Picea orientalis

Picea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Picea orientalis, ook bekend als de Oosterse spar, is een langzaam groeiende conifeer met een kegelvormige groeiwijze. De naalden van deze boom zijn donkergroen en prikken lichtjes aan de aanraking. Het hout van de Picea orientalis wordt veel gebruikt in de bouw en meubelindustrie vanwege zijn duurzaamheid en sterkte. Deze boom kan een hoogte bereiken van 15 tot 30 meter en gedijt goed in gematigde klimaten. De Picea orientalis staat bekend om zijn aantrekkelijke uiterlijk en wordt vaak gebruikt als decoratieve boom in tuinen en parken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit maakt hem een mooie toevoeging aan de tuin, zelfs in de winter.

  De plant is zeer winterhard en kan temperaturen tot -25 graden Celsius verdragen. Het is een sterke boom die goed bestand is tegen koude en vorst. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen gure wind en strenge vorst.

  De plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale taken nodig. Regelmatig water geven en zorgen voor voldoende zonlicht zijn voldoende voor een gezonde groei. Snoeien is meestal niet nodig, tenzij om de vorm te behouden.

  De Picea orientalis heeft veel ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om uit te groeien tot zijn volledige grootte en om gezond te blijven. Overbevolking kan de groei van de plant belemmeren en kan leiden tot problemen zoals ziektes en plagen.

  Deze plant groeit goed in de schaduwrijke omgeving en kan zelfs gedijen in de meeste schaduwrijke locaties. Het is een goede keuze voor tuinen met weinig zonlicht en kan goed groeien onder bomen of langs schuttingen. Deze plant heeft niet veel zonlicht nodig om gezond en sterk te blijven.

  De Picea orientalis heeft ongeveer één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, Picea orientalis is vlinder en bijenlokkend. Het heeft bloemen en nectar die deze insecten aantrekken. Het is een goede keuze voor een tuin of landschap om deze bestuivers aan te trekken.

  Ja, deze plant draagt bij aan de biodiversiteit door een divers ecosysteem te ondersteunen en schuilplaats te bieden voor verschillende diersoorten. Het zorgt voor voedsel en beschutting voor verschillende insecten, vogels en kleine zoogdieren. Het bevordert daardoor het evenwicht in de tuin en vergroot de natuurlijke variëteit.

  Picea orientalis bloeit in de maanden april en mei en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  De Picea orientalis kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een plek met veel zonlicht. Deze plant kan goed tegen warme en zonnige omstandigheden en zal goed groeien in een zonnige tuin.

  Deze plant is niet eetbaar voor mensen. Het wordt niet aanbevolen om delen van deze plant te consumeren. Het is het beste om deze plant niet te gebruiken voor voedseldoeleinden.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn geluidsdempende eigenschappen. Het dichte naaldendak absorbeert geluid, waardoor het een goede keuze is voor het verminderen van omgevingsgeluid. Het kan helpen bij het creëren van een rustige en vredige omgeving in de tuin.

 • De Picea orientalis kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de plant uit om licht en lucht door te laten. Probeer de natuurlijke vorm van de boom te behouden tijdens het snoeien.

  De Picea orientalis plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef water aan de basis van de plant en vermijd bladnatheid om schimmelziekten te voorkomen.

  Voor deze plant is het belangrijk om te zorgen voor goed doorlatende potgrond. Gebruik bij voorkeur potgrond die speciaal geschikt is voor tuinplanten. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat blijft, om wortelrot te voorkomen.

  De plant groeit het beste in een goed doorlatende bodem met een zure pH. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat. De plant gedijt goed op een vruchtbare bodem met voldoende organisch materiaal.

  De plant gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Het liefst staat deze plant in vochtige, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien.

  Het is belangrijk om bij vorst een beschermende mulchlaag van organisch materiaal aan te brengen bij de wortels. Daarnaast kan een beschermhoes of jute gaasdoek rond de plant worden gewikkeld om te beschermen tegen extreme kou. Zorg ervoor dat de plant voldoende water heeft gekregen voordat de vorstperiode begint.

  De Picea orientalis is een gemakkelijke plant om te onderhouden. Geef regelmatig water, vooral in droge periodes. Zorg voor voldoende zonlicht en snoei indien nodig in het voorjaar.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij bemesting in het voorjaar met een samengestelde meststof. Gebruik een meststof speciaal voor coniferen om de plant gezond en mooi te houden. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en timing.

  Mulch is gunstig voor deze plant, omdat het helpt bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid. Het mulchen van de grond rondom de plant kan helpen bij het beschermen van de wortels tegen extreme temperaturen en het bevorderen van een gezonde groei. Het is aan te raden om organisch materiaal zoals boomschors of bladeren te gebruiken als mulch voor deze plant.

  De Picea orientalis groeit het beste in zure tot neutrale grond. Een pH-waarde tussen 5.5 en 7.5 is ideaal voor deze tuinplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren met bijvoorbeeld tuinturf.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij deze planten kunt u gebruik maken van natuurlijke vijanden, insecticiden of fungiciden. Controleer regelmatig op bladluizen, spintmijten en schimmels en onderneem actie indien nodig. Het is belangrijk om de juiste bestrijdingsmiddelen en methoden toe te passen om de plant gezond te houden.

 • Omschrijving

  De Picea orientalis, ook bekend als de Oosterse spar, is een langzaam groeiende conifeer met een kegelvormige groeiwijze. De naalden van deze boom zijn donkergroen en prikken lichtjes aan de aanraking. Het hout van de Picea orientalis wordt veel gebruikt in de bouw en meubelindustrie vanwege zijn duurzaamheid en sterkte. Deze boom kan een hoogte bereiken van 15 tot 30 meter en gedijt goed in gematigde klimaten. De Picea orientalis staat bekend om zijn aantrekkelijke uiterlijk en wordt vaak gebruikt als decoratieve boom in tuinen en parken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.