Larix kaempferi 'Blue Dwarf'

Larix

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Larix kaempferi 'Blue Dwarf' is een dwergvariëteit van de Japanse lariks met een compacte groeiwijze en blauwgroene naalden. Deze langzaam groeiende conifeer kan tot ongeveer 1,5 meter hoog worden en is geschikt voor kleine tuinen of als accentplant in rotstuinen. In de herfst verkleuren de naalden naar een opvallende goudgele tint voordat ze afvallen. Deze plant gedijt het beste in een zonnige tot halfschaduwrijke locatie met goed doorlatende grond. Larix kaempferi 'Blue Dwarf' is een decoratieve en onderhoudsarme plant die het hele jaar door interesse toevoegt aan de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Larix kaempferi 'Blue Dwarf' is geen groenblijvende plant. Deze tuinplant verliest zijn naalden in de herfst.

  De plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst. Deze plant kan dus goed tegen koudere temperaturen.

  De Larix kaempferi 'Blue Dwarf' is een gemakkelijk te onderhouden plant. Hij gedijt goed in de tuin en heeft weinig speciale zorg nodig. Regelmatig water geven en snoeien is voldoende om deze plant gezond te houden.

  De Larix kaempferi 'Blue Dwarf' heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen, idealiter in een ruime tuin of border. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden, afhankelijk van de uiteindelijke grootte en vorm van de plant. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven om goed te kunnen groeien en gedijen.

  De Larix kaempferi 'Blue Dwarf' groeit het beste in de volle zon. In de schaduw zal de groei waarschijnlijk vertragen en de plant minder compact worden. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden, dus controleer regelmatig of de grond droog is voordat je water geeft. Geef de plant ongeveer 1-2 keer per week water, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin de plant groeit.

  Ja, Larix kaempferi 'Blue Dwarf' is vlinder- en bijenlokkend. Het trekt deze insecten aan vanwege de nectar en pollen die het produceert. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor tuinen die wilde dieren willen aantrekken.

  Ja, deze plant kan bijdragen aan de biodiversiteit in een tuin doordat hij verschillende insecten aantrekt en een schuilplaats biedt voor kleine dieren. De naalden kunnen ook dienen als voedselbron voor bepaalde insectensoorten. Het planten van diverse soorten tuinplanten zorgt voor een gevarieerd ecosysteem en helpt de biodiversiteit te ondersteunen.

  'Larix kaempferi 'Blue Dwarf' bloeit in de maanden april en mei en de bloei kan enkele weken duren.'

  De plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste in een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. De plant kan goed groeien in een zonnige tuin.

  Nee, de Larix kaempferi 'Blue Dwarf' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt om zijn blauwgroene naalden en compacte groeiwijze. Eet geen delen van deze plant.

  Helaas, deze plant is niet bekend om zijn geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die wordt gebruikt in tuinen of parken vanwege zijn mooie blauw-groene naalden. Het kan helpen bij het creëren van een rustgevende sfeer, maar heeft geen specifieke geluidsdempende kwaliteiten.

 • Snoei de plant in het late voorjaar of de vroege zomer om nieuwe groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei takken die de vorm van de plant verstoren. Zorg ervoor dat de snoeischaar scherp is om schade aan de plant te minimaliseren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de pot voldoende drainagegaten heeft om wortelrot te voorkomen. Meng eventueel ook wat compost door de potgrond voor extra voeding.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond. Kies bij voorkeur een grond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei en ontwikkeling van de plant.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte grond. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Het is aan te raden om Tuinplanten in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Dit kan door de wortels te bedekken met bladeren of stro en de plant af te dekken met een jutezak of vliesdoek. Zorg er ook voor dat de plant voldoende vocht heeft, maar niet te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  De Larix kaempferi 'Blue Dwarf' vraagt weinig onderhoud. Zorg voor een goed doorlatende grond en voldoende zonlicht. Snoei indien nodig in het voorjaar om de vorm en grootte te behouden.

  Voor tuinplanten is het onder andere belangrijk om te bemesten met organische meststoffen tijdens het groeiseizoen. Dit kan helpen de plant gezond en vitaal te houden. Zorg ervoor dat de meststof de juiste voedingsstoffen bevat voor de specifieke behoeften van de plant.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid in de tuin. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de bodemkwaliteit en het beschermen van de wortels tegen extreme temperaturen. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, stro, boomschors of compost als mulch.

  De zuurgraad van de bodem waarin deze plant groeit, moet neutraal tot licht zuur zijn. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem te controleren voordat je deze plant plant. Een pH-waarde tussen 6 en 7,5 is ideaal voor de gezonde groei van deze plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kun je overwegen om regelmatig inspecties uit te voeren op bladluizen, rupsen en spintmijten. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen kunnen ook helpen bij de bestrijding van ongedierte. Chemische bestrijdingsmiddelen kunnen indien nodig worden gebruikt, maar wees voorzichtig met de dosering om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  Larix kaempferi 'Blue Dwarf' is een dwergvariëteit van de Japanse lariks met een compacte groeiwijze en blauwgroene naalden. Deze langzaam groeiende conifeer kan tot ongeveer 1,5 meter hoog worden en is geschikt voor kleine tuinen of als accentplant in rotstuinen. In de herfst verkleuren de naalden naar een opvallende goudgele tint voordat ze afvallen. Deze plant gedijt het beste in een zonnige tot halfschaduwrijke locatie met goed doorlatende grond. Larix kaempferi 'Blue Dwarf' is een decoratieve en onderhoudsarme plant die het hele jaar door interesse toevoegt aan de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.