Juniperus scopulorum 'Skyrocket'

Juniperus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Juniperus scopulorum 'Skyrocket' er en markant nåletræ med en smal, søjleformet vækst, der ligner en raket. De blågrønne nåle beholder deres farve året rundt og danner en tæt, kompakt masse på planten. Det er en langsomt voksende plante, der til sidst kan nå en højde på cirka 3 til 4 meter. Juniperus scopulorum 'Skyrocket' er meget velegnet til brug som accentplante i haven eller som hæk langs stier. Planten trives bedst i veldrænet jord og solrige steder.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er stedsegrøn og beholder sine blade hele året. Dette giver en smuk og fyldig udseende i haven, selv om vintermånederne. Juniperus scopulorum 'Skyrocket' tilhører de stedsegrønne haveplanter.

  Juniperus scopulorum 'Skyrocket' er winterhard til omkring -20°C. Det er en robust haveplante, der er godt modstandsdygtig over for kolde temperaturer. Det er vigtigt at beskytte planten godt under streng frost.

  Ja, denne plante er generelt meget let at vedligeholde og kræver lidt pleje. Det er vigtigt at give planten nok vand, især i tørre perioder. Beskær om nødvendigt om foråret for at bevare formen.

  Juniperus scopulorum 'Skyrocket' har brug for cirka 1,5 til 2 meter plads for at vokse godt. Denne plante trives bedst på et solrigt sted i veldrænet jord. Sørg for, at der er tilstrækkeligt med plads mellem andre planter for at lade luften cirkulere.

  Nej, Juniperus scopulorum 'Skyrocket' trives bedst i fuld sol. Det kræver mindst 6 timers sollys om dagen for at trives godt. I skyggen vil plantens vækst blive hæmmet.

  Juniperus scopulorum 'Skyrocket' har brug for vanding cirka 1 til 2 gange om ugen. Det er vigtigt at kontrollere jorden regelmæssigt for fugtighed, før du giver vand. Sørg for, at planten ikke står for længe tør, men undgå også at rødderne bliver for våde.

  Juniperus scopulorum 'Skyrocket' er en nåletræ og producerer ikke blomster eller nektar. Derfor tiltrækker planten ikke sommerfugle eller bier.

  Ja, Juniperus scopulorum 'Skyrocket' tiltrækker fugle med sine bær og giver ly til små dyr. Derudover hjælper planten med at fremme biodiversiteten i haven ved at tiltrække forskellige insekter.

  Juniperus scopulorum 'Skyrocket' blomstrer ikke. Det er en konifer, der primært er kendt for sin iøjnefaldende smalle vækstform og blågrønne blade. Det er en dekorativ haveplante, der bevarer sit attraktive udseende året rundt.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og trives bedst på en solrig placering. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys for at opnå en sund vækst og udvikling. Overdreven skygge kan forhindre planten i at vokse ordentligt.

  Nej, Juniperus scopulorum 'Skyrocket' er ikke spiseligt. Det er ikke en plante, der er egnet til forbrug. Det bruges primært som en dekorativ haveplante.

  Ja, Juniperus scopulorum 'Skyrocket' har potentiale til at dæmpe lyde på grund af dens tætte grønne nåle og kompakte vækst. Det kan hjælpe med at reducere omgivende støj og skabe et mere roligt levemiljø. Bemærk: Gradet af lyddæmpning kan variere afhængigt af plantens størrelse og placering.

 • Det anbefales at beskære "Juniperus scopulorum 'Skyrocket'" let for at bevare formen og fremme væksten. Beskæring bør helst udføres om foråret eller efter blomstring. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær tilbage til en sund grøn gren.

  Juniperus scopulorum 'Skyrocket' har brug for jævnligt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men ikke for våd. Giv helst vand ved plantens base for at forhindre svamp og råd.

  Denne plante trives bedst i godt drænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for våd, men heller ikke tørrer ud. Giv regelmæssig næring for en sund vækst.

  De Juniperus scopulorum 'Skyrocket' trives bedst i veldrænet, tør jord. Sørg for, at jorden ikke er for fugtig, ellers kan planten begynde at rådne. Kalkholdige jorde er ideelle til denne haveplante.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering. Sørg for godt drænet jord og undgå for fugtige steder. Planten kan trives godt i haver og offentlige parker.

  Have your requested translation: "Haveplanter kan være følsomme over for frost, især om vinteren. Sørg for beskyttelse ved f.eks. muld eller en speciel vinterhætte. På den måde undgår du skader på planten under kolde perioder."

  Juniperus scopulorum 'Skyrocket' kræver lidt vedligeholdelse. Det er vigtigt at beskære planten regelmæssigt for at bevare dens smalle form. Det anbefales også at lade jorden tørre godt op mellem vandingerne.

  Juniperus scopulorum 'Skyrocket' har brug for lidenskabspleje og kan trives godt i fattig jord. En årlig gødning om foråret med en organisk gødning er nok til at holde planten sund. Vær opmærksom på, at der ikke er for meget kvælstof i gødningen, da det kan skade planten.

  Det anbefales at lægge et lag muld rundt om planten for at undertrykke ukrudt og holde på fugt. Træflis, barkflis eller kompost er velegnede typer muld. Sørg for, at muldet ikke ligger for tæt på plantens stamme for at undgå skimmel.

  Juniperus scopulorum 'Skyrocket' trives bedst i en jord med en let sur til neutral surhedsgrad (pH 5,5-7). Det er vigtigt at sikre, at jorden er veldrænet for at undgå rodrot. Regelmæssig testning af jordens surhedsgrad kan hjælpe med at opretholde en sund vækst af planten.

  For skadedyrsbekæmpelse på denne haveplante anbefales det at udføre regelmæssige inspektioner af insekter såsom spindemider og bladlus. Hvis der er problemer, kan naturlige fjender som mariehøns og svirrefluer bruges. Om nødvendigt kan der også anvendes biologiske bekæmpelsesmidler.

 • Beskrivelse

  Juniperus scopulorum 'Skyrocket' er en markant nåletræ med en smal, søjleformet vækst, der ligner en raket. De blågrønne nåle beholder deres farve året rundt og danner en tæt, kompakt masse på planten. Det er en langsomt voksende plante, der til sidst kan nå en højde på cirka 3 til 4 meter. Juniperus scopulorum 'Skyrocket' er meget velegnet til brug som accentplante i haven eller som hæk langs stier. Planten trives bedst i veldrænet jord og solrige steder.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.