Juniperus horizontalis 'Prince of Wales'

Juniperus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Juniperus horizontalis 'Prince of Wales' is een laagblijvende jeneverbes met een horizontale groeiwijze. De plant heeft zilver-blauw gekleurde naalden die in de winter paarsroze kunnen verkleuren. Het is een winterharde plant die goed gedijt in zanderige en goed doorlatende grond. De 'Prince of Wales' is zeer geschikt voor rotstuinen, bodembedekking en als accentplant in de tuin. Het is een langzaam groeiende plant die weinig onderhoud nodig heeft en uitstekend bestand is tegen droogte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Juniperus horizontalis 'Prince of Wales' is groenblijvend. Dit betekent dat de plant zijn bladeren het hele jaar door behoudt en niet kaal wordt in de winter. Dit zorgt voor een constant groene uitstraling in de tuin.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Juniperus horizontalis 'Prince of Wales' kan goed tegen koude temperaturen en is daarom geschikt voor in de tuin.

  Ja, deze plant is gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig zorg. Hij gedijt goed in verschillende bodemsoorten en heeft weinig water nodig. Snoeien is zelden nodig.

  De Juniperus horizontalis 'Prince of Wales' heeft gemiddeld 150 cm ruimte nodig om te groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven zodat de plant zich goed kan ontwikkelen. Zorg ervoor dat er genoeg afstand is tot andere planten en obstakels.

  Juniperus horizontalis 'Prince of Wales' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook redelijk goed groeien in lichte schaduw. Het is echter belangrijk dat de plant nog voldoende zonlicht ontvangt voor een gezonde groei. Te veel schaduw kan de groei van de plant belemmeren.

  De Juniperus horizontalis 'Prince of Wales' heeft slechts af en toe water nodig. Het is voldoende om de grond vochtig te houden, maar vermijd dat de wortels constant nat worden. Het is aan te raden om de plant eens per week water te geven, afhankelijk van de temperatuur en de vochtigheid van de omgeving.

  Ja, deze plant is niet vlinder- en bijenlokkend.

  Juniperus horizontalis 'Prince of Wales' is een groenblijvende bodembedekker die zorgt voor beschutting en voedsel voor kleine dieren zoals vogels en insecten. Hierdoor draagt deze plant bij aan de biodiversiteit in de tuin. Het is belangrijk om ook andere plantensoorten aan te planten om een gevarieerd ecosysteem te bevorderen.

  'DPrince of Wales' bloeit niet, het is een groenblijvende conifeer. Het hele jaar door behoudt hij zijn decoratieve blauwgroene naalden. De plant geeft geen bloemen.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een plek met veel direct zonlicht. Het is een sterke tuinplant die ook goed bestand is tegen droge omstandigheden. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om de plant gezond te houden.

  Nee, Juniperus horizontalis 'Prince of Wales' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en geen geschikte eetbare plant. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, Juniperus horizontalis 'Prince of Wales' heeft de eigenschap geluid te dempen dankzij zijn dichte groeiwijze en naaldachtige bladeren. Dit maakt het een goede keuze voor het verminderen van omgevingsgeluid in de tuin. Planten met deze eigenschap zijn ideaal voor het creëren van een rustige en stille omgeving.

 • Deze plant moet jaarlijks worden gesnoeid om zijn vorm te behouden en om dode of beschadigde takken te verwijderen. Snoei bij voorkeur in het voorjaar voordat de nieuwe groei begint. Gebruik scherpe snoeischaren om een schone snede te maken en de plant gezond te houden.

  De Juniperus horizontalis 'Prince of Wales' heeft weinig water nodig en kan goed tegen droge omstandigheden. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten goed te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Geef water indien nodig tijdens droge periodes.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om regelmatig de potgrond te bemesten voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  Deze plant geeft de voorkeur aan goed doorlatende en droge bodem. Zorg ervoor dat de bodem niet te vochtig is om wortelrot te voorkomen. Een lichte zanderige bodem met een neutrale pH-waarde is ideaal.

  De Juniperus horizontalis 'Prince of Wales' gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Deze plant is zeer winterhard en kan goed tegen droge omstandigheden, dus zorg voor een plek met voldoende licht en luchtcirculatie. Vermijd te natte grond, omdat dit kan leiden tot wortelrot.

  Het is belangrijk om deze plant tijdens de winter te beschermen tegen strenge vorst en harde wind. Dit kan worden gedaan door mulch rond de basis van de plant aan te brengen en indien mogelijk een beschermende doek of jutezak over de bladeren te leggen. Zorg er ook voor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst begint.

  Juniperus horizontalis 'Prince of Wales' heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen droogte. Snoei de plant voor een compactere groei en verwijder regelmatig onkruid rondom de wortels. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Tuinplanten zoals Juniperus horizontalis 'Prince of Wales' hebben weinig bemesting nodig. Gebruik in het voorjaar organische meststoffen om de groei te stimuleren. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken.

  Mulch kan helpen om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grondtemperatuur stabiel te houden. Gebruik organisch materiaal zoals compost, houtsnippers of bladeren als mulch. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5 tot 10 centimeter rond de plant, maar zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam ligt om rotting te voorkomen.

  De Juniperus horizontalis 'Prince of Wales' groeit het best in een zure bodem met een pH-waarde tussen 4,5 en 7,0. Een zure bodem zorgt ervoor dat de plant de voedingsstoffen beter kan opnemen en gezond kan groeien. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De Juniperus horizontalis 'Prince of Wales' is gevoelig voor spint en bladluizen. Om deze plaaginsecten te bestrijden, kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten of lieveheersbeestjes worden ingezet. Daarnaast is het belangrijk om de plant regelmatig te controleren op ongedierte en indien nodig handmatig te verwijderen.

 • Omschrijving

  De Juniperus horizontalis 'Prince of Wales' is een laagblijvende jeneverbes met een horizontale groeiwijze. De plant heeft zilver-blauw gekleurde naalden die in de winter paarsroze kunnen verkleuren. Het is een winterharde plant die goed gedijt in zanderige en goed doorlatende grond. De 'Prince of Wales' is zeer geschikt voor rotstuinen, bodembedekking en als accentplant in de tuin. Het is een langzaam groeiende plant die weinig onderhoud nodig heeft en uitstekend bestand is tegen droogte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.