Picea pungens 'Glauca Globosa'

Picea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Picea pungens 'Glauca Globosa' is een dwergvorm van de bekende Colorado spar met een compacte en bolvormige groeiwijze. De naalden van deze plant zijn blauw-grijs van kleur en zorgen voor een opvallend contrast in de tuin. 'Glauca Globosa' houdt van een zonnige standplaats en gedijt goed in goed doorlatende grond. Deze plant is winterhard en kan zowel solitair als in groepen worden geplant. Met zijn decoratieve verschijning is Picea pungens 'Glauca Globosa' een mooie toevoeging aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Dit zorgt voor een mooi en vol uiterlijk, zelfs in de winter. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn blijvende groenheid.

  De plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst. Tuinplanten in het algemeen kunnen verschillende gradaties van winterhardheid hebben.

  Ja, de Picea pungens 'Glauca Globosa' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is een winterharde plant die goed gedijt in verschillende soorten grond en kan goed tegen droogte. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de vorm te behouden en de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De Picea pungens 'Glauca Globosa' heeft voldoende ruimte nodig om uit te groeien tot een compacte bolvormige struik. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen en tot zijn volle potentieel te groeien. Het is aanbevolen om de plant op een afstand van ongeveer 1,5 tot 2 meter van andere planten te plaatsen.

  Picea pungens 'Glauca Globosa' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in lichte schaduw. De plant kan echter minder compact groeien en een minder intense blauwe kleur hebben wanneer hij in de schaduw staat. Het is daarom aan te raden om de plant in de zon te plaatsen voor optimale groei.

  De "Picea pungens 'Glauca Globosa'" heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet drassig. Ongeveer 1-2 keer per week water geven is meestal voldoende.

  "Helaas, deze plant staat erom bekend geen vlinders of bijen aan te trekken vanwege het ontbreken van bloemen. Het is daarom niet geschikt als nectar- of pollenbron voor deze insecten."

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het een groenblijvende plant is die beschutting en voedsel biedt aan verschillende soorten vogels en kleine dieren. Daarnaast draagt het bij aan de diversiteit van planten in de tuin, wat ook gunstig is voor insecten en andere kleine organismen. Het is daarom een waardevolle toevoeging aan een biodiverse tuin.

  Picea pungens 'Glauca Globosa' bloeit niet en produceert geen bloemen. Het is een conifeer die voornamelijk bekend staat om zijn blauwgroene naalden. De plant bloeit dus niet in bepaalde maanden.

  De plant kan goed tegen de volle zon en heeft daar baat bij om zijn blauwgrijze kleur te behouden. Zorg er wel voor dat de grond vochtig blijft. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de zon.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is vooral bedoeld als decoratieve tuinplant en moet niet worden gegeten. Het kan zelfs giftig zijn bij consumptie.

  De Picea pungens 'Glauca Globosa' kan geluid enigszins dempen door zijn dichte naaldachtige bladeren en compacte vorm. Echter, het effect zal beperkt zijn in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen. Over het algemeen hebben tuinplanten een beperkt geluidsdempend vermogen.

 • De plant moet regelmatig gesnoeid worden om een compacte en symmetrische vorm te behouden. Verwijder dode takken en knip lange scheuten bij voorkeur in het voorjaar. Gebruik scherpe snoeischaren om schade aan de plant te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet drassig. Het is aan te raden om de grond te controleren voordat je water geeft.

  Voor Tuinplanten zoals deze is het belangrijk om te zorgen voor goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te drassig. Gebruik een potgrond speciaal voor coniferen voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  Picea pungens 'Glauca Globosa' gedijt het beste in goed doorlatende grond met een neutrale tot zure pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Een organische mulchlaag kan helpen bij het behouden van vocht en het verbeteren van de bodemkwaliteit.

  Deze plant gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd natte voeten. Bescherm de plant tegen harde wind om uitdroging te voorkomen.

  Voor winterbescherming is het belangrijk om de plant goed te mulchen met bladeren of stro en de wortels te beschermen met een laagje compost. Ook kan het helpen om de plant tijdens vorstperiodes te bedekken met een jute zak of fleecehoes. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen tijdens de wintermaanden.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig, zolang de grond goed gedraineerd is. Snoei af en toe dode takken weg om de vorm en gezondheid van de plant te behouden. Geef regelmatig water tijdens droge periodes, maar vermijd dat de grond te nat wordt.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan regelmatige bemesting voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een speciale meststof voor coniferen in het voorjaar en het najaar volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Zorg ervoor dat de grond goed waterdoorlatend is om de opname van voedingsstoffen te bevorderen.

  Mulch is een goede manier om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren voor tuinplanten. Het kan worden aangebracht rond de basis van de plant en moet regelmatig worden vernieuwd om de effectiviteit te behouden. Houtsnippers, stro, bladeren en compost zijn enkele mogelijke materialen die kunnen worden gebruikt als mulch.

  De plant prefereert een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Zure grond zal de groei en gezondheid van de plant bevorderen. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te verbeteren met bijvoorbeeld tuinturf.

  Om ongedierte te voorkomen bij deze plant, is het belangrijk om regelmatig te controleren op luizen, spint en wolluis. Natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie en roofmijten kunnen ingezet worden indien nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren en eventueel aangetast ongedierte direct te verwijderen.

 • Omschrijving

  Picea pungens 'Glauca Globosa' is een dwergvorm van de bekende Colorado spar met een compacte en bolvormige groeiwijze. De naalden van deze plant zijn blauw-grijs van kleur en zorgen voor een opvallend contrast in de tuin. 'Glauca Globosa' houdt van een zonnige standplaats en gedijt goed in goed doorlatende grond. Deze plant is winterhard en kan zowel solitair als in groepen worden geplant. Met zijn decoratieve verschijning is Picea pungens 'Glauca Globosa' een mooie toevoeging aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.