Juniperus x pfitzeriana 'Pfitzeriana Glauca'

Juniperus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Juniperus x pfitzeriana 'Pfitzeriana Glauca' is een groenblijvende struik met een compacte en bossige vorm. De bladeren zijn schubachtig en grijsblauw van kleur, wat zorgt voor een opvallende uitstraling in de tuin. Deze plant kan goed tegen droge en zanderige grond en gedijt goed in de volle zon. De 'Pfitzeriana Glauca' groeit langzaam en kan uiteindelijk een hoogte van 1 tot 2 meter bereiken. Het is een mooie toevoeging aan rotstuinen, als bodembedekker of als solitaire struik in de border.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Juniperus x pfitzeriana 'Pfitzeriana Glauca' is groenblijvend. Hierdoor behoudt de plant zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit maakt het een mooie toevoeging aan uw tuin, zelfs in de wintermaanden.

  De plant is zeer winterhard en kan temperaturen verdragen tot -20 graden Celsius. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed bestand is tegen koude weersomstandigheden.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is tolerant ten opzichte van verschillende bodemsoorten en kan goed tegen droge omstandigheden. Regelmatig snoeien is wel aan te raden om de vorm te behouden.

  Juniperus x pfitzeriana 'Pfitzeriana Glauca' heeft ongeveer 1,5 tot 3 meter ruimte nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat hij zich goed kan ontwikkelen en niet overwoekerd raakt door andere planten in de tuin. Houd bij het planten rekening met de volwassen grootte en spreidingswijze van deze soort.

  De Juniperus x pfitzeriana 'Pfitzeriana Glauca' groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en kunnen de naalden verkleuren. Het is daarom aanbevolen om de plant in de zon te plaatsen voor optimale groei.

  Juniperus x pfitzeriana 'Pfitzeriana Glauca' heeft gemiddeld maar één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door goed te laten opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Nee, deze plant is niet vlinder- en bijenlokkend. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk gebruikt wordt vanwege zijn blauwgroene kleur en vorm. Het trekt echter geen vlinders of bijen aan vanwege de eigenschappen van deze plant.

  Juniperus x pfitzeriana 'Pfitzeriana Glauca' trekt vogels aan die graag nestelen in de dichte takkenstructuur. De plant biedt schuilplaatsen en voedsel voor insecten en kleine dieren, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het helpt om een gezonde en evenwichtige omgeving te creëren voor verscheidene soorten flora en fauna.

  Deze plant bloeit in de maanden april en mei en de bloei duurt ongeveer 2-3 weken. De bloemen zijn klein en onopvallend.

  Ja, de 'Pfitzeriana Glauca' kan goed tegen de volle zon en heeft graag een zonnige standplaats. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonlicht. Zorg wel voor voldoende vochtigheid bij warm weer.

  Nee, Juniperus x pfitzeriana 'Pfitzeriana Glauca' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het kan zelfs giftig zijn bij inname.

  Ja, als tuinplant heeft deze plant de mogelijkheid om geluid te dempen dankzij de dichtheid van zijn bladeren en takken. Het kan helpen om geluidsoverlast in de tuin te verminderen.

 • Juniperus x pfitzeriana 'Pfitzeriana Glauca' kan het beste in het late voorjaar of vroege zomer worden gesnoeid. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant naar wens in vorm. De snoei bevordert de gezondheid en vorm van de plant.

  De 'Pfitzeriana Glauca' heeft matig water nodig en moet worden bewaterd wanneer de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de grond goed kan afwateren om wortelrot te voorkomen. In de winterperiode kan de plant minder water nodig hebben.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH. Zorg ervoor dat de pot groot genoeg is voor de wortels om zich goed te ontwikkelen. Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Het is raadzaam om de grond te verbeteren met compost of mest voor optimale groei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook wat schaduw verdragen. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Bescherm de plant tegen harde wind om uitdroging te voorkomen.

  In de winter kan het nuttig zijn om de plant te beschermen tegen vorst door een mulchlaag van bladeren of stro aan te brengen. Ook is het aan te raden om de plant te beschermen tegen harde wind, bijvoorbeeld door een windscherm te plaatsen. Zorg ervoor dat de plant goed waterdoorlatende grond heeft om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de meeste bodemsoorten. Snoeien kan in het voorjaar worden gedaan om de vorm te behouden. Zorg voor voldoende water en zonlicht voor optimale groei.

  Deze plant profiteert van bemesting in het voorjaar met een algemene meststof voor tuinplanten. Gebruik een meststof met een hoger stikstofgehalte voor een gezonde groei. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

  Het is aan te raden om bij Juniperus x pfitzeriana 'Pfitzeriana Glauca' een laag mulch aan te brengen rond de basis van de plant. Mulch helpt vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grondtemperatuur te reguleren. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost voor het beste resultaat.

  De Juniperus x pfitzeriana 'Pfitzeriana Glauca' gedijt het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH waarde. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Voeg eventueel wat organische materiaal toe om de zuurgraad van de bodem te optimaliseren.

  Als het gaat om ongediertebestrijding bij deze tuinplant, kan het helpen om regelmatig de plant te inspecteren op tekenen van plagen zoals spint of bladluizen. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kunnen nuttig zijn in het bestrijden van deze plagen. Als de plaag te groot wordt, kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden overwogen.

 • Omschrijving

  De Juniperus x pfitzeriana 'Pfitzeriana Glauca' is een groenblijvende struik met een compacte en bossige vorm. De bladeren zijn schubachtig en grijsblauw van kleur, wat zorgt voor een opvallende uitstraling in de tuin. Deze plant kan goed tegen droge en zanderige grond en gedijt goed in de volle zon. De 'Pfitzeriana Glauca' groeit langzaam en kan uiteindelijk een hoogte van 1 tot 2 meter bereiken. Het is een mooie toevoeging aan rotstuinen, als bodembedekker of als solitaire struik in de border.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.