Picea glauca 'Laurin'

Picea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Picea glauca 'Laurin' is een compacte en langzaam groeiende dwergspar met een dichte en kegelvormige groeiwijze. De naalden zijn blauwgroen van kleur en voelen zacht aan. In de winter verkleuren de naalden naar een zilverachtige tint, wat zorgt voor een opvallend contrast in de tuin. Deze soort is ideaal voor kleine tuinen, rotstuinen en als solitair in een border. Het is een winterharde plant die goed gedijt in vochtige, goed doorlatende grond en volle zon tot halfschaduw.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, 'Picea glauca 'Laurin'' is groenblijvend. Deze tuinplant behoudt zijn groene naalden gedurende het hele jaar, zelfs in de winter. Hierdoor zorgt deze plant voor kleur in de tuin, ongeacht het seizoen.

  Deze plant is winterhard tot -30 graden Celsius. Het is bestand tegen koude temperaturen en kan goed overleven in koudere klimaten. Het is een geschikte keuze voor tuinen met strenge winters.

  De Picea glauca 'Laurin' is een winterharde en makkelijk te onderhouden tuinplant. Deze plant heeft weinig speciale zorg nodig en gedijt goed in de meeste bodemsoorten. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  De Picea glauca 'Laurin' heeft voldoende ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt, en plant hem op een afstand van minstens 2 meter van andere planten. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de Picea glauca 'Laurin' bij het bepalen van de ruimte die hij nodig heeft.

  De Picea glauca 'Laurin' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en kan de plant minder goed groeien. Het is daarom aan te raden om de plant in een zonnige of halfschaduwrijke plek te planten voor optimale groei.

  De Picea glauca 'Laurin' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden.

  Deze plant is niet vlinder of bijenlokkend, omdat het een conifeer is en geen bloemen produceert die insecten aantrekken voor bestuiving. Het is voornamelijk een decoratieve boom voor in de tuin vanwege zijn blauwgroene naalden.

  Picea glauca 'Laurin' is een goede keuze voor biodiversiteit, omdat het bijdraagt aan een gezond ecosysteem en nuttig is voor vogels en andere dieren. Het biedt beschutting en voedsel voor verschillende soorten insecten en kleine dieren, waardoor het de biodiversiteit in de tuin bevordert. Het helpt om het ecosysteem in balans te houden en bij te dragen aan de natuurlijke omgeving.

  De bloeiperiode van deze plant is in de maanden mei en juni. De bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Tuinplanten die goed tegen de volle zon kunnen zijn bijvoorbeeld lavendel, salie en rozemarijn. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Het is verstandig om de plant langzaam te laten wennen aan de volle zon om verbranding te voorkomen.

  Nee, de naalden en schors van Picea glauca 'Laurin' zijn niet eetbaar voor mensen. Het is niet veilig om deze plant te consumeren. Het wordt aanbevolen om geen delen van deze plant in te nemen.

  Ja, de naalden en takken van deze plant kunnen geluid dempen door geluidstrillingen te absorberen. Het kan daarom een ​​goede keuze zijn voor het verminderen van geluidsoverlast in uw tuin.

 • Snoei de plant in het vroege voorjaar om de vorm en groei te behouden. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken en dun de kroon uit indien nodig. Voorkom overmatig snoeien om te voorkomen dat de plant zijn natuurlijke vorm verliest.

  De Picea glauca 'Laurin' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat blijft, omdat dit wortelrot kan veroorzaken. Gebruik bij voorkeur potgrond die speciaal is samengesteld voor tuinplanten.

  De bodemkwaliteit voor deze tuinplant moet goed doorlatend zijn en mag niet te nat zijn. Een zure tot neutrale pH is ideaal voor optimale groei. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde ontwikkeling van de plant.

  Picea glauca 'Laurin' gedijt het best op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. De grond dient goed doorlatend te zijn en bij voorkeur vochtig, maar niet te nat. Deze tuinplant kan goed groeien in zowel zure als neutrale grond.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen strenge vorst. Dit kan worden gedaan door de wortels te mulchen met compost of bladeren. Ook kan een beschermhoes of jute worden gebruikt om de plant te beschermen tegen koude wind.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken indien nodig en bemest eens per jaar in het voorjaar voor optimale groei. Plaats de plant op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in goed doorlatende grond.

  Voor de bemesting van deze plant kan een algemene meststof voor coniferen gebruikt worden. Geef de meststof in het voorjaar en eventueel nogmaals in de zomer volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt voor een gezonde groei.

  Het is belangrijk om Picea glauca 'Laurin' te mulchen om de wortels vochtig en koel te houden, vooral in droge periodes. Mulch helpt ook bij het onderdrukken van onkruidgroei en het behouden van voedingsstoffen in de bodem. Zorg ervoor dat de mulchlaag ongeveer 5-10 centimeter dik is en breng deze aan rond de basis van de plant.

  Deze plant gedijt het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 4,5 en 6. Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Voeg indien nodig organisch materiaal toe om de zuurgraad van de bodem te verbeteren.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op plagen zoals bladluizen, spintmijten en larven. Gebruik insecticide of biologische bestrijdingsmiddelen om ongedierte te bestrijden. Het is ook goed om de plant regelmatig te snoeien en te bemesten om de gezondheid te bevorderen en plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  Picea glauca 'Laurin' is een compacte en langzaam groeiende dwergspar met een dichte en kegelvormige groeiwijze. De naalden zijn blauwgroen van kleur en voelen zacht aan. In de winter verkleuren de naalden naar een zilverachtige tint, wat zorgt voor een opvallend contrast in de tuin. Deze soort is ideaal voor kleine tuinen, rotstuinen en als solitair in een border. Het is een winterharde plant die goed gedijt in vochtige, goed doorlatende grond en volle zon tot halfschaduw.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.