Picea pungens 'Hoopsii'

Picea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Picea pungens 'Hoopsii', også kendt som Colorado-gran 'Hoopsii', er en nåletræ med en pyramideformet vækst og blågrønne nåle, der føles stikkende. Træet kan i optimale forhold blive op til 15 meter højt og er en iøjnefaldende tilføjelse til haven på grund af dets blålige farve. 'Hoopsii' trives bedst på en solrig placering og i veldrænet jord. Denne gran er vinterhårdfør og kræver minimal pleje, hvilket gør den til et populært valg til haver og parker. Den stedsegrønne 'Hoopsii' tilføjer struktur og farve til haven og er en ægte blikfang.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn og beholder sine nåle hele året. Det er en smuk tilføjelse til haven, især i vintermånederne, hvor andre planter er nøgne. Det giver farve og struktur i haven hele året rundt.

  Picea pungens 'Hoopsii' er hårdfør ned til omkring -30 grader Celsius. Det er en stærk haveplante, der er godt rustet til kolde temperaturer. Det er vigtigt at beskytte planten godt under strenge frostperioder.

  Denne plante er generelt nem at passe og kræver ikke meget speciel pleje. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og sikre, at den får tilstrækkeligt med sollys. Derudover er det en god idé at gøde planten årligt for at sikre en sund vækst.

  Picea pungens 'Hoopsii' har brug for tilstrækkelig plads til at sprede sine rødder og vokse til sin maximale højde. Det er vigtigt ikke at plante planten for tæt på andre planter eller strukturer for at fremme sund vækst. Tag hensyn til plantens endelige størrelse, når du vælger plantested.

  Nej, Picea pungens 'Hoopsii' trives bedst i fuld sol. Det er en plante, der har brug for en masse lys for at kunne vokse optimalt. I skyggen kan plantens vækst muligvis blive forsinket.

  Planten har brug for tilstrækkeligt vand for at holde jorden let fugtig til enhver tid. Om sommeren kan det være nødvendigt at give planten vand flere gange om ugen. Hold øje med jorden og tilpas vandingshyppigheden efter plantens behov.

  Nej, Picea pungens 'Hoopsii' er ikke en plante, der tiltrækker sommerfugle og bier. Denne plante er primært dekorativ på grund af dens blågrønne nåle og kegleformede vækstform. Den er derfor ikke velegnet til at tiltrække bestøvende insekter som sommerfugle og bier.

  Picea pungens 'Hoopsii' bidrager til biodiversiteten ved at give ly til små dyr og insekter. Derudover kan fugle bygge reder i plantens tætte grene. Planten tiltrækker også bestøvere, hvilket bidrager til spredning af pollen og frø.

  Denne plante blomstrer ikke, fordi det er en nåletræ. Nåletræer producerer såkaldte "kogler" i stedet for blomster. Disse kogler bærer plantens frø.

  Ja, denne plante kan godt lide fuld sol og foretrækker en solrig placering. Sørg dog for tilstrækkeligt fugtig jord og beskyt planten mod skarpt eftermiddagssol om sommeren. Planten kan også trives godt i halvskygge.

  Nej, nålene og grenene på denne plante er ikke spiselige og kan endda være giftige for mennesker og dyr. Det frarådes derfor at indtage planten.

  Ja, nåletræer som "Picea pungens 'Hoopsii'" har en tendens til at absorbere lyd og kan derfor være lidt lyddæmpende. Den tætte løvkrone på denne plante kan absorbere lydbølger og hjælpe med at reducere omgivende støj. Dog er de ikke så effektive til lyddæmpning som f.eks. specifikke lydisolerende materialer.

 • Beskæring af Picea pungens 'Hoopsii' er ikke nødvendigt, da den vokser langsomt og naturligt har en smuk form. Hvis du alligevel vil beskære den, så gør det om foråret ved at klippe den nye vækst tilbage. Undgå at beskære gammelt træ, da det ikke vil skyde igen.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i varme og tørre perioder. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå rådne rødder. Giv helst vand ved plantens base og undgå at få bladene våde.

  Planten har brug for en veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden holder på fugtigheden, men ikke bliver for våd. Vælg en pottemuld, der er egnet til havenplanter og nåletræer.

  Jordkvaliteten skal være godt drænet og have en let sur til neutral jord. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Tilsæt eventuelt kompost eller muld for at forbedre jordstrukturen.

  Denne plante trives bedst på en solrig til halvskygget placering. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke for våd. Beskyt planten mod hård vind for at undgå skader.

  For at beskytte planten mod kulde om vinteren kan du lægge mulch omkring plantens base. Derudover kan du placere et beskyttende klæde eller indpakning over planten ved stærk frost. Sørg for, at planten er godt beskyttet mod hård vind og frostskader.

  Denne plante trives i en veldrænet jord og et sted i fuld sol til halvskygge. Beskæring er ikke nødvendig, medmindre det er for at opretholde formen eller fjerne døde grene. Giv regelmæssigt vand under tørre perioder.

  For en god vækst og sundhed af planten er det godt at gøde en gang om året med en organisk gødning specielt til nåletræer. Dette kan bedst gøres om foråret eller efteråret. Overgødning kan føre til forbrænding af rødderne, så hold øje med doseringen.

  Det anbefales at mulde jorden omkring denne plante for at bevare fugtigheden og hæmme ukrudtsvækst. Brug organisk materiale som kompost, barkflis eller træflis til dette formål. Påfør et lag muld på ca. 5-10 cm rundt om planten, men sørg for, at mulden ikke bliver raket op ad stammen.

  Picea pungens 'Hoopsii' trives bedst i en let sur jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 6,5. En jord med en højere surhedsgrad kan føre til problemer som klorose. Det er derfor en god idé at teste jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt tilpasse pH-værdien.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan regelmæssig inspektion af blade og grene hjælpe med at opdage skadedyr tidligt. Brug af naturlige fjender som mariehøns kan også være effektivt. Derudover kan forebyggende foranstaltninger som opretholdelse af god luftcirkulation og undgåelse af overdreven fugt hjælpe med at forebygge skadedyr.

 • Beskrivelse

  Picea pungens 'Hoopsii', også kendt som Colorado-gran 'Hoopsii', er en nåletræ med en pyramideformet vækst og blågrønne nåle, der føles stikkende. Træet kan i optimale forhold blive op til 15 meter højt og er en iøjnefaldende tilføjelse til haven på grund af dets blålige farve. 'Hoopsii' trives bedst på en solrig placering og i veldrænet jord. Denne gran er vinterhårdfør og kræver minimal pleje, hvilket gør den til et populært valg til haver og parker. Den stedsegrønne 'Hoopsii' tilføjer struktur og farve til haven og er en ægte blikfang.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.