Juniperus chinensis 'Blue Alps'

Juniperus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Juniperus chinensis 'Blue Alps' is een traaggroeiende en compacte conifeer met een opgaande en kegelvormige groeiwijze. De blauwgroene naalden van deze plant zijn schubvormig en geven een zilverachtige gloed aan de takken. In de winter kunnen de naalden een paarse tint krijgen. Deze plant is winterhard en gedijt goed in zowel zon als halfschaduw op goed doorlatende grond. De Juniperus chinensis 'Blue Alps' wordt vaak gebruikt als solitaire plant in de tuin of als haagplant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Juniperus chinensis 'Blue Alps' is groenblijvend. Deze plant behoort tot de groenblijvende tuinplanten, wat betekent dat de bladeren het hele jaar door groen blijven.

  Juniperus chinensis 'Blue Alps' is winterhard tot ongeveer -15°C. Deze plant kan dus overleven in koudere temperaturen en is geschikt voor de Nederlandse winters. Het is aan te raden om de plant wel te beschermen tegen strenge vorst.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Het snoeien van de plant kan helpen om deze gezond en compact te houden.

  Juniperus chinensis 'Blue Alps' heeft voldoende ruimte nodig om te groeien, idealiter op een plek waar hij niet te veel wordt belemmerd door andere planten. Zorg voor voldoende luchtcirculatie en zorg ervoor dat hij voldoende zonlicht krijgt. Het is belangrijk om voldoende ruimte rondom de plant vrij te houden voor optimale groei en ontwikkeling.

  De Juniperus chinensis 'Blue Alps' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en zich minder goed ontwikkelen. Kies daarom bij voorkeur een zonnige plek voor deze tuinplant.

  De Juniperus chinensis 'Blue Alps' heeft matig water nodig en moet regelmatig worden bewaterd. Het is aangeraden om de plant 1-2 keer per week water te geven, afhankelijk van de vochtigheid van de grond. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten licht vochtig te houden.

  Juniperus chinensis 'Blue Alps' is geen vlinder- en bijenlokkende plant. Het trekt meer vogels aan door de bessen die het produceert.

  Juniperus chinensis 'Blue Alps' is een goede toevoeging aan de biodiversiteit in de tuin vanwege de beschutting die het biedt aan kleine dieren. Het kan helpen om de tuin aantrekkelijker te maken voor vogels en insecten. Het zorgt voor een gevarieerdere en gezondere leefomgeving voor verschillende soorten dieren.

  De plant bloeit in de maanden april en mei, de bloeiperiode duurt ongeveer 2 weken.

  Ja, de Juniperus chinensis 'Blue Alps' kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven bij warm weer.

  Nee, de bessen van de Juniperus chinensis 'Blue Alps' zijn niet eetbaar. Het is belangrijk om enkel eetbare planten te consumeren om gezondheidsproblemen te voorkomen. Juniperus chinensis 'Blue Alps' wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant.

  Ja, Juniperus chinensis 'Blue Alps' heeft de eigenschap om geluid te dempen dankzij zijn dichte groeiwijze en naaldachtige bladeren. Dit maakt de plant zeer geschikt voor het verminderen van geluidsoverlast in de tuin. Juniperus chinensis 'Blue Alps' is een populaire keuze voor het aanleggen van een geluidsdempende haag of border.

 • Om de vorm te behouden en de groei te stimuleren, kan deze plant jaarlijks gesnoeid worden. Snoei bij voorkeur in het voorjaar. Verwijder dode, beschadigde of ongewenste takken om de plant gezond te houden.

  Geef regelmatig water aan de Juniperus chinensis 'Blue Alps', vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat. Water geven in de ochtend of avond is het beste om verdamping te voorkomen.

  De Juniperus chinensis 'Blue Alps' heeft een goed doorlatende, lichtzure potgrond nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te nat. Gebruik bij het verpotten een speciale potgrond voor tuinplanten voor een optimale groei.

  Juniperus chinensis 'Blue Alps' gedijt het beste in een goed doorlatende bodem met een neutrale tot zure pH-waarde. De bodem moet lichtvochtig zijn, maar niet te nat. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een optimale groei en gezondheid.

  De Juniperus chinensis 'Blue Alps' gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en beschut staat tegen harde wind. Deze tuinplant is geschikt voor in de border of als solitaire plant.

  Het is belangrijk om in de winter de wortels van de plant te beschermen tegen vorst door mulch of stro aan te brengen. Daarnaast kan het handig zijn om de plant af te dekken met een lichtgewicht doek of jute om vorstschade te voorkomen. Zorg er wel voor dat de plant voldoende luchtcirculatie heeft.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en is goed bestand tegen droogte. Snoei dode of beschadigde delen in het voorjaar voor een mooiere vorm. Geef in droge periodes regelmatig water.

  Voor tuinplanten zoals deze is het aan te raden om in het voorjaar organische meststof te gebruiken voor een optimale groei en bloei. Vermijd het gebruik van meststoffen met een hoog stikstofgehalte, omdat dit de plant kan beschadigen. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering van de meststof te volgen om overbemesting te voorkomen.

  Mulchen rondom de wortels van deze plant kan helpen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam van de plant wordt aangebracht om rotting te voorkomen.

  De Tuinplanten zoals Juniperus chinensis 'Blue Alps' geven de voorkeur aan een bodem met een licht zure tot neutrale pH, tussen 6 en 7. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en geen water vasthoudt, om wortelrot te voorkomen. Een goede drainage kan helpen bij het handhaven van de optimale zuurgraad voor deze plant.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij de Tuinplanten zoals Juniperus chinensis 'Blue Alps', kunt u gebruik maken van natuurlijke roofdieren zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Daarnaast kunt u ook ingrijpen met biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum. Een goede hygiëne, zoals het regelmatig verwijderen van dode bladeren en plantenresten, kan ook helpen om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Juniperus chinensis 'Blue Alps' is een traaggroeiende en compacte conifeer met een opgaande en kegelvormige groeiwijze. De blauwgroene naalden van deze plant zijn schubvormig en geven een zilverachtige gloed aan de takken. In de winter kunnen de naalden een paarse tint krijgen. Deze plant is winterhard en gedijt goed in zowel zon als halfschaduw op goed doorlatende grond. De Juniperus chinensis 'Blue Alps' wordt vaak gebruikt als solitaire plant in de tuin of als haagplant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.