Juniperus squamata 'Blue Star'

Juniperus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Juniperus squamata 'Blue Star' is een langzaam groeiende dwergconifeer met een bolvormige groeiwijze. De naalden hebben een blauwgrijze kleur wat zorgt voor een opvallend uiterlijk in de tuin. Deze plant wordt vaak gebruikt als bodembedekker of in rotstuinen vanwege zijn compacte formaat. Juniperus squamata 'Blue Star' gedijt goed op een zonnige plek en is goed winterhard. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig snoei nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Juniperus squamata 'Blue Star' is een groenblijvende tuinplant. Dit betekent dat de plant het hele jaar door zijn bladeren behoudt, zelfs in de winter. Juniperus squamata 'Blue Star' is dus een mooie toevoeging aan de tuin, omdat hij het hele jaar door kleur en structuur biedt.

  De 'Juniperus squamata 'Blue Star' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze plant kan dus goed overleven in koudere temperaturen en is geschikt voor in de tuin.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig water en snoei nodig en gedijt goed in de meeste bodemsoorten. Zorg voor voldoende zonlicht voor optimale groei.

  De Juniperus squamata 'Blue Star' heeft veel ruimte nodig om goed te groeien, zorg voor voldoende ruimte rondom de plant zodat deze zich volledig kan ontwikkelen. Deze tuinplant kan het beste worden geplant op een plek waar hij voldoende ruimte heeft om uit te kunnen groeien.

  De Juniperus squamata 'Blue Star' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in lichte schaduw. De plant zal wel minder compact groeien en mogelijk minder blauw van kleur zijn in de schaduw. Het is belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren en voldoende water te geven om de groei te stimuleren.

  De Juniperus squamata 'Blue Star' heeft weinig water nodig en dient alleen bewaterd te worden wanneer de grond droog aanvoelt. Over het algemeen heeft deze plant één keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond niet te drassig wordt.

  Nee, Juniperus squamata 'Blue Star' trekt geen vlinders en bijen aan. Deze plant is voornamelijk decoratief en trekt geen bestuivers aan. Juniperus squamata 'Blue Star' wordt voornamelijk gekweekt vanwege zijn blauwgroene naalden en compacte groeiwijze.

  Junipers zijn over het algemeen niet heel specifiek goed voor biodiversiteit aangezien ze vaak een dichte groeiwijze hebben. Ze kunnen echter wel beschutting bieden aan kleine dieren zoals vogels. Het toevoegen van andere planten met bloemen en nectar kan helpen de biodiversiteit te bevorderen in de tuin.

  Deze plant bloeit niet en produceert ook geen bloemen.

  Ja, de Juniperus squamata 'Blue Star' kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt op een zonnige plek in de tuin. Zorg wel voor voldoende vocht in droge periodes.

  Nee, het is niet aan te raden om deze plant te eten, omdat het giftige stoffen kan bevatten die schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is beter om deze plant alleen voor decoratieve doeleinden in de tuin te houden.

  Ja, deze plant heeft naaldachtige bladeren die geluid kunnen absorberen. Het kan helpen om geluid te dempen, maar het is niet de meest effectieve plant voor geluidsdemping. Andere planten zoals bamboe of rhododendron kunnen betere geluidsdempende eigenschappen hebben.

 • Om Juniperus squamata 'Blue Star' te snoeien, kun je de takken tot vlak boven een zijtak terugsnoeien. Doe dit in het voorjaar of in de zomer om de vorm van de plant te behouden. Verwijder dode takken en dun de struik regelmatig uit voor een gezonde groei.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, want dit kan leiden tot wortelrot. Geef water aan de basis van de plant en vermijd natte bladeren.

  Voor Tuinplanten zoals deze is het belangrijk om goed doorlatende potgrond te gebruiken. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Een lichtzure potgrond met toegevoegde compost is ideaal voor een gezonde groei.

  Juniperus squamata 'Blue Star' gedijt het best in goed doorlatende, voedzame grond. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Voeg eventueel compost toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste in een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en voorkom te natte grond om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen harde wind om uitdroging te voorkomen.

  Om juniperus squamata 'Blue Star' te beschermen in de winter, is het belangrijk om mulch rond de basis van de plant aan te brengen om de wortels te isoleren. Eventuele vorstgevoelige delen van de plant kunnen worden bedekt met jute of doek, maar vermijd plastic aangezien dit de plant kan verstikken. Water de plant goed voordat de vorstperiode begint om uitdroging te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en is zeer winterhard. Snoei indien nodig in het voorjaar om de vorm te behouden. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Tuinplanten hebben over het algemeen niet veel bemesting nodig, maar kunnen in het voorjaar worden bemest met een algemene meststof voor heesters. Gebruik geen te stikstofrijke meststof en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken.

  Mulch zorgt voor het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid rondom deze plant. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost. Zorg ervoor dat de mulch laag niet te dik is om verstikking van de wortels te voorkomen.

  Deze plant heeft zure tot neutrale bodem nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk dat de bodem een pH-waarde van ongeveer 6 tot 7 heeft. Zure grond kan worden bereikt door toevoeging van organische materialen zoals turf of bladaarde.

  Voor tuinplanten zoals Juniperus squamata 'Blue Star' kunnen insecten zoals bladluizen en spint een probleem vormen. Besproei de plant regelmatig met een milde zeepoplossing om ongedierte te bestrijden. Controleer de plant regelmatig op tekenen van insecten en neem indien nodig maatregelen.

 • Omschrijving

  Juniperus squamata 'Blue Star' is een langzaam groeiende dwergconifeer met een bolvormige groeiwijze. De naalden hebben een blauwgrijze kleur wat zorgt voor een opvallend uiterlijk in de tuin. Deze plant wordt vaak gebruikt als bodembedekker of in rotstuinen vanwege zijn compacte formaat. Juniperus squamata 'Blue Star' gedijt goed op een zonnige plek en is goed winterhard. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig snoei nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.