Juniperus chinensis 'Blue Point'

Juniperus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Juniperus chinensis 'Blue Point' is een conifeer met een dichte en piramidevormige groei. Deze plant heeft blauwgroene naalden die in de winter hun kleur behouden. 'Blue Point' kan tot wel 6 meter hoog worden en is daardoor geschikt als solitaire plant of als haag. Deze juniperus is winterhard en verdraagt goed droge grond en luchtvervuiling. Door zijn opvallende blauwgroene kleur is het een prachtige toevoeging aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Juniperus chinensis 'Blue Point' is een groenblijvende plant. Dit betekent dat de plant zijn naalden in de winter niet verliest en het hele jaar door groen blijft. Juniperus chinensis 'Blue Point' is daarom een goede keuze voor een tuinplant die het hele jaar door structuur en kleur biedt.

  De Juniperus chinensis 'Blue Point' is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Deze plant kan dus goed overleven tijdens koude winters in ons klimaat. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij extreme temperaturen om schade te voorkomen.

  De Juniperus chinensis 'Blue Point' is een gemakkelijk te onderhouden tuinplant. Hij heeft weinig verzorging nodig en kan goed tegen drogere omstandigheden. Regelmatig snoeien bevordert een gezonde groei.

  Juniperus chinensis 'Blue Point' heeft een ruimte nodig van ongeveer 2 tot 3 meter in de breedte en de hoogte. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven zodat de plant zich goed kan ontwikkelen en niet te dicht op andere planten staat. Juniperus chinensis 'Blue Point' kan het beste geplant worden op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in goed doorlatende grond.

  Nee, deze plant groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. Het heeft minstens 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. Schaduw kan de groei en de kleur van de plant beïnvloeden.

  De Juniperus chinensis 'Blue Point' heeft wekelijks water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voor het beste resultaat.

  Nee, de Juniperus chinensis 'Blue Point' is niet aantrekkelijk voor vlinders en bijen. Deze plant trekt voornamelijk vogels aan vanwege de bessen die in de herfst verschijnen. Juniperus chinensis 'Blue Point' is een Tuinplant en vooral geliefd om zijn blauwgroene naalden en kegelvormige groeiwijze.

  Juniperus chinensis 'Blue Point' is niet bijzonder gunstig voor biodiversiteit omdat het geen bloemen heeft die bestuivers aantrekken. Het biedt echter wel schuilplaatsen en voedsel voor vogels en kleine zoogdieren. Het is belangrijk om een gevarieerde tuin met verschillende planten te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  De plant bloeit in de maanden maart en april en de bloei duurt meestal enkele weken.

  Ja, Tuinplanten zoals de Juniperus chinensis 'Blue Point' kunnen over het algemeen goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij hoge temperaturen. Het is aanbevolen om de plant te laten wennen aan de volle zon als deze vanuit de schaduw wordt verplaatst.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is meer geschikt als sierplant in de tuin vanwege zijn decoratieve blauwgrijze bladeren en kegelvormige groeiwijze. Het wordt niet aanbevolen om de plant te consumeren.

  Ja, Juniperus chinensis 'Blue Point' heeft de eigenschap geluid te dempen door zijn dichte groeiwijze en bladeren, waardoor het geluid kan absorberen. Het is een goede keuze voor het verminderen van omgevingsgeluiden in de tuin.

 • Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om regelmatig te snoeien. Dit kan het beste gebeuren in het voorjaar of het najaar. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant in de gewenste vorm.

  Geef deze plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur regenwater of lauw kraanwater.

  Juniperus chinensis 'Blue Point' gedijt het best in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat wordt. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor tuinplanten voor een gezonde groei.

  Juniperus chinensis 'Blue Point' gedijt het beste in goed doorlatende grond met een neutrale tot licht zure pH-waarde. De bodem moet vochtig maar niet te nat zijn en de plant kan goed groeien in zowel kleigrond als zandgrond. Het is belangrijk om de grond regelmatig te controleren en indien nodig bij te mesten.

  Deze plant houdt van een zonnige standplaats en kan ook goed gedijen op een plek met halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat wordt. Bescherm de plant tegen harde wind.

  In de winter kan het zinvol zijn om Tuinplanten te beschermen tegen vorst. Dit kan gedaan worden door de plant af te dekken met bijvoorbeeld een vliesdoek of stro. Zorg ervoor dat de wortels niet te lang blootgesteld worden aan koude temperaturen.

  De Juniperus chinensis 'Blue Point' moet regelmatig gesnoeid worden om zijn vorm te behouden. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Gebruik een bemesting speciaal voor coniferen om de groei en kleur te bevorderen.

  Juniperus chinensis 'Blue Point' heeft weinig bemesting nodig en kan goed gedijen in arme grond. Gebruik in het voorjaar een langzaam werkende meststof speciaal voor coniferen om de groei te bevorderen. Vermijd overbemesting, omdat dit schade aan de plant kan veroorzaken.

  Het gebruik van mulch helpt bij het vasthouden van vocht, het onderdrukken van onkruidgroei en het verbeteren van de bodemstructuur. Voor Tuinplanten is het aan te raden om een laag mulch rond de plant aan te brengen, maar zorg ervoor dat de mulch niet in direct contact komt met de stam of bladeren van de plant. Het kan ook helpen bij het tegengaan van vorstschade tijdens de wintermaanden.

  De plant Juniperus chinensis 'Blue Point' heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5. De zuurgraad van de bodem heeft invloed op de groei en gezondheid van de plant. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem te testen voordat je de plant aanplant.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals "Juniperus chinensis 'Blue Point'", kunt u preventieve maatregelen nemen zoals regelmatig controleren op plagen en zorgen voor een goede luchtcirculatie. Indien nodig kunnen natuurlijke of milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen worden gebruikt om ongedierte te verwijderen en de plant gezond te houden. Een gezonde en goed verzorgde plant is minder vatbaar voor plagen en ziekten.

 • Omschrijving

  Juniperus chinensis 'Blue Point' is een conifeer met een dichte en piramidevormige groei. Deze plant heeft blauwgroene naalden die in de winter hun kleur behouden. 'Blue Point' kan tot wel 6 meter hoog worden en is daardoor geschikt als solitaire plant of als haag. Deze juniperus is winterhard en verdraagt goed droge grond en luchtvervuiling. Door zijn opvallende blauwgroene kleur is het een prachtige toevoeging aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.