Juniperus scopulorum 'Blue Arrow'

Juniperus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Juniperus scopulorum 'Blue Arrow' er en slank og iøjnefaldende nåletræ med en smal, søjleformet vækst. Planten har blågrønne nåle, der giver farve til haven året rundt. 'Blue Arrow' tåler tør jord godt og kræver lidt vedligeholdelse. Det er et smukt supplement til en formel have, som en solitær plante eller plantet i en gruppe. Dette nåletræ kan blive op til 4 meter højt og er en ægte blikfang i haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn, hvilket betyder, at den bevarer sine blade året rundt. Juniperus scopulorum 'Blue Arrow' tilhører kategorien af ​​nåletræer. Disse planter er ideelle til at tilføje struktur til haven og giver et grønt accent året rundt.

  Denne plante er hårdfør ned til omkring -25 grader Celsius. Den kan godt tåle kolde temperaturer og er velegnet til de hollandske vintre. Det er vigtigt at beskytte den godt under hård frost.

  Juniperus scopulorum 'Blue Arrow' er generelt let at vedligeholde. Den kræver lidt vand og kan trives i tør jord. Beskæring er sjældent nødvendigt.

  Juniperus scopulorum 'Blue Arrow' har brug for plads til at vokse, det anbefales at holde mindst 60 centimeter mellem planterne. Denne konifer vokser opad og kan blive op til 5 meter høj, så sørg for tilstrækkelig vertikal plads. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt lys og luftcirkulation for optimal vækst.

  Juniperus scopulorum 'Blue Arrow' trives bedst i fuld sol til halvskygge. I skyggen kan plantens vækst muligvis bremse, og farven på nålene kan blive mindre intens. Det anbefales derfor at plante planten på et solrigt sted for optimal vækst og farve.

  Juniperus scopulorum 'Blue Arrow' bør vandes cirka 1 gang om ugen. Det er vigtigt at lade jorden tørre godt ud mellem vandingerne. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd, da dette kan forårsage rodrik.

  Juniperus scopulorum 'Blue Arrow' tiltrækker ikke sommerfugle og bier.

  Juniperus scopulorum 'Blue Arrow' tiltrækker insekter og fugle, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Det tilbyder også skjulesteder og redepladser for dyr. Det er derfor et godt valg for at øge biodiversiteten i haven.

  Denne plante blomstrer om foråret, normalt i april og maj måneder. Blomstringen varer cirka 2 til 3 uger. Juniperus scopulorum 'Blue Arrow' er en stedsegrøn konifer med en smal oprejst form.

  Ja, Juniperus scopulorum 'Blue Arrow' trives godt i fuld sol. Da det er en haveplante, er det vigtigt at plante den på et solrigt sted. En solrig placering vil fremme væksten og farven på planten.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. Det anbefales ikke at spise planter fra kategorien Haveplanter. At indtage denne plante kan være skadeligt for helbredet.

  Ja, Juniperus scopulorum 'Blue Arrow' har evnen til at dæmpe lyd. Dette skyldes den tætte vækst og de nåleformede blade, der absorberer lydbølger. Derved kan planten bidrage til at reducere støjgener i haven.

 • For at opretholde formen og størrelsen af Juniperus scopulorum 'Blue Arrow' anbefales det at beskære årligt efter blomstringen eller om foråret. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær grene tilbage til en sund knop eller gren. Sørg for ikke at beskære for dybt for at undgå bare pletter.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er veldrænet for at forhindre rådne rødder. Vand planten ved basen og ikke på bladene for at undgå skimmeldannelse.

  Denne plante trives bedst i veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for fugtig for at undgå rodrot. Vælg en pottemuld specielt til haveplanter for optimal vækst.

  Juniperus scopulorum 'Blue Arrow' trives bedst i veldrænet jord, såsom sand eller ler, med en neutral pH-værdi. Sørg for, at jorden ikke er for våd, da planten ellers kan få problemer med rod råd. Tilføj eventuelt kompost eller organisk gødning for at forbedre jordkvaliteten.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering. Sørg for god dræning i jorden og undgå for våde forhold. Beskyt planten mod kraftig vind.

  Haveplanter som disse har generelt ikke brug for vinterbeskyttelse. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand, inden jorden fryser, og lægge muld omkring rødderne. I strenge vintre kan beskyttelse med en jutesæk eller plantehylster være nyttig.

  Sørg for, at jorden er godt drænet og ikke for fugtig, især om vinteren. Giv planten regelmæssigt vand i tørre perioder og beskær om nødvendigt let grenene for at bevare den ønskede form. Fjern døde eller beskadigede grene for at fremme plantens sundhed.

  Haveplanter som denne har generelt brug for lidt gødning. Brug en langsomt virkende gødning specielt til nåletræer om foråret for en sund vækst. For meget gødning kan føre til forbrænding af rødderne, så vær forsigtig med at gøde.

  Dæk planten med muld for at holde på fugtigheden og undertrykke ukrudt. Brug organisk materiale som barkflis eller kompost. Påfør et lag på 5-10 cm og undgå at dække plantens stamme.

  Juniperus scopulorum 'Blue Arrow' trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH-værdi. Det er vigtigt at sikre, at jorden er veldrænet. Det anbefales at teste regelmæssigt og justere pH-værdien efter behov.

  Til bekæmpelse af skadedyr på havplanter som Juniperus scopulorum 'Blue Arrow' kan der anvendes naturlige fjender som mariehøns eller snyltehvepse. At inspicere regelmæssigt for tegn på skadedyr og fjerne dem manuelt kan også hjælpe med at holde skadedyr under kontrol. I alvorlige tilfælde kan der anvendes et biologisk bekæmpelsesmiddel.

 • Beskrivelse

  Juniperus scopulorum 'Blue Arrow' er en slank og iøjnefaldende nåletræ med en smal, søjleformet vækst. Planten har blågrønne nåle, der giver farve til haven året rundt. 'Blue Arrow' tåler tør jord godt og kræver lidt vedligeholdelse. Det er et smukt supplement til en formel have, som en solitær plante eller plantet i en gruppe. Dette nåletræ kan blive op til 4 meter højt og er en ægte blikfang i haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.