Picea glauca 'Echiniformis'

Picea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Picea glauca 'Echiniformis' is een dwergvorm van de witte spar met een compacte bolvormige groeiwijze. De naalden zijn blauw-grijs van kleur en prikkelen lichtjes. Deze plant heeft een langzame groei en kan uiteindelijk een hoogte bereiken van ongeveer 50 cm. Ideaal voor gebruik in rotstuinen, als bodembedekker of in kleine tuinen. Vereist een goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend. Het behoudt zijn naalden het hele jaar door.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -30 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Deze Tuinplant kan over het algemeen goed tegen lage temperaturen.

  De Picea glauca 'Echiniformis' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor een goed doorlatende grond en voldoende zonlicht. Regelmatig snoeien kan nodig zijn om de vorm te behouden.

  De Picea glauca 'Echiniformis' heeft voldoende ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg voor een ruime plantlocatie met voldoende plek om te groeien en uit te kunnen spreiden. Houd rekening met de volwassen grootte van de plant en geef hem genoeg ruimte om te kunnen groeien.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Tuinplanten die gedijen in de schaduw hebben vaak donkergroen blad en kunnen goed groeien met minder direct zonlicht. Zorg voor voldoende vocht en voedingsstoffen in de grond voor een optimale groei.

  De plant heeft gemiddeld eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Picea glauca 'Echiniformis' is geen vlinder- en bijenlokkende plant.

  Ja, deze plant draagt bij aan biodiversiteit door verschillende soorten insecten aan te trekken en een microhabitat te bieden. Het is een waardevolle toevoeging aan een ecologisch evenwichtige tuin.

  De plant bloeit normaal gesproken in de maanden mei en juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  De Picea glauca 'Echiniformis' kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed draineert om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is voornamelijk bedoeld als sierplant in tuinen.

  Ja, de Picea glauca 'Echiniformis' heeft de eigenschap om geluid te dempen door middel van de dichte takken en bladeren. Dit maakt de plant ideaal voor het creëren van een rustiger en stillere omgeving in de tuin.

 • Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder dode takken en dun de plant uit om de luchtcirculatie te verbeteren. Knip geen groenblijvende takken te ver terug, omdat ze mogelijk niet opnieuw zullen uitlopen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in natte grond staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmel en rot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te drassig. Vermijd te veel meststoffen in de potgrond om wortelbeschadiging te voorkomen.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend zijn en enigszins zuur, met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Zorg ervoor dat de grond voldoende vochtig blijft, maar niet te nat. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemstructuur verbeteren en zorgen voor een goede groei van de plant.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats met goed doorlatende grond. Vermijd natte en te vochtige grond. Zorg voor voldoende luchtcirculatie rondom de plant.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen kou en vorst. Dit kan bijvoorbeeld door de plant in te pakken met een speciale winterhoes of door stro of bladeren rond de plant te leggen. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is zodat de wortels niet te lang nat blijven.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt het best in vochtige, goed doorlatende grond. Snoeien is niet nodig, tenzij er dode takken zijn die verwijderd moeten worden. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan regelmatige bemesting voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een algemene organische meststof in het voorjaar en zomermaanden volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen is gunstig voor deze plant, het helpt bij het vasthouden van vocht en beschermt de wortels tegen extreme temperaturen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of houtsnippers als mulch. Breng een laag van ongeveer 5 tot 10 centimeter aan rond de plant, maar houd de mulch weg bij de stam om rotten te voorkomen.

  De zuurgraad van de bodem moet licht zuur tot neutraal zijn voor een optimale groei van deze plant. Het is raadzaam om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Houd hierbij een pH-waarde tussen de 5,5 en 7 aan.

  Bij het bestrijden van ongedierte bij tuinplanten is het raadzaam om gebruik te maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van plagen en het verwijderen van aangetaste bladeren kan ook helpen bij het voorkomen van serieuze problemen. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen wordt afgeraden, aangezien dit schadelijk kan zijn voor zowel de plant als het milieu.

 • Omschrijving

  Picea glauca 'Echiniformis' is een dwergvorm van de witte spar met een compacte bolvormige groeiwijze. De naalden zijn blauw-grijs van kleur en prikkelen lichtjes. Deze plant heeft een langzame groei en kan uiteindelijk een hoogte bereiken van ongeveer 50 cm. Ideaal voor gebruik in rotstuinen, als bodembedekker of in kleine tuinen. Vereist een goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.