Juniperus procumbens 'Nana'

Juniperus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Juniperus procumbens 'Nana' is een laagblijvende, groenblijvende struik met een kruipende groeiwijze. De naaldachtige bladeren zijn heldergroen van kleur en hebben een fijne textuur. Deze plant heeft een compacte vorm en kan goed gebruikt worden als bodembedekker of in rotstuinen. Juniperus procumbens 'Nana' produceert kleine blauwe bessen die decoratief zijn en aantrekkelijk zijn voor vogels. Het is een winterharde plant die goed gedijt in zonlicht en goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Juniperus procumbens 'Nana' is groenblijvend. Dit betekent dat de plant zijn naalden of bladeren het hele jaar door behoudt, ongeacht het seizoen. Dit zorgt voor een mooie structuur en kleur in de tuin, zelfs tijdens de wintermaanden.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij extreme vorst. Juniperus procumbens 'Nana' is een groenblijvende tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen.

  Juniperus procumbens 'Nana' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft weinig water en snoei nodig. Het gedijt goed in volle zon tot lichte schaduw.

  Juniperus procumbens 'Nana' heeft voldoende ruimte nodig om horizontaal te groeien en zich volledig te kunnen ontwikkelen. Het is aan te raden om de plant minstens 1,5 meter ruimte te geven in de breedte en diepte. Zo kan de plant zich goed verspreiden en zijn volle potentieel bereiken.

  Juniperus procumbens 'Nana' groeit het best in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in halfschaduw. In de schaduw zal de groei van de plant echter langzamer zijn en kan de kleur van de naalden minder intens zijn. Het is dus aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor een optimale groei.

  De Juniperus procumbens 'Nana' heeft gemiddeld 1 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  Ja, Juniperus procumbens 'Nana' is niet vlinder- en bijenlokkend. Deze plant trekt voornamelijk vogels aan vanwege de bessen die ze produceert.

  Juniperus procumbens 'Nana' draagt bij aan biodiversiteit, omdat het een schuilplaats biedt voor kleine dieren en insecten. Daarnaast kan het helpen om de bodemerosie te verminderen en de lokale flora en fauna te ondersteunen. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om de biodiversiteit te bevorderen.

  Juniperus procumbens 'Nana' bloeit in de maanden april en mei. De bloei duurt ongeveer 2 tot 4 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is aan te raden om de plant in de volle zon te zetten voor een optimale groei en bloei. Let wel op dat de plant voldoende water krijgt bij warm weer.

  Nee, Juniperus procumbens 'Nana' is niet eetbaar. Hoewel het een decoratieve plant is, is het niet geschikt voor consumptie. Veel delen van de plant zijn giftig bij inname.

  Ja, Juniperus procumbens 'Nana' heeft de mogelijkheid om geluid te dempen vanwege de dichte groei van de naaldachtige bladeren. Het kan helpen om geluid te absorberen en de omgeving stiller te maken. Het kan een goede keuze zijn als u op zoek bent naar een geluidsdempende plant voor in de tuin.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste worden uitgevoerd in het vroege voorjaar. Verwijder dode, beschadigde of ongewenste takken om de vorm en gezondheid van de plant te bevorderen. Zorg ervoor dat de snoeischaar scherp is om een ​​schone snede te maken en de plant niet te beschadigen.

  De Juniperus procumbens 'Nana' heeft matig water nodig en kan goed tegen droogte. Geef de plant pas water wanneer de grond bijna helemaal droog is. Zorg ervoor dat de wortels niet te lang nat blijven, dit kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Kies bij voorkeur voor potgrond speciaal voor tuinplanten.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend zijn en liefst lichtzuur tot neutraal. Een bodem met een goede drainage en vruchtbaarheid zal de groei en ontwikkeling van de plant bevorderen. Het is aan te raden om de pH-waarde van de grond te controleren en waar nodig bij te stellen.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te groeien. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen harde wind en vorst.

  Het is belangrijk om Tuinplanten in de winter te beschermen tegen koude temperaturen door ze te bedekken met bladeren of mulch. Hierdoor kunnen de planten de winter beter overleven en in het voorjaar gezond teruggroeien. Daarnaast is het aan te raden om vorstgevoelige planten dichter bij een muur te planten om ze te beschermen tegen koude wind.

  Deze plant is eenvoudig te onderhouden en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de vorm en grootte te behouden. Zorg ervoor dat de plant voldoende water en zonlicht krijgt voor een optimale groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben weinig bemesting nodig. Een organische meststof in het voorjaar is voldoende om de plant gezond te houden. Overbemesting kan leiden tot een te snelle groei en zwak hout.

  Het is aan te raden om een mulchlaag aan te brengen rondom de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organische mulch zoals boomschors of compost en breng deze met een dikte van 5-10 cm aan. Zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stam van de plant wordt aangebracht om schimmelvorming te voorkomen.

  De Juniperus procumbens 'Nana' gedijt het beste in een zure tot neutrale bodem. De zuurgraad van de bodem moet idealiter tussen de 5,0 en 7,0 pH liggen. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant kunt u proberen om regelmatig de bladeren en takken te inspecteren op tekenen van plagen. Daarnaast kunt u ook natuurlijke vijanden van het ongedierte aantrekken, zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Als de plaag te groot wordt, kunt u ook overwegen om een biologisch bestrijdingsmiddel te gebruiken.

 • Omschrijving

  Juniperus procumbens 'Nana' is een laagblijvende, groenblijvende struik met een kruipende groeiwijze. De naaldachtige bladeren zijn heldergroen van kleur en hebben een fijne textuur. Deze plant heeft een compacte vorm en kan goed gebruikt worden als bodembedekker of in rotstuinen. Juniperus procumbens 'Nana' produceert kleine blauwe bessen die decoratief zijn en aantrekkelijk zijn voor vogels. Het is een winterharde plant die goed gedijt in zonlicht en goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.