Juniperus communis 'Sentinel'

Juniperus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Juniperus communis 'Sentinel' is een langzaam groeiende jeneverbes met een opgaande groeiwijze. Deze plant kan tot wel 2 meter hoog worden en heeft donkergroene naalden die in clusters groeien. De 'Sentinel' heeft een smalle, zuilvormige vorm waardoor hij goed geschikt is voor smalle tuinen of als solitaire plant. Deze jeneverbes is winterhard en heeft weinig onderhoud nodig. De 'Sentinel' kan goed gedijen in zowel zon als halfschaduw.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Juniperus communis 'Sentinel' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Deze eigenschap maakt het een populaire keuze als tuinplant voor het toevoegen van kleur en structuur, zelfs in de wintermaanden.

  Juniperus communis 'Sentinel' is winterhard tot ongeveer -30 graden Celsius. Deze plant kan goed tegen strenge vorst en is geschikt voor ons klimaat. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude winters.

  Juniperus communis 'Sentinel' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Deze plant is goed bestand tegen droogte en verdraagt verschillende bodemsoorten. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om zijn vorm te behouden.

  De Juniperus communis 'Sentinel' heeft ruimte nodig om te groeien en zich uit te spreiden. Zorg voor voldoende afstand tot andere planten en structuren, zodat de plant zich optimaal kan ontwikkelen. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het bepalen van de ruimte.

  Juniperus communis 'Sentinel' groeit het beste in de volle zon of gedeeltelijke schaduw. In de schaduw zal de plant langzamer groeien en minder vol worden. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei en ontwikkeling.

  Deze plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt.

  Juniperus communis 'Sentinel' trekt geen vlinders en bijen aan vanwege het ontbreken van bloemen. Het is een groenblijvende struik die voornamelijk wordt gebruikt voor zijn sierlijke uiterlijk en hoge groeivorm. Planten die bloemen produceren zijn over het algemeen aantrekkelijker voor vlinders en bijen.

  Ja, Juniperus communis 'Sentinel' is goed voor de biodiversiteit omdat het een inheemse soort is en nectar levert voor insecten en vogels. Het biedt ook beschutting en voedsel voor kleine dieren in de tuin.

  De Juniperus communis 'Sentinel' bloeit in de maanden mei en juni. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken. Juniperus communis 'Sentinel' is een groenblijvende conifeer.

  Ja, de Juniperus communis 'Sentinel' kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke en robuuste plant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant vanwege zijn opvallende groeiwijze en blauwgroene naalden. Het consumeren van delen van deze plant kan leiden tot gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om planten in de tuin te identificeren voordat je ze consumeert, om mogelijke vergiftiging te voorkomen.

  Ja, Juniperus communis 'Sentinel' heeft de eigenschap om geluid te dempen vanwege de dichtheid van zijn naalden en takken. Het is een goede keuze om geluidsoverlast te verminderen in uw tuin of omgeving.

 • Juniperus communis 'Sentinel' kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar, voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei indien nodig om de vorm van de plant te behouden. Gebruik scherpe snoeischaren om een schone snede te maken en de plant te stimuleren om gezond nieuw blad te produceren.

  Geef deze plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet constant vochtig blijft. Vermijd echter dat de wortels in droge grond staan.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Het is belangrijk om de potgrond vochtig te houden, maar niet te drassig. Het regelmatig bemesten van de potgrond zal de plant helpen gezond te blijven.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, zanderige of stenige bodems. Het is belangrijk dat de grond niet te vochtig is, om wortelrot te voorkomen. Zorg ervoor dat de bodem neutraal tot lichtzuur is.

  De Juniperus communis 'Sentinel' gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Deze tuinplant is winterhard en kan goed tegen droge omstandigheden. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen.

  Het is raadzaam om de plant met speciale winterbescherming te beschermen tegen vorst en sneeuw. Gebruik bijvoorbeeld een mulchlaag van bladeren of stro rond de plant. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt tijdens droge winterperiodes.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de volle zon. Snoei indien nodig in het voorjaar om de vorm te behouden. Zorg voor goed doorlatende grond en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Juniperus communis 'Sentinel' heeft weinig voedingsstoffen nodig en gedijt goed op arme grond. Het is voldoende om in het voorjaar een beetje organische meststof rond de basis van de plant te strooien. Overbemesting kan leiden tot groeiproblemen en moet worden vermeden.

  Mulch de grond rondom deze plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organische mulchmaterialen zoals compost of boomschors. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5-10 cm dik en houd de mulch 5 cm van de stam van de plant af.

  De Juniperus communis 'Sentinel' heeft een voorkeur voor zure bodem. Het is belangrijk dat de zuurgraad van de grond tussen de 4,5 en 6 ligt om de plant optimaal te laten groeien. Het is aan te raden om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig bij te sturen met kalk of zwavel.

  Juniperus communis 'Sentinel' is een Tuinplant die gevoelig kan zijn voor spint en bladluizen. Om ongedierte te bestrijden, kan natuurlijke bestrijdingsmethoden zoals het gebruik van roofmijten of het besproeien met een milde zeepoplossing worden toegepast. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte en het handmatig verwijderen ervan kan ook helpen bij de bestrijding.

 • Omschrijving

  De Juniperus communis 'Sentinel' is een langzaam groeiende jeneverbes met een opgaande groeiwijze. Deze plant kan tot wel 2 meter hoog worden en heeft donkergroene naalden die in clusters groeien. De 'Sentinel' heeft een smalle, zuilvormige vorm waardoor hij goed geschikt is voor smalle tuinen of als solitaire plant. Deze jeneverbes is winterhard en heeft weinig onderhoud nodig. De 'Sentinel' kan goed gedijen in zowel zon als halfschaduw.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.