Picea abies 'Ohlendorffii'

Picea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Picea abies 'Ohlendorffii' er en langsomt voksende nåletræ med en kompakt, kegleformet vækstform. Nålene er korte og stive og har en grønblå farve. Træet kan til sidst nå en højde på omkring 3-4 meter. 'Ohlendorffii' er en populær kultivar af almindelig gran på grund af dets dekorative udseende i haven. Det er en hårdfør plante, der trives godt i både sol og halvskygge.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Picea abies 'Ohlendorffii' er stedsegrøn og beholder sine nåle hele året. Dette giver et smukt og farverigt tilføjelse til haven, selv i vintermånederne.

  Planten er hårdfør til omkring -20 grader Celsius. Denne plante kan derfor godt tåle lave temperaturer og frost. Det anbefales at beskytte planten mod ekstrem frost om vinteren.

  Denne plante er generelt nem at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Sørg for tilstrækkelig vand og sollys, og beskær om nødvendigt for at bevare formen. Det er en stærk og vinterhårdfør plante, der trives godt i de fleste haver.

  Picea abies 'Ohlendorffii' har brug for plads til at vokse og udvikle sig. Det anbefales at give planten tilstrækkelig plads til at realisere sin vertikale vækst. Husk på plantens endelige størrelse, når du bestemmer den nødvendige plads.

  Picea abies 'Ohlendorffii' trives bedst i fuld sol eller halvskygge. Selvom denne plante også kan vokse rimeligt godt i skyggen, vil væksten være langsommere, og plantens form kan påvirkes. Det anbefales derfor at placere planten et sted med tilstrækkeligt lys for optimal vækst.

  Picea abies 'Ohlendorffii' har brug for vand cirka 1-2 gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jorden, den vokser i. Det er vigtigt at lade jorden tørre let op mellem vanding for at undgå rodødsel. Hold øje med jordens fugtighed og dræning.

  Picea abies 'Ohlendorffii' er ikke kendt for at tiltrække sommerfugle og bier. Det er primært en dekorativ havplante, der primært værdsættes for sit elegante udseende og vækstform. Andre planter kan være bedre egnet til at tiltrække sommerfugle og bier i haven.

  Ja, som nåletræ giver denne plante ly og mad til forskellige insekter og fugle. Planten kan også hjælpe med at reducere jorderosion og rense luften. Generelt bidrager den til biodiversiteten i haven.

  Denne plante blomstrer i april og maj måneder, og blomstringen varer normalt cirka 2 til 3 uger. Blomsterne er små og ubemærkede, men tilføjer en subtil berigelse til haven.

  Haveplanterne kan tåle fuld sol og foretrækker en solrig placering. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varme perioder. Det anbefales at undgå at placere planten i den skarpe middagssol for at undgå forbrænding.

  Nej, Picea abies 'Ohlendorffii' er ikke spiseligt. Det anbefales ikke at indtage dele af denne plante, da det muligvis er giftigt. Det bruges som en dekorativ haveplante.

  Ja, denne plante har nåle, der kan dæmpe lyd og dermed have en beroligende virkning i haven. Det tætte nåleagtige bladløv giver god dæmpning af lydbølger. Plantning af dette stedsegrønne træ kan reducere omgivende støj.

 • Picea abies 'Ohlendorffii' bør beskæres bedst omkring slutningen af vinteren eller tidligt om foråret. Fjern døde eller beskadigede grene og skab en god form ved at klippe uønskede grene væk. Sørg for at bevare plantens form under beskæringen.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især under varme og tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Vand planten helst om morgenen, så bladene kan tørre, inden natten falder på.

  Denne plante trives godt i en fugtighedsbevarende og veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden ikke er for kompakt og indeholder tilstrækkelige næringsstoffer. Det er vigtigt at kontrollere pottemulden regelmæssigt og gøde den efter behov.

  Jordkvaliteten skal være godt drænende og må ikke være for våd. Planten trives bedst i en fugtig, men godt drænet jord. Sørg for en pH-værdi på neutral til let sur.

  Denne plante trives bedst på en placering i fuld sol til halvskygge. Sørg for en veldrænet jord og undgå for våde områder. Beskyt planten mod hårde vinde for at forhindre at grenene knækker.

  Det er vigtigt at beskytte planten mod frost ved f.eks. at lægge et tykt lag muld rundt om basen. Du kan også placere et beskyttende stof eller net over planten. Sørg for, at planten har fået tilstrækkeligt med vand, inden frosten begynder.

  Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i fugtig, veldrænet jord. Sørg for tilstrækkeligt sollys og giv regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Beskær døde eller beskadigede grene efter behov for at fremme plantens sundhed.

  Det anbefales at give organisk gødning til havplanter om foråret for at stimulere væksten. Brug en gødning specielt til nåletræer og følg doseringsanvisningerne på emballagen. Undlad at gøde sent på efteråret eller om vinteren, da dette kan beskadige planten.

  Mulching er gavnligt for denne plante, da det hjælper med at holde på fugt og undertrykke ukrudt. Brug organisk materiale som barkflis eller kompost som muld for at beskytte og nære planten. Sørg for, at muldlaget ikke påføres direkte mod plantens stamme.

  Picea abies 'Ohlendorffii' trives bedst i en sur jord med en pH-værdi mellem 4,5 og 6,0. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt korrigere den med f.eks. havebark eller kompost. En for høj pH-værdi kan hæmme plantens vækst.

  Til bekæmpelse af skadedyr på haveplanter kan forskellige metoder anvendes, såsom at fjerne angrebne plantedele, bruge naturlige fjender eller anvende biologiske bekæmpelsesmidler. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere planterne for tegn på skadedyr og om nødvendigt handle for at forhindre yderligere skade. Det anbefales at tage forebyggende foranstaltninger, såsom at skabe en sund vækstmiljø for planterne og undgå overflodig stress.

 • Beskrivelse

  Picea abies 'Ohlendorffii' er en langsomt voksende nåletræ med en kompakt, kegleformet vækstform. Nålene er korte og stive og har en grønblå farve. Træet kan til sidst nå en højde på omkring 3-4 meter. 'Ohlendorffii' er en populær kultivar af almindelig gran på grund af dets dekorative udseende i haven. Det er en hårdfør plante, der trives godt i både sol og halvskygge.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.