Cupressus macrocarpa 'Goldcrest'

Cupressus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cupressus macrocarpa 'Goldcrest' is een opvallende conifeer met een compacte kegelvormige groeiwijze. De bladeren zijn helder geelgroen van kleur en verspreiden een aangename citroengeur wanneer ze aangeraakt worden. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 3 tot 6 meter en is geschikt voor zowel solitaire aanplant als in groepen. Het is een wintergroene plant die goed gedijt in zonnige tot licht beschaduwde locaties met goed doorlatende grond. 'Goldcrest' is een mooie aanvulling op formele en informele tuinen en zorgt voor een vrolijke noot met zijn kleurrijke bladeren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor een mooie en volle uitstraling, zelfs in de wintermaanden. Het is een populaire keuze voor tuinen en borders vanwege zijn blijvende karakter.

  De plant is winterhard tot ongeveer -12 graden Celsius. Het is raadzaam om de plant bij strenge vorst extra bescherming te bieden. Deze plant kan dus over het algemeen goed tegen lichte tot matige vorst.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Deze plant heeft geen speciale verzorging nodig om gezond te blijven.

  De Cupressus macrocarpa 'Goldcrest' heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en is geschikt voor een ruime tuin of border. De plant kan uiteindelijk een hoogte bereiken van 10-12 meter en een breedte van 3-4 meter. Plaats de plant op een zonnige plek met goed doorlatende grond.

  Nee, Cupressus macrocarpa 'Goldcrest' groeit het beste in de volle zon. Het heeft veel zonlicht nodig om goed te gedijen en zijn karakteristieke geelgroene kleur te behouden. In de schaduw zal de groei van de plant waarschijnlijk beperkt zijn.

  De Cupressus macrocarpa 'Goldcrest' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden en te voorkomen dat de wortels uitdrogen. Over het algemeen heeft deze plant ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en vochtigheid.

  Ja, Cupressus macrocarpa 'Goldcrest' trekt geen vlinders of bijen aan omdat het een conifeer is en geen bloemen heeft. Het is vooral geschikt als sierboom in de tuin vanwege zijn opvallende gele kleur. Het wordt vaak gebruikt voor het creëren van hagen of als solitaire plant.

  Ja, de Cupressus macrocarpa 'Goldcrest' trekt vogels aan die nestelen in de dichte takken en biedt beschutting voor kleine dieren. De plant zorgt voor diversiteit in de tuin en draagt zo bij aan de biodiversiteit.

  De Cupressus macrocarpa 'Goldcrest' bloeit vanaf het voorjaar tot in de zomer. De bloei kan een paar weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden en verzorging.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  Nee, de "Cupressus macrocarpa 'Goldcrest'" is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn aromatische geur en opvallende gele bladeren. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de Cupressus macrocarpa 'Goldcrest' heeft een geluidsdempende werking vanwege de dichte structuur van de bladeren en takken. Het kan helpen om geluidsoverlast te verminderen in de omgeving waar de plant staat. Planten met dichte bladeren en takken hebben over het algemeen een goede geluidsdempende werking.

 • Deze plant kan het beste worden gesnoeid in het voorjaar om de vorm te behouden en overtollige takken te verwijderen. Snoei niet te diep in het oude hout, want dit kan leiden tot kale plekken. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de gezondheid en het uiterlijk van de plant te behouden.

  De Cupressus macrocarpa 'Goldcrest' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om rotting van de wortels te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Meng eventueel potgrond met zand voor een betere drainage.

  De Cupressus macrocarpa 'Goldcrest' gedijt het beste in goed doorlatende grond van gemiddelde vruchtbaarheid. De bodem moet licht zuur tot neutraal zijn. Zorg voor voldoende vochtigheid en vermijd wateroverlast.

  De Cupressus macrocarpa 'Goldcrest' gedijt het beste op een zonnige standplaats. Deze plant doet het goed in vochtige en goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen harde wind.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen strenge vorst en koude wind. Dit kan bijvoorbeeld door de plant in te pakken met speciale vorstbescherming of door de wortels te mulchen met bladeren of stro. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt, vooral als de grond langere tijd bevroren is.

  De plant heeft behoefte aan een goed doorlatende grond en regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Snoei indien nodig voor vormbehoud en om de plant gezond te houden. Plaats de plant op een zonnige standplaats voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals Cupressus macrocarpa 'Goldcrest' hebben behoefte aan bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een speciale meststof voor coniferen in het voorjaar voor een optimale groei en kleur. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg de instructies op de verpakking nauwkeurig.

  Mulch is een goede manier om vocht vast te houden en de grond te beschermen tegen temperatuurschommelingen. Het kan ook helpen onkruidgroei te verminderen en voedingsstoffen aan de grond toe te voegen. Het is aan te raden om een laag mulch van ongeveer 5-10 cm rond de plant aan te brengen.

  De Cupressus macrocarpa 'Goldcrest' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat de plant optimaal kan groeien en bloeien. Een pH-waarde tussen 5.5 en 7.0 is ideaal voor deze tuinplant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet. Ook kunnen zeepwater of neemolie worden gebruikt om plagen te voorkomen. Regelmatig inspecteren op tekenen van ongedierte is belangrijk voor een gezonde groei van de plant.

 • Omschrijving

  De Cupressus macrocarpa 'Goldcrest' is een opvallende conifeer met een compacte kegelvormige groeiwijze. De bladeren zijn helder geelgroen van kleur en verspreiden een aangename citroengeur wanneer ze aangeraakt worden. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 3 tot 6 meter en is geschikt voor zowel solitaire aanplant als in groepen. Het is een wintergroene plant die goed gedijt in zonnige tot licht beschaduwde locaties met goed doorlatende grond. 'Goldcrest' is een mooie aanvulling op formele en informele tuinen en zorgt voor een vrolijke noot met zijn kleurrijke bladeren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.