Juniperus x pfitzeriana 'Pfitzeriana Compacta'

Juniperus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Juniperus x pfitzeriana 'Pfitzeriana Compacta' is een compacte groenblijvende struik met een bolvormige groeiwijze. Hij heeft stekelige bladeren en groeit langzaam, waardoor hij ideaal is voor kleine tuinen of als bodembedekker. De plant staat graag in de volle zon en gedijt goed in goed doorlatende grond. In de herfst verkleuren de bladeren naar een warme bronzen tint, wat zorgt voor een mooi contrast in de tuin. Deze Juniperussoort is relatief onderhoudsarm en kan goed tegen drogere omstandigheden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Juniperus x pfitzeriana 'Pfitzeriana Compacta' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit maakt hem een goede keuze voor winterkleur in de tuin.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze plant kan goed overleven in ons klimaat en is dus geschikt voor de tuin.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig water nodig en kan goed tegen verschillende weersomstandigheden. Regelmatig snoeien helpt de vorm en groei van de plant te behouden.

  De "Juniperus x pfitzeriana 'Pfitzeriana Compacta'" heeft ruimte nodig om uit te groeien tot een compacte struik. Zorg voor voldoende ruimte tussen andere planten en objecten om de groei niet te belemmeren. Een oppervlakte van ongeveer 1 tot 2 vierkante meter is ideaal voor deze plant.

  Juniperus x pfitzeriana 'Pfitzeriana Compacta' groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en kan hij zijn compacte vorm verliezen. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor goede groeiresultaten.

  Deze plant heeft niet veel water nodig en kan goed tegen droge omstandigheden. Geef de plant 1 keer per week water, vooral tijdens warme zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door goed kan opdrogen.

  De Juniperus x pfitzeriana 'Pfitzeriana Compacta' plant is niet bekend om vlinders en bijen aan te trekken. Het is meer een decoratieve struik voor in de tuin. Het trekt voornamelijk aandacht door zijn compacte groei en blauwgroene naalden.

  Juniperus x pfitzeriana 'Pfitzeriana Compacta' draagt bij aan de biodiversiteit door het bieden van schuilplaatsen en voedsel voor vogels en kleine zoogdieren. De plant trekt ook bestuivende insecten aan, wat kan bijdragen aan het behoud van de lokale biodiversiteit. Het is daarom een waardevolle toevoeging aan een tuin of groene omgeving.

  Deze plant bloeit niet, maar produceert mannelijke en vrouwelijke kegels in de lente die vervolgens uitgroeien tot bessen in de herfst. De bloeiende periode vindt dus plaats in de lente.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft veel zonlicht nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende vochtigheid in de grond bij blootstelling aan de volle zon.

  Nee, de plant Juniperus x pfitzeriana 'Pfitzeriana Compacta' is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om delen van deze plant te consumeren. Het is voornamelijk gekweekt als decoratieve tuinplant.

  Juniperus x pfitzeriana 'Pfitzeriana Compacta' heeft geen speciale geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve en winterharde tuinplant.

 • Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om een compacte vorm te behouden en de groei te bevorderen. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of najaar, maar vermijd snoeien tijdens vorstperiodes of extreme hitte. Verwijder dode of beschadigde takken en knip eventueel de toppen bij om de dichtheid van de plant te bevorderen.

  Deze plant houdt van goed doorlatende grond en heeft matig water nodig. Geef in droge periodes regelmatig water, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om te gedijen. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor tuinplanten om de groei en gezondheid van de plant te bevorderen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  De Pfitzeriaanse Jeneverbes gedijt het beste in goed doorlatende grond van gemiddelde kwaliteit. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen bij het verbeteren van de bodemkwaliteit.

  De Juniperus x pfitzeriana 'Pfitzeriana Compacta' gedijt het best op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Het is belangrijk om de plant beschutting te bieden tegen harde wind. Plaats de plant op een plek waar voldoende ruimte is om te groeien en zich te verspreiden.

  Het is belangrijk om in de winterperiode de plant te beschermen tegen vorst, vooral als de plant jong is. Dit kan bijvoorbeeld door een dikke laag mulch rond de plant aan te brengen en anti-worteldoek te gebruiken. Zorg er ook voor dat de plant goed water krijgt voordat de vorstperiode begint.

  Deze plant vereist weinig onderhoud en kan goed tegen droge grond. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de compacte vorm te behouden. Geef de plant in droge periodes voldoende water.

  De Juniperus x pfitzeriana 'Pfitzeriana Compacta' heeft een gemiddelde behoefte aan bemesting. Het is aan te raden om in het voorjaar een universele meststof toe te voegen. Let op dat de meststof geen te hoog stikstofgehalte heeft om verbranding te voorkomen.

  Mulchen is gunstig voor deze plant, omdat het de grond vochtig houdt en onkruidgroei onder controle houdt. Gebruik organisch mulchmateriaal zoals boomschors of compost en breng een laag van ongeveer 5-10 cm aan rond de basis van de plant, vermijd direct contact met de stam. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks in het voorjaar.

  De Tuinplanten heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld kalk of zwavel.

  Voor deze plant is het belangrijk om regelmatig te controleren op spint en bladluis, aangezien deze insecten zich vaak op coniferen nestelen. Bij een beginnende plaag kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet voor bestrijding. Eventueel kan ook een insecticide gebruikt worden, maar dit dient zorgvuldig en volgens de instructies te gebeuren.

 • Omschrijving

  De Juniperus x pfitzeriana 'Pfitzeriana Compacta' is een compacte groenblijvende struik met een bolvormige groeiwijze. Hij heeft stekelige bladeren en groeit langzaam, waardoor hij ideaal is voor kleine tuinen of als bodembedekker. De plant staat graag in de volle zon en gedijt goed in goed doorlatende grond. In de herfst verkleuren de bladeren naar een warme bronzen tint, wat zorgt voor een mooi contrast in de tuin. Deze Juniperussoort is relatief onderhoudsarm en kan goed tegen drogere omstandigheden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.