Juniperus communis 'Repanda'

Juniperus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Juniperus communis 'Repanda' is een langzaam groeiende, bodembedekkende jeneverbes met een spreidende groeiwijze. De naalden van deze plant zijn grijsblauw van kleur en staan dicht op elkaar. Het is een wintergroene plant die het hele jaar door structuur aan de tuin geeft. De 'Repanda' is goed bestand tegen droogte en verdraagt zowel zon als schaduw. Deze plant is zeer geschikt voor rotstuinen, taluds en als bodembedekker in tuinen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Juniperus communis 'Repanda' is een groenblijvende tuinplant die zijn bladeren het hele jaar door behoudt.

  Juniperus communis 'Repanda' is winterhard tot -15 graden Celsius. Deze plant kan dus goed tegen koude temperaturen en is geschikt voor de Tuinplanten categorie.

  Ja, Juniperus communis 'Repanda' is een makkelijke plant in onderhoud. Deze plant heeft weinig water nodig en gedijt goed in zonlicht. Ook is hij winterhard en kan goed tegen verschillende bodemsoorten.

  De Juniperus communis 'Repanda' heeft een ruimte nodig van ongeveer 60 tot 80 centimeter in de breedte en 80 tot 100 centimeter in de hoogte. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich goed te kunnen ontwikkelen en uit te kunnen groeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de gewenste grootte en vorm te behouden.

  Juniperus communis 'Repanda' groeit het beste op een zonnige plek, maar kan ook redelijk goed groeien in halfschaduw. De plant zal echter minder compact groeien en minder bessen produceren in de schaduw. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals Juniperus communis 'Repanda' hebben minimaal één keer per week water nodig, vooral in droge periodes. Het is belangrijk om de grond gelijkmatig vochtig te houden, maar niet te drassig. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot en andere problemen.

  Juniperus communis 'Repanda' trekt geen vlinders en bijen aan, aangezien het een conifeer is. Deze plant staat bekend om zijn groenblijvende en bodembedekkende eigenschappen in de tuin. Juniperus communis 'Repanda' is voornamelijk geschikt als sierplant.

  Juniperus communis 'Repanda' kan bijdragen aan biodiversiteit door insecten zoals bijen en vlinders aan te trekken. De plant biedt ook schuilplaatsen en voedsel voor kleine dieren en vogels in de tuin. Het is daarom een goede keuze om de biodiversiteit te bevorderen.

  Deze plant bloeit in maart en april. De bloei duurt ongeveer twee weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die goed gedijt in zonnige locaties. Zorg wel voor voldoende water bij extreme hitte.

  Nee, Juniperus communis 'Repanda' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet gebruikt voor consumptie. Het is belangrijk om alleen planten te eten die als eetbaar zijn geclassificeerd.

  Ja, Juniperus communis 'Repanda' heeft de mogelijkheid om geluid te absorberen en daarmee geluidsdempend te werken in de tuin. De dichte structuur van de plant kan helpen om geluidsgolven te absorberen en te verminderen. Het planten van deze tuinplant kan bijdragen aan het verminderen van geluidsoverlast in de omgeving.

 • Het snoeien van deze plant bevordert de groei en vormt een compacte struik. Snoei in het voorjaar of najaar en verwijder dode of beschadigde takken. Knip de takken tot net boven een zijtak of knop.

  De Juniperus communis 'Repanda' heeft weinig water nodig en verdraagt droge grond goed. Geef de plant alleen water als de grond echt droog aanvoelt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Voor de Juniperus communis 'Repanda' wordt aangeraden om goed doorlatende potgrond te gebruiken. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur is. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem op een zonnige plek te zetten.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende, vochtige en licht zure grond. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige plek met goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de standplaats niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om gezond te blijven.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen geen extra winterbescherming nodig. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en vermijd overmatig water geven in de winter. Mulchen kan helpen om de wortels te beschermen tegen strenge vorst.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in zowel volle zon als lichte schaduw. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, vooral tijdens droge periodes. Snoeien is niet noodzakelijk, maar het kan helpen om de vorm te behouden en de groei te bevorderen.

  Juniperus communis 'Repanda' heeft weinig bemesting nodig. Gebruik in het voorjaar een meststof voor groenblijvende planten. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant.

  Mulch zorgt voor vochtbehoud en onderdrukking van onkruid. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost. Breng een laag mulch aan rondom de plant, maar houd de stam vrij van mulch om verstikking te voorkomen.

  "Juniperus communis 'Repanda' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een zuurgraad tussen de 5,5 en 7,5 is ideaal voor deze plantensoort. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om een optimale groei en gezondheid van de plant te garanderen."

  Juniperus communis 'Repanda' is gevoelig voor spint en bladluis. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren en zo nodig te behandelen met een milieuvriendelijk bestrijdingsmiddel. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en voldoende water om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  Juniperus communis 'Repanda' is een langzaam groeiende, bodembedekkende jeneverbes met een spreidende groeiwijze. De naalden van deze plant zijn grijsblauw van kleur en staan dicht op elkaar. Het is een wintergroene plant die het hele jaar door structuur aan de tuin geeft. De 'Repanda' is goed bestand tegen droogte en verdraagt zowel zon als schaduw. Deze plant is zeer geschikt voor rotstuinen, taluds en als bodembedekker in tuinen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.