Pinus densiflora 'Alice Verkade'

Pinus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pinus densiflora 'Alice Verkade' is een robuuste conifeer met een compacte, kegelvormige groeiwijze en stekelige naalden. Deze cultivar heeft een opvallende goudgele kleur die vooral in de lente en zomer goed tot zijn recht komt. De boom kan uiteindelijk een hoogte bereiken van ongeveer 3 tot 4 meter en gedijt goed in zonnige standplaatsen met goed doorlatende grond. Het is een langzaam groeiende plant die weinig onderhoud vereist en een mooie aanvulling kan zijn op een tuin met een Japanse of exotische uitstraling. De 'Alice Verkade' is ook winterhard en kan temperaturen tot -20 °C verdragen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, je bent groenblijvend en behoudt je naalden gedurende het hele jaar. Je zult dus ook in de winter groen blijven.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen strenge vorst om schade te voorkomen. In de winterperiode kan het handig zijn om de plant af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek.

  Ja, de Pinus densiflora 'Alice Verkade' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Ze hebben weinig water nodig en gedijen goed in volle zon. Regelmatig snoeien kan helpen om de vorm te behouden.

  De Pinus densiflora 'Alice Verkade' heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat hij niet te dicht op andere planten staat, zodat hij voldoende licht en lucht krijgt. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het bepalen van de plantafstand.

  De Pinus densiflora 'Alice Verkade' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in gedeeltelijke schaduw. Een teveel aan schaduw kan echter de groei en ontwikkeling van de plant belemmeren. Het is daarom aan te raden om de plant minstens een paar uur per dag bloot te stellen aan direct zonlicht.

  De Pinus densiflora 'Alice Verkade' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond goed doorlaatbaar is en laat de grond tussen twee gietbeurten licht opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen en het stuifmeel dat ze produceren. Dit maakt de plant een waardevolle toevoeging aan de tuin voor bestuivende insecten.

  Pinus densiflora 'Alice Verkade' draagt bij aan biodiversiteit door het bieden van voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten, vogels en kleine zoogdieren. Daarnaast helpt de plant bij het doorbreken van de wind en het creëren van microhabitats in de tuin. Het planten van verschillende soorten tuinplanten draagt bij aan een gezonde en gevarieerde biodiversiteit in de tuin.

  De "Pinus densiflora 'Alice Verkade'" bloeit niet, aangezien het een naaldboom is. Deze plant produceert in plaats daarvan kegels met zaden. De kegels beginnen in de late herfst te verschijnen en kunnen gedurende de wintermaanden aan de boom blijven hangen.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende water tijdens hete zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de naalden en zaden van de Pinus densiflora 'Alice Verkade' zijn niet eetbaar en kunnen maagklachten veroorzaken. Het is beter om deze plant niet te consumeren.

  Ja, naaldbomen in het algemeen hebben de eigenschap om geluid te absorberen en te dempen. Hierdoor kan deze plant bijdragen aan het verminderen van geluidsoverlast in de omgeving waar hij geplant is.

 • Snoei de plant in het late voorjaar tot het vroege najaar om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Knip de takken kort boven een gezonde zijtak of knop.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  De plant vereist goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, aangezien dit wortelrot kan veroorzaken. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor Tuinplanten.

  De bodem voor deze plant moet goed doorlatend zijn en bij voorkeur lichtzuur tot neutraal. Zorg voor een humusrijke grond voor optimale groei en gezondheid. Voorkom te natte grond, dit kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant groeit het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Vermijd te natte grond en kies voor een plekje waar de plant voldoende ruimte heeft om te groeien. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Zorg voor voldoende mulch rondom de plant om de wortels te beschermen tegen vorst. Bescherm de plant tegen harde wind en sneeuw door hem dichtbij een schutting of muur te planten. Dek de plant af met een doek of vliesdoek tijdens extreme koude temperaturen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Snoei dode of beschadigde takken indien nodig en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Verwijder onkruid rondom de plant om de groei niet te belemmeren.

  Voor deze plant is een regelmatige bemesting belangrijk voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en eventueel nogmaals in de zomer. Volg altijd de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

  Mulch de grond rondom deze plant met een laag organisch materiaal, zoals compost of boomschors, om vocht vast te houden en onkruidgroei te voorkomen. Dit zal de plant helpen om gezond te blijven en beter te groeien. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is en laat ruimte rondom de stam vrij om verstikking te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem voldoende zuur is om de plant optimaal te laten groeien en bloeien. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot tekorten in voedingsstoffen en problemen met de opname van voedingsstoffen door de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant kunnen verschillende methoden toegepast worden, zoals het regelmatig controleren op plagen, het handmatig verwijderen van insecten en het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om de gezondheid van de plant te behouden en eventuele schade door ongedierte te voorkomen. Het is aan te raden om te zorgen voor een goede luchtcirculatie en gezonde groeiomstandigheden om de plant weerbaarder te maken tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  Pinus densiflora 'Alice Verkade' is een robuuste conifeer met een compacte, kegelvormige groeiwijze en stekelige naalden. Deze cultivar heeft een opvallende goudgele kleur die vooral in de lente en zomer goed tot zijn recht komt. De boom kan uiteindelijk een hoogte bereiken van ongeveer 3 tot 4 meter en gedijt goed in zonnige standplaatsen met goed doorlatende grond. Het is een langzaam groeiende plant die weinig onderhoud vereist en een mooie aanvulling kan zijn op een tuin met een Japanse of exotische uitstraling. De 'Alice Verkade' is ook winterhard en kan temperaturen tot -20 °C verdragen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.