Juniperus chinensis 'Aurea'

Juniperus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Juniperus chinensis 'Aurea' is een conifeer die bekend staat om zijn heldergele tot goudgele naalden. Het is een langzaam groeiende plant die een compacte en kegelvormige groeiwijze heeft. Deze plant is wintergroen en behoudt zijn kleur gedurende het hele jaar. Juniperus chinensis 'Aurea' wordt vaak gebruikt als solitaire plant in de tuin of als haagplant. Deze conifeer gedijt goed in zowel zon als halfschaduw en is redelijk winterhard.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Juniperus chinensis 'Aurea' is een groenblijvende tuinplant. Het behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar, zelfs in de winter.

  De plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Dit betekent dat hij bestand is tegen temperaturen onder het vriespunt. Het is echter belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorstperiodes.

  Tuinplanten zoals de 'Aurea' juniperus zijn over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Ze vereisen minimale bemesting, snoei en water geven. Het is een sterke plant die goed gedijt in verschillende grondsoorten en weersomstandigheden.

  De Juniperus chinensis 'Aurea' heeft ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Het is belangrijk om voldoende afstand te houden tussen de plant en andere beplanting. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het bepalen van de plantafstand.

  "Juniperus chinensis 'Aurea' groeit het beste in de volle zon tot lichte schaduw. In de schaduw kan de groei verminderd zijn en de kleur van het blad kan minder intens zijn. Zorg voor voldoende zonlicht voor optimale groei van deze plant."

  De Juniperus chinensis 'Aurea' heeft gemiddeld eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond goed uitdroogt tussen de gietbeurten, maar voorkom dat de wortels volledig uitdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Nee, Juniperus chinensis 'Aurea' trekt geen vlinders en bijen aan. Het is een decoratieve naaldboom die voornamelijk wordt gebruikt voor zijn goudgele bladeren en vorm. Juniperus chinensis 'Aurea' is niet bedoeld als nectarbron voor insecten.

  Juniperus chinensis 'Aurea' draagt bij aan biodiversiteit door het bieden van beschutting en voedsel voor verschillende diersoorten, zoals vogels en insecten. De plant draagt ook bij aan de gezondheid van de bodem en kan helpen bij het in stand houden van een gezonde ecologische balans in de tuin.

  De Juniperus chinensis 'Aurea' bloeit niet en produceert geen bloemen. Het is een groenblijvende struik die geen bloeiperiode kent.

  Ja, Juniperus chinensis 'Aurea' kan goed tegen de volle zon. Deze plant groeit het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer.

  Nee, de Juniperus chinensis 'Aurea' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk voor de uitstraling wordt gekweekt. Het consumeren van delen van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, veel coniferen, waaronder de Juniperus chinensis 'Aurea', hebben dichte naaldige bladeren die geluid kunnen absorberen en helpen bij het dempen van geluiden. Dit maakt ze geschikt voor het creëren van een geluidsbarrière in de tuin.

 • Juniperus chinensis 'Aurea' kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar of de zomer om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip indien nodig de scheuten bij. Vermijd zware snoei, omdat dit de groei en gezondheid van de plant kan belemmeren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond voedzaam is en voldoende vocht vasthoudt. Vermijd te natte grond, dit kan leiden tot wortelrot.

  Juniperus chinensis 'Aurea' gedijt het best in goed doorlatende grond met een neutrale zuurgraad. De bodem moet voldoende vochtig zijn, maar niet te nat. Zorg ervoor dat de grond rijk is aan organisch materiaal voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  De plant houdt van een zonnige standplaats en gedijt goed in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind. Juniperus chinensis 'Aurea' kan goed groeien in borders, rotstuinen of als solitaire plant.

  Het is aan te raden om deze plant in de winter te beschermen tegen koude wind en vorst. Dit kan door mulching rond de wortels en het aanbrengen van een beschermende doek of windbreker. Zorg ervoor dat de plant voldoende vochtig blijft tijdens de wintermaanden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden. Geef de plant organische meststoffen in het voorjaar en de zomer.

  Tuinplanten zoals deze hebben weinig bemesting nodig. Gebruik een algemene meststof voor groenblijvende planten in het voorjaar. Overbemesting kan schade veroorzaken aan de plant.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen bij deze tuinplant. Gebruik organisch materiaal zoals compost, houtsnippers of bladeren als mulch. Breng een laag van ongeveer 5 cm aan rond de plant, maar vermijd contact met de stam.

  Tuinplanten zoals Juniperus chinensis 'Aurea' geven de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed doorlatend is en niet te veel water vasthoudt, om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen van de bodem pH kan helpen bij het handhaven van de juiste zuurgraad voor een gezonde groei van de plant.

  Voor tuinplanten zoals deze kan ongedierte zoals bladluizen, spintmijten en schimmels voorkomen. Om ongedierte te bestrijden kan gebruik worden gemaakt van natuurlijke bestrijdingsmiddelen of regelmatig inspectie en handmatig verwijderen van insecten. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op tekenen van ongedierte en indien nodig snel actie te ondernemen.

 • Omschrijving

  Juniperus chinensis 'Aurea' is een conifeer die bekend staat om zijn heldergele tot goudgele naalden. Het is een langzaam groeiende plant die een compacte en kegelvormige groeiwijze heeft. Deze plant is wintergroen en behoudt zijn kleur gedurende het hele jaar. Juniperus chinensis 'Aurea' wordt vaak gebruikt als solitaire plant in de tuin of als haagplant. Deze conifeer gedijt goed in zowel zon als halfschaduw en is redelijk winterhard.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.