor een continue groene uitstraling in de tuin.

  Deze plant is zeer winterhard en kan temperaturen tot -15 graden Celsius verdragen. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude weersomstandigheden. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen.

  Ja, deze plant is redelijk makkelijk in onderhoud. Regelmatig water geven en snoeien is belangrijk voor een gezonde groei. Zorg voor voldoende zonlicht en goede bodemkwaliteit.

  De plant heeft ruimte nodig om volledig uit te groeien tot een hoogte van 10 tot 15 meter en een breedte van 3 tot 4 meter. Houd rekening met voldoende ruimte voor de wortels om zich te ontwikkelen en voor voldoende zonlicht en luchtcirculatie. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht op andere planten of structuren wordt geplant.

  xCupressocyparis leylandii groeit het beste in de volle zon of halfschaduw en kan minder goed groeien in de schaduw. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor een optimale groei. In de schaduw kan de groei van xCupressocyparis leylandii beperkt worden.

  De x Cupressocyparis leylandii heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels gaan rotten door te veel water te geven. Let goed op de droogte van de grond voordat je water geeft.

  Ja, de plant is bekend om zijn aantrekkingskracht op vlinders en bijen vanwege de bloemen en het stuifmeel dat ze produceren. Het is een goede keuze voor biodiversiteit in de tuin.

  De plant "xCupressocyparis leylandii" is niet bijzonder goed voor biodiversiteit, omdat het een invasieve soort is die andere planten kan verdringen. Het is daarom belangrijk om hem goed te beheren in de tuin. Overweeg het planten van inheemse planten die beter zijn voor de biodiversiteit.

  De xCupressocyparis leylandii bloeit in de maanden april en mei. De bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral op warme dagen. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is.

  Nee, xCupressocyparis leylandii is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de "xCupressocyparis leylandii" wordt beschouwd als geluidsdempend vanwege de dense bladeren en de hoge groei. Het kan helpen om geluid te absorberen en een meer rustige omgeving te creëren in de tuin.

 • Het is belangrijk om xCupressocyparis leylandii regelmatig te snoeien om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Snoei in de lente of vroege zomer, maar vermijd het snoeien in de herfst of winter om vorstschade te voorkomen. Verwijder dode of beschadigde takken en houd de onderkant van de plant wat breder dan de bovenkant voor een gezonde groei.

  De xCupressocyparis leylandii houdt van vochtige grond, maar vermijd te veel water geven om wortelrot te voorkomen. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes, en zorg voor goede drainage in de pot of in de grond.

  De xCupressocyparis leylandii heeft graag goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de potgrond goed vochtig gehouden wordt, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond die speciaal geschikt is voor tuinplanten.

  xCupressocyparis leylandii gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond. Deze planten hebben een voorkeur voor neutrale tot licht zure bodems. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei.

  De plant gedijt het beste op een plek met volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. Deze plant is geschikt voor in de tuin.

  Het is belangrijk om xCupressocyparis leylandii in de winter te beschermen tegen strenge vorst en harde wind. Dit kan door de plant in te pakken met jute, noppenfolie of een speciale winterhoes. Zorg er ook voor dat de wortels van de plant goed beschermd zijn tegen vorst.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant in het voorjaar om een ​​compacte vorm te behouden. Gebruik meststoffen speciaal voor coniferen om de groei te bevorderen.

  Voor deze tuinplant is het aan te raden om in het voorjaar organische mest te geven, zoals compost of koemest. Vermijd het gebruik van kunstmest, omdat dit de plant kan beschadigen. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig wordt verspreid rond de wortelzone van de plant.

  Mulchen is een goede manier om de grond rondom deze plant te beschermen en vocht vast te houden. Gebruik organisch materiaal zoals compost, bladeren of houtsnippers als mulch. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5-10 cm rondom de plant, maar zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stam wordt aangebracht om schimmelvorming te voorkomen.

  De "xCupressocyparis leylandii" gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en goed doorlatend is voor een optimale groei van deze tuinplant. Controleer regelmatig de zuurgraad van de bodem en pas eventueel de grond aan indien nodig.

  Geliefde plantensoort onder tuinliefhebbers met weinig last van ongedierte. Bij eventuele problemen met ongedierte, zoals spint of bladluizen, kan natuurlijke bestrijding worden toegepast zonder chemische middelen. Regelmatig inspecteren van de plant kan helpen eventuele plagen vroegtijdig te signaleren en aan te pakken.

 • Omschrijving

  De xCupressocyparis leylandii is een snelgroeiende hybride conifeer die bekend staat om zijn dichte en zuilvormige groeiwijze. Deze plant heeft groenblijvende, schubachtige bladeren die een frisse geur verspreiden wanneer ze worden aangeraakt. xCupressocyparis leylandii wordt vaak gebruikt als haagplant vanwege zijn snelle groei en dichte takken, waardoor het een effectieve privacy-scherm biedt. Deze plant gedijt goed in zowel zon als halfschaduw en vereist regelmatig snoeien om zijn vorm te behouden. xCupressocyparis leylandii kan uiteindelijk tot wel 20 meter hoog worden en is een populaire keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een snelgroeiende en onderhoudsvriendelijke plant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.