Juniperus x pfitzeriana 'Old Gold'

Juniperus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Juniperus x pfitzeriana 'Old Gold' is een compacte en langzaam groeiende conifeer met heldergele naalden die in de herfst een oranje tint krijgen. Deze plant heeft een opvallende goudgele kleur die zorgt voor een kleurrijk accent in de tuin. De 'Old Gold' is wintergroen en behoudt zijn kleur het hele jaar door. Het is een makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in zonlicht en goed doorlatende grond. De compacte groei maakt de 'Old Gold' geschikt voor zowel borders als rotstuinen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Juniperus x pfitzeriana 'Old Gold' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor een mooie en volle uitstraling in de tuin, vooral in de wintermaanden. Juniperus x pfitzeriana 'Old Gold' is daarom een populaire keuze voor tuinbezitters die het hele jaar door groen willen hebben.

  De plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Juniperus x pfitzeriana 'Old Gold' is daarom geschikt voor de meeste tuinen in Nederland.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke, winterharde tuinplant die goed gedijt in de meeste bodemsoorten en standplaatsen. Regelmatig snoeien bevordert de gezonde groei en vorm van de plant.

  De Juniperus x pfitzeriana 'Old Gold' heeft ongeveer 1,5 tot 2 meter ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan goed gedijen in zowel volle zon als halfschaduw. Zorg voor voldoende luchtcirculatie rondom de plant om schimmelinfecties te voorkomen.

  "Juniperus x pfitzeriana 'Old Gold' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Het kan minder goed groeien in de volledige schaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende zonlicht te geven voor een gezonde groei."

  Juniperus x pfitzeriana 'Old Gold' heeft 1 tot 2 keer per week water nodig tijdens droge perioden. Zorg ervoor dat de grond goed kan opdrogen tussen de gietbeurten om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op vochtigheid en de waterbehoefte aan te passen afhankelijk van de omstandigheden.

  "Juniperus x pfitzeriana 'Old Gold' trekt geen vlinders en bijen aan."

  Juniperus x pfitzeriana 'Old Gold' draagt bij aan biodiversiteit door het bieden van schuilplaatsen en voedsel voor vogels en kleine insecten. Het zorgt voor variatie in de vegetatie en ondersteunt het ecosysteem in de tuin. Het helpt om een gezonde en evenwichtige omgeving te creëren voor verschillende soorten planten en dieren.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden april en mei. De bloei duurt meestal ongeveer 2-3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water tijdens droge periodes.

  Nee, de Juniperus x pfitzeriana 'Old Gold' is niet eetbaar. Het is een sierplant voor in de tuin en wordt niet gebruikt als voedsel. Het consumeren van de plant kan gezondheidsrisico's met zich meebrengen.

  Ja, Juniperus x pfitzeriana 'Old Gold' heeft een dicht bladerdek dat geluid kan absorberen en kan helpen bij het dempen van geluid in de tuin.

 • Om de vorm te behouden en de plant gezond te houden, is het belangrijk om jaarlijks de Juniperus x pfitzeriana 'Old Gold' te snoeien. Verwijder dode takken en snoei lichtjes om de plant compact te houden. Doe dit bij voorkeur in het voorjaar of na de bloei in de zomer.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Overbewatering kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de plant af en toe te bemesten voor een optimale groei.

  Juniperus x pfitzeriana 'Old Gold' gedijt het beste in goed doorlatende en voedselrijke grond. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Deze plant heeft een voorkeur voor neutrale tot zure bodems.

  De Juniperus x pfitzeriana 'Old Gold' gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant beschermd wordt tegen harde wind. Deze tuinplant kan goed worden toegepast in borders, rotstuinen of als solitaire struik.

  Het is belangrijk om Tuinplanten in de winter te beschermen tegen vorst, vooral als ze nog jong zijn. Dit kan worden gedaan door mulch rond de plant aan te brengen en de wortels te beschermen met een dikke laag bladeren of stro. Ook kan een doek of speciale winterhoes worden gebruikt om de plant te beschermen tegen koude wind en sneeuw.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en moet niet vaak gesnoeid worden. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Het is ook aan te raden om afgevallen bladeren en takjes regelmatig te verwijderen.

  Het wordt aanbevolen om de tuinplant eens per jaar te bemesten in het voorjaar met een speciale meststof voor groenblijvende planten. Gebruik een meststof met een evenwichtige NPK-verhouding om de groei en kleur van de plant te bevorderen. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering en toepassingsfrequentie.

  Het is aan te raden om de bodem rondom deze plant te bedekken met een laag mulch. Dit zal helpen bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid. Kies voor organische mulch zoals boomschors of compost.

  De Juniperus x pfitzeriana 'Old Gold' gedijt het best in een bodem met een neutrale tot licht zure zuurgraad. Een ph-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze tuinplant. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig bij te stellen.

  Om ongedierte te voorkomen bij deze tuinplant is het aan te raden om regelmatig de bladeren en takken te inspecteren op tekenen van insecten. Indien er ongedierte wordt gevonden, kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of insecticidale zeep worden gebruikt. Het is ook belangrijk om de plant voldoende luchtig te laten groeien en niet te veel water te geven om schimmels te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Juniperus x pfitzeriana 'Old Gold' is een compacte en langzaam groeiende conifeer met heldergele naalden die in de herfst een oranje tint krijgen. Deze plant heeft een opvallende goudgele kleur die zorgt voor een kleurrijk accent in de tuin. De 'Old Gold' is wintergroen en behoudt zijn kleur het hele jaar door. Het is een makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in zonlicht en goed doorlatende grond. De compacte groei maakt de 'Old Gold' geschikt voor zowel borders als rotstuinen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.