Juniperus x pfitzeriana 'Gold Coast'

Juniperus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Juniperus x pfitzeriana 'Gold Coast' is een compacte, groenblijvende struik met een opvallende goudgele kleur. Deze plant heeft een langzame groei en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1 meter. De naalden zijn schubvormig en steken lichtjes uit, wat zorgt voor een prachtige textuur. 'Gold Coast' gedijt het best in goed doorlatende grond en volle zon, maar kan ook wat schaduw verdragen. Het is een veelzijdige plant die zowel als solitaire plant, in groepen of als haag kan worden gebruikt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor een mooie en volle uitstraling in de tuin, ook in de winter. Juniperus x pfitzeriana 'Gold Coast' is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn groenblijvende eigenschappen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij temperaturen lager dan -15 graden Celsius. Juniperus x pfitzeriana 'Gold Coast' kan beschadigd raken bij extreme vorst.

  Ja, de Juniperus x pfitzeriana 'Gold Coast' is een makkelijke plant in onderhoud. Hij heeft weinig water en snoei nodig en is goed bestand tegen ziektes en plagen. Het is een sterke en duurzame tuinplant.

  De Juniperus x pfitzeriana 'Gold Coast' heeft ruimte nodig om zich vrij uit te kunnen spreiden. Zorg voor voldoende afstand tussen andere planten en obstakels. Houd rekening met een maximale breedte van ongeveer 2 meter.

  De plant Juniperus x pfitzeriana 'Gold Coast' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In teveel schaduw kan de groei van de plant belemmerd worden en kan de kleur van het blad minder intens zijn. Het is daarom aanbevolen om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De Juniperus x pfitzeriana 'Gold Coast' heeft weinig water nodig en kan goed tegen droge periodes. Geef de plant ongeveer 1 keer per week water, vooral tijdens warme zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten opdroogt om wortelrot te voorkomen.

  Nee, Juniperus x pfitzeriana 'Gold Coast' trekt geen vlinders en bijen aan.

  Tuinplanten kunnen een toevoeging zijn voor biodiversiteit in de tuin, omdat ze verschillende soorten insecten en vogels kunnen aantrekken. Het is belangrijk om een diversiteit aan planten in de tuin te hebben om biodiversiteit te bevorderen. Over het algemeen dragen planten bij aan een gezonde leefomgeving voor verschillende diersoorten.

  Deze plant bloeit in het voorjaar en produceert kleine, onopvallende bloemen. De bloeiperiode duurt meestal een paar weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best in een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Aanvullende bemesting kan de plant helpen om gezond te groeien en te bloeien.

  Nee, de Juniperus x pfitzeriana 'Gold Coast' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het kan zelfs giftig zijn als het wordt ingenomen.

  Ja, veel struiken en bomen kunnen geluid dempen door het absorberen van geluidsgolven. Het dichte bladerdek en de takken kunnen helpen om geluid te absorberen en te verminderen. Juniperus x pfitzeriana 'Gold Coast' kan daarom bijdragen aan een geluidsarme omgeving in de tuin.

 • Snoei de plant in het voorjaar door de takken te knippen tot de gewenste vorm en grootte. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de plant uit indien nodig om lucht en licht door te laten. Wees voorzichtig met snoeien om de groei van de plant niet te belemmeren.

  Deze tuinplant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water bij de wortels en vermijd het besproeien van de bladeren om schimmel te voorkomen.

  Deze tuinplant gedijt het best in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Voeg eventueel wat zand toe voor extra drainage.

  De plant groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot goede bodemkwaliteit. Zorg ervoor dat de grond voldoende vochtig is, maar niet te drassig. Het is belangrijk om regelmatig de bodem te controleren en indien nodig bij te mesten.

  Zorg ervoor dat de plant op een zonnige standplaats staat. Juni is geschikt voor goed doorlatende grond. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  Het is belangrijk om Juniperus x pfitzeriana 'Gold Coast' in de winter te beschermen tegen strenge vorst door mulch rond de wortels aan te brengen. Daarnaast is het handig om de plant te beschermen tegen sterke wind door een scherm te plaatsen. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens droge winterperioden.

  Welk type onderhoud heeft de Juniperus x pfitzeriana 'Gold Coast' nodig als tuinplant?

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar organische meststoffen te gebruiken om de groei te bevorderen. Het is raadzaam om speciale meststoffen voor coniferen te gebruiken, aangezien deze planten specifieke voedingsbehoeften hebben. Bemest de planten volgens de aanwijzingen op de verpakking om een gezonde groei te bevorderen.

  Mulchen met organisch materiaal zoals boomschors of compost helpt vocht vast te houden en onderdrukt onkruidgroei. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om rotting te voorkomen. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  Tuinplanten zoals Juniperus x pfitzeriana 'Gold Coast' prefereren een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,5. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad van de bodem te behouden om een gezonde groei en bloei van de plant te bevorderen. Beperk het gebruik van kalkhoudende meststoffen om de zuurgraad van de bodem niet te verhogen.

  Om ongedierte te voorkomen is het belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren en eventuele plagen snel te verwijderen. Daarnaast kan het helpen om de plant goed te bemesten en te zorgen voor optimale groeiomstandigheden. Natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes, kunnen ook ingezet worden voor de bestrijding van ongedierte.

 • Omschrijving

  De Juniperus x pfitzeriana 'Gold Coast' is een compacte, groenblijvende struik met een opvallende goudgele kleur. Deze plant heeft een langzame groei en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1 meter. De naalden zijn schubvormig en steken lichtjes uit, wat zorgt voor een prachtige textuur. 'Gold Coast' gedijt het best in goed doorlatende grond en volle zon, maar kan ook wat schaduw verdragen. Het is een veelzijdige plant die zowel als solitaire plant, in groepen of als haag kan worden gebruikt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.